Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Marius 

všechny recenze uživatele

Jednou vetou by sa to dalo napísať ako absolútny vizuálny masaker. Divák, pre ktorého je (podobne ako pre mňa) výtvarná stránka filmu podstatným kritériom pre hodnotenie si určite príde na svoje. Fantastično vedľajšej "reality" vyráža dych, každú chvíľu tu nájdete niekoľko výborných a neotrelých nápadov. Veľmi sa mi páčila Stephanie Leonidas v hlavnej roli, naopak by som ukameňoval alter ego Jasona Barryho. Jediným dôvodom, prečo nedávam absolútne hodnotenie je, že MirrorMask naozaj chýba zložitejší a nosnejší príbeh. 9/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dave McKean je geniální a fenomenální výtvarník s velice osobitým stylem. Ovšem to o něm bohužel neplatí pokud je v pozici režiséra. Vizuálně je Mirrormask dílem bezesporu originálním, ale je na něm až přespříliš znát omezený rozpočet, který zabránil v rozletu McKeanova tvořivého ducha. Nápady mu nechybí, ale pokud se nemůže opřít o herce ani scénář, napsaný společně s dalším velikánem Neilem Gaimanem, tak mu toho mnoho nezbývá. Vznikl tedy shluk více či méně dobrých scén, které tu a tam nepostrádají atmosféru, ale dohromady netvoří konzistentní celek, který by zaujal, natož vtáhl, do této fantaskní pohádky. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, podle me az zbytecne uchylna stylizace a to na ukor pribehu. Ne, ze by byl pribeh spatnej, jen je takovej hodne jednoduchej, cela ta mytologie je taky hodne jednoducha a na zaver to tak nak vyzni do ztracena. Jinak co se tyce triku, ty jsou vetsinou takovy desne jednoduchy a cely to pusobi hodne pocitacove, ale v tomhle pripade to asi byl ucel a ono to fakt docela funguje, obcas fakt clovek nestaci cumet, ale misty to uz je skutecne trochu moc. Navic se to ani nejak poradne nerozjede, celej film jen tak pomalu plyne. Nicmene musim pochvalit Stephanie Leonidas, ktera byla fakt dokonala. Celkove lepsi 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhem krásný film, který zaručeně nesedne každému. Někdo si v něm třeba najde zhnusení a tak tady ocení především tu originalitu. Zhnusení ve zpracování, protože to se od jakékoliv jiné fantasy liší. Tady digitální efekty vynahrazují zvláštní kulisy a působivé postavy a jejich zpracování. Každá tu má vzhled takový, jaká vlastnost u ní dominuje. Tím pádem film hraje hlavně obrazově. Po chvíli jsem si ale na tento příběh dokázal zvyknout a spolu se sympatickou hlavní herečkou jsem si to perfektně užil. Můžu říct, že tak zvláštně zasněný a melancholický film jsem hodně dlouho neviděl. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Celé to na mě působilo , tak nějak až moc umělecky a ponuře ,nejsem si úplně jistá na jakou věkovou kategorii je to zaměřeno , ale děti a mladí to rozhodně nebudou , co je podle mě u sci-fi špatně . Děj byl taky řekněme , až extrémně jednoduchý a ne úplně zajímavý , ale po umělecké stránce to bylo velice zajímavé , takové jako by člověk koukal někde na uměleckou galerii , pouze za toto dávám vysoké hodnocení , protože po téhle stránce to bylo velice zajímavé a neobvyklé . Viděno v rámci Season Chalenge Tour 2015 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet: 4,000,000 dolarů. (Saku)
  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)
  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997). (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama