Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

progression 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších filmových parodií, která ani po letech neztratila nic ze svého půvabu. Divák si připomene spoustu velkých a slavných filmů a i když ne všechny parodické scény zafungovaly na 100 procent, baví se od začátku až do konce. Leslie Nielsen i ostatní si scény náramně užívají zrovna tak a to v záplavě nejnovějších "rychlokvašených" a brzy zapomenutých filmů i "velkofilmů" není zdaleka málo. Jediná drobná nevýhoda tohoto povedeného snímku je to, že břišní svaly, bránice i čelisti dostávají docela dost zabrat, takže jedinci v pokročilejším věku se z tohoto parodického nadělení vzpamatovávají (tělesně i duševně) docela dost dlouho. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Hlboko nedocenena zalezitost z Lesliem... Skvela parodia nielen na Utecenca ale na Serifov ktory Crenna ako T.L.J. zahral dokonale..:) ANi jeden for mi tam neprisiel trapny...asi som zvyknuty na leslieovky z davnych dob..:) tak preto. Naozaj niektore parodovane sceny z typyckych filmov ala toto nieje clanok pre vas, clanok pre vas sa nachadza o trocha nizsie, toto je clanok pre vas..:) Taktiez skvele prebudenie uprostred vysetrovania, zavazovania snurok vo vytahu..a Netanjahua..Shalom..:) ()

Reklama

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Pro mě až nečekaně dost dobrá parodie s už více než sedmdesátiletým Leslie Nielsenem, který je ale stále ve formě. Tak nějak jsem tušil, že o dost momentů přicházím kvůli tomu, že jsem po hříchu stále ještě neviděl Uprchlíka, ale i tak jsem si to dost užil. Slabších momentů se sice našlo víc, ale i tak je to výborná zábava a Richarda "Plukovníka Trautmana" Crennu prostě nemůžu nežrat (R.I.P.). Lepší tři:-) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejpovedenějších parodií s charizmatických bělovlasým dědou Leslie Nielsenem. Několik trefně parodovaných filmů v čele s Uprchlíkem (kterého jsem viděl až později) dává dohromady velmi nadprůměrně vtipnou a zábavnou hodinku a půl. Richard Crenna si užíval roli "nadměrně přemýšlivého až geniálního" agenta FBI (v Uprchlíkovi Tommy Lee Jones) a srandista Nielsen tradičně taky na výbornou jako "uprchlík" (v originále nezapomenutelný Harrison Ford). Ikdyž jsem Utopence viděl už několikrát, stále spolehlivě pobaví. "Průměrná délka kroku u dospělého člověka činí 1 metr a 26,5 cm pokud nosí trenýrky, 1 metr a 24 cm pokud se omezil pouze na slipy." ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky jen proto,že mám žánr parodie v oblibě a Leslie Nielsen je od dob Bláznivých střel jejím králem.Dalším důvodem tří hvězdiček je porovnání kvalit Utopence na útěku s jinými pozdějšími Nielsenovými "skvostmi",jako Bláznivý exorcista,Agent WC40 či Vesmírná prda,se kterými Utopenec vychází opravdu docela dobře.Utopenec má pár opravdu vtipných,pár ujetých i pár trapných scén,k Bláznivým střelám si to každopádně ani nečuchne,ale čas u toho uteče rychle.Průměr,který neurazí,ale ke špičce žánru má hodně daleko. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Většina postav ve filmu se jmenuje podle názvu měst ve státě Minnesota. Scénárista Pat Proft je totiž z Minnesoty. (becki_tu)

Reklama

Reklama