Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

emo 

všechny recenze uživatele

Toto dielko Davea McKeanea a Nelila Gaimana je ťažko inak charakterizovať ako ťažkú haluz... Aj keď tvorbu Gaimana poznám dôverne, tento film som musel stráviť. Dej je strašne jednoduchý až primitívny a v mnohých ohľadoch pripomína Coraline. Zato však vizálne spracovanie a hudobná stránka uchvátia diváka na prvý pohľad. McKeanov rukopis je rovnako ako pri mnohých iných dielach vytvorených v spolupráci s Neilom Gaimanom rozpoznateľný na prvý pohľad a divákovi ostávajú oči pre úžas. Nie pre každého, ale keď vás raz osloví, už vás nepustí! ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Mám ráda ujeté fantasy, fakt že jo, ale tohle byl jen zrcadlový odraz daleko lepších filmů. Celou dobu jsem měla pocit, že se mi tvůrci snaží dokázat, jak moc je ten film skvělý. Ale to tedy nebyl, byl maximálně dobrý. Jako bych všechno viděla už někde jinde a daleko lépe provedené. Celek byl přeplácaný a jaksi nedotažený. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhem krásný film, který zaručeně nesedne každému. Někdo si v něm třeba najde zhnusení a tak tady ocení především tu originalitu. Zhnusení ve zpracování, protože to se od jakékoliv jiné fantasy liší. Tady digitální efekty vynahrazují zvláštní kulisy a působivé postavy a jejich zpracování. Každá tu má vzhled takový, jaká vlastnost u ní dominuje. Tím pádem film hraje hlavně obrazově. Po chvíli jsem si ale na tento příběh dokázal zvyknout a spolu se sympatickou hlavní herečkou jsem si to perfektně užil. Můžu říct, že tak zvláštně zasněný a melancholický film jsem hodně dlouho neviděl. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Cožpak o to, fazónu má tenhle snímek surrealistickou, otázkou je, jestli má i surrealistického ducha. Nejde o to, že je příběh nesrozumitelný, on je podle mě na podobný typ filmu srozumitelný až moc, jeho příběh je prostinký a podaný až moc polopatisticky a zároveň sentimentálně. Pokud se Neil Gaiman skutečně podílel na scénáři, tak jde o jeho nejslabší kousek, ze kterého bych nepoznal, že má na svědomí desítky skvělých fantasy, které pohlcují čtenáře na celém světě. Nejhorší ze všeho je, že Maska zrcadla ve mě nevyvolala žádný zájem o osudy hlavní hrdinky ani ostatních vedlejších postav a její zápas o vlastní identitu i osud matky mi byl vyloženě ukradený. Uznávám, že po vizuální stránce je ten kousek zajímavý, ale to už si radši zajdu někam do galerie a nebudu ztrácet čas před televizní obrazovkou. Celkový dojem: 40 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Popravde receno, podle me az zbytecne uchylna stylizace a to na ukor pribehu. Ne, ze by byl pribeh spatnej, jen je takovej hodne jednoduchej, cela ta mytologie je taky hodne jednoducha a na zaver to tak nak vyzni do ztracena. Jinak co se tyce triku, ty jsou vetsinou takovy desne jednoduchy a cely to pusobi hodne pocitacove, ale v tomhle pripade to asi byl ucel a ono to fakt docela funguje, obcas fakt clovek nestaci cumet, ale misty to uz je skutecne trochu moc. Navic se to ani nejak poradne nerozjede, celej film jen tak pomalu plyne. Nicmene musim pochvalit Stephanie Leonidas, ktera byla fakt dokonala. Celkove lepsi 3*. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městě Brighton. (Saku)
  • Rozpočet: 4,000,000 dolarů. (Saku)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama