Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (36)

101 dalmatinů (1997) (seriál)

  • Rovnako ako v hranom filme 101 dalmatíncov (1996), Cruella vlastní módnu značku, Anita pre ňu pracuje a Roger vymýšľa videohry. Práve z hranej adaptácie si seriál "požičal" tieto nápady, v pôvodnom animovanom filme totiž o Cruellinej práci nebola ani zmienka a Roger bol hudobný skladateľ. (matthew.17)

102 dalmatinů (2000)

  • Rozpočet filmu činil 85 milionů amerických dolarů – celosvětové tržby pak činily 183 milionů dolarů, což bylo pro studio Disney zklamáním. Předchozí díl (1996) totiž v kinech utržil 320 milionů dolarů. (fiLLthe3DD)

102 dalmatinů (2000)

  • Před vydáním filmu nechalo studio Disney vytisknout letáky, jejichž cílem bylo informovat veřejnost, jaké výhody a nevýhody jsou spojené s pořízením dalmatina. Předchozí díl totiž způsobil masový zájem o toto psí plemeno (zejména u dětí) a mnoho dalmatinů skončilo buď v útulcích anebo na ulici. (fiLLthe3DD)

Hačikó - příběh psa (2009)

  • V médiích se objevilo upozornění pro fanoušky tohoto filmu: "Nekupujte Hačika!" Jednalo se o varování, že by si lidé neměli pořizovat plemeno Akita inu jen proto, že se jim líbil filmový představitel. Tato rasa je velmi sebevědomá a tvrdohlavá, proto by měla patřit do rukou lidem majícím s takovými psy zkušenosti, nebo se alespoň na jeho pořízení velmi dobře připraví. Podobný případ, kdy si lidé pořizovali oblíbenou rasu z rozmaru, se týkal filmu 101 dalmatinů (1996). (karolina.val)

Reklama

Reklama