Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (475)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil už od doby co jsem viděl trailer (což je už hodně dlouho). Pak to konečně přišlo a já jen koukal na všechny ty rozpačité recenze. No, řikal jsem si stejně to bude hustý. Pak jsem ale v jedný recenzi četl, že jsou na to lidi možná až moc střízlivý...no tak jsem je vzal za slovo, nalil do sebe pár absinthů a vyrazil do kina. Film byl skvělý. Opravdu mě to bavilo a Tony Scott, konečně natočil opravdu stylovej celovečerák od dob "Pravdivý romance." Jeho styl je opravdu hodně crazy a v součtu s docela překombinovaným scénářem docela chápu, že se "Domino" nelíbí každýmu. Keira je super a fakt nevim proč jí všichni stíraj, že jemná and some shit like that. Mickey Rourke je prostě ranař a znovu děkuji bohu za ten jeho comeback. A velice mile mě překvapil Edgar Ramirez, kterej svýho brutálního Choca, co hází po lidech televizema a ustřeluje jim ruce brokovnicí, zahrál fakt dobře. Dobrá je i malá role Christophera Walkena s roztomilou Menou Suvari. A posádka z Beverly Hills 90210 mi tam náhodou seděla a všechna čest jim, že vzali ty sebeparodický role, protože to bylo fakt zábavný. Všechny ty ostatní šílenosti jako Aghánskej řidič magor, nebo Jerry Springer show (afrokorejci a afrohispánci mě opravdu rozesmáli) se mi líbily a bavily mě. Jedinný co mi přišlo naprosto zbytečný a hodně debilní byla role Toma Waitse, kterou jsem přiznám se nepochopil. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tony Scott dohnal v tomto snímku svůj nezaměnitelný styl k dokonalosti. Kamera je skoro až chaotická a záběry jsou skoro kratší než ve filmech Michaela Baye. Chápu, že se tento film každému nelíbí a proč jsou na něj tak rozporuplné názory. Tuhle jeho režii prostě každej nepobere a nemusí se každému líbit. Tony Scott ovšem patří mezi mé oblíbence a po tomto filmu jsem si oblíbil ještě víc.On si občas ve svém filmu dělá z diváka i srandu a hraje si s ním a jeho nervy. Já ale na jeho hru rád přistoupím. Pravda v příběhu se člověk občas na chvilku ztratí, ovšem co jiného by jste od vynikajícího scénaristy Kellyho čekali. Herci byli taky vybráni výborně. Keira hraje svou lovkyni odměn výborně a neměl jsem problém s tím jí to nevěřit. Stejně jako dvojici Rourke-Ramirez. I vedlejší role byly vybrány na jedničku a duo Green-Ziering z Beverli Hills je taková třesnička na dortu. Ve výsledku je to další působivý od mistra Scotta, ovšem výsledný dojem kazí trochu dlouhá stopáž. A Muž v ohni se mi líbil přece jenom o trochu více, protože působil trochu ucelenějším dojmem. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimavej film, ale par vyhrad k nemu mam. Precejen, kdyz jsme si film poustel, vedel jsem, ze je o lovcich lidi a tudiz sem cekal nejakou neskutecnou akci, poradani honu na lidi a to vse se zbesilou kamerou. Jenze prakticky jedina poradna akce je ta zaverecna, navic je celej film tak nak nic nerikajicne zakoncenej a naopak nekdy je Tony zbytecne doslovnej a vse vysvetluje, nekdy i pomoci obrazku. Co se tyce pribehu, tak dokaze zaujmout, ale nic extra originalniho to neni a prave ta zbesila kamera Tonymu dost pomaha, protoze misty filmu dochazi tempo, coz kamera slusne maskuje. Co se tyce hercu, prekvapilo me, ze ackoliv tu je Rourke prakticky porad, namluvi toho jen minimum a je jen takova postava v pozadi. Zato Keira vypada jako drsnacka dost dobre, vetsinu casu ji to i verite a kdyz to obcas nezvladne, kamera to opet zachrani. Potesili me dva idioti z Beverly Hills. Ackoliv se mi film hodne libil a nemam k nemu nejakou velikou vytku, stejne mi pride, ze Tony jen tajtrdlikuje okolo niceho. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel musim souhlasit s tim, že Tony Scott to s tou barevností a zběsilým, až trošku otravným střihem přehnal, jenže já se ani jednou za ceou dobu filmu nenudil a to už je co říct, když film má přes dvě hodiny. Je to asi hlavně díky tomu, že příběh je docela poutavej, i když trošku vláčně vyprávěnej a že postavy jsou úplně suprový, Keira Knightley, ač se na nějakou drsňačku moc nehodí, tak je prostě skvělá a do role nakonec skvěle padne. Stejnětak Mickey Rourke je jako lovec lidí úplně úžasnej, po Sin city a Dominu, začínám mít Rourka opravdu hodně v oblibě, dokonalej prototyp ultra drsňáka. K dobru filmu se dá určitě taky přičíst pěkně krutá scéna s rukou, jenže víc podobných tam už neni a to je docela škoda, taky bych čekal o něco akčnější pojetí, protože i když Tony Scott stříhá jak blázen, tak se to pořád pěkně táhne, což je u tohohle filmu fakt velká škoda. Snad jediný co bych tomuhle filmu víc vytknul je, že opravdová Domino vůbec nevypadala jako sexy Keira, ale spíš jako nějaká děvka z bordelu, ale na to bych si asi stěžovat neměl, takž už radši držim hubu, protože přijít v tohmle filmu o Keriu by byla fakt škoda, hned by se na to koukalo hůř ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý příběh, nezajímavá Keira a Tony Scott v naprostém šílenství rezignuje na cokoliv co by mělo ve výsledku vypadat jako film. Domino považuji za jeho nejslabší kousek a myslete si co chcete, ale Keiře jsem tuhle roli opravdu nezbaštil ani tehdy když se jedné spolužačky zeptá, jestli už měla plastiku nosu. 50% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Práva na životní příběh Domino Harvey byla pojištěna na částku 500 000 amerických dolarů. (HellFire)
  • Keira Knightley mala po skončení natáčania Pride & Prejudice (2005) do začiatku natáčania filmu Domino iba 4 dni voľna. Preto, ako sama tvrdí, nemala dostatok času na takú fyzickú prípravu, ako by sa jej žiadalo. Ešte počas nakrúcania Pride & Prejudice mala k dispozícii trénera, s ktorým o 4:00 ráno chodievala behávať a posledné dni nakrúcania trávila cez prestávky čas s trénerom bojových umení, Edom Chowom, ktorý ju učil základy používania nunčakov. Po príchode do L.A. pokračovala v tréningu s expertom bojových umení, Jeffom Amadom, pri ktorom zdokonalila prácu s nunčakmi a venovala sa aj narábaniu s nožmi a vrhacím technikám. Zároveň absolvovala aj dvojdňový tréning lovcov odmien v púšti, kde cvičili najmä streľbu zo zbraní. (Bobek15)
  • Pri natáčaní scény, kde Domino (Keira Knightley) strieľa z dvoch zbraní naraz, dopadla jedna z horúcich nábojníc na jej krk a spôsobila jej popáleninu druhého stupňa. (TheRoller)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama