Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto spickova historicka romanticka komedie. Je sice fakt, ze uvod, kdy Casanova jede jak turbo dildo s baterkama Duracell by moh trvat dyl a prilis rychle se to presune do vicemene predvidatelny romantiky, kdy je zamilovanej do jedny zensky, na druhou stranu, diky docela vymakanymu scenari teziciho z nekolikanasobny zameny to ani trosku nevadi. Navic se povedla skvele vyvazit komedie a romantika, pricemz precejen to je hlavne o ty zabavnosti, takze neustale se neco deje, pribeh je perfektne sviznej, hudba rovnez, to vse navic zasazeny do nadhernejch Benatek a sesla se tu skvela herecka sestava v cele s Ledgerem, kterymu to clovek veri, naprosto ultimatnim hovadkem McInnernym a paradnim Ironsem, pricemz vsechny aspon trochu zapornejsi postavy se drive ci pozdejs zesmesni. Proste neda se to brat moc vazne, je to takova saskarna, ale jako absolutne pohodova a zabavna romantika to funguje na vybornou, uz dlouho jsem se takle u romanticky komedie nebavil. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeffrey Hatcher, Kimberly Simi .. Lasse Hallström mě už letos podruhé vytáhnul do kina a opět nelituji investovaných financí. Jeho Casanova je svěží, svižná a především velice vtipná podívaná. Mírným nedostatkem jsou jen slabé triky a pro někoho snad až přílišná kombinovanost se záměnami jmen a postav. Naštěstí se tak děje velice přehledně a je to jen přínosem pro film. Hlavní herecké postavy (Sienna Miller či Heath Ledger) nikterak neexcelují o to více pak vynikne herecká kreace pánu Jeremy Irons, Oliver Platt a dalších ve vedlejších rolích. Mimoto film vyniká pestrou a barevnou výpravou a uvolněnou atmosférou krásných Benátek. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má na víc, což už mnohokrát dokázal. Casanova je film nevyvážený a místy nevýrazný. Nevýrazný ze začátku a přehnaný, naivní a neskutečný na konci. Všechno mezi tím vykazuje špičkovou kvalitu, snad až na tu poněkud nezapadající variaci na Marie Curie v podání (pravda roztomilé) Sienny Miller. Té to ovšem daleko víc sekne jako čisté blondýnce;) Připojím se k všeobecnému nadšení z Olivera Platta a Jeremyho Ironse a přihodím ještě Lenu Olin, stále nadmíru atraktivní dámu s všestranným talentem. Snad jen hudba mohla být zajímavější..že by to bylo dáno výběrem méně známých klasických melodií? Dost možná, i když svoji roli bezesporu sehrály i taktéž nevyvážené kvality Alexandra Desplata. Co na závěr? Casanova je příjemný film, obzvláště na podívanou ve společnosti osoby, ke které chováte hluboké city. Ale pro jistotu počkejte na menší kino, protože multiplexových 150 Kč je za sledování Heatha Ledgera v punčocháčích přece jen trochu moc:)) Na těch 80% je to opravdu jenom když do kina nepůjdete sami;) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Potřebujete bleskově usnout? Zvolte Casanovu. Unylá režie snaživého Hallstroma, který z rukávu vytáhl falešné castingové eso, účinkuje v kostýmním dramatu jako sedativum. Krasavec Heath Ledger je coby největší milovník své doby nevýrazně nudný a po skrytém sexappealu ze Zkrocené hory ani stopy. Není divu, že ho jeho vyvolená spisovatelka Francesca tak přesvědčivě odmítá, Sienna Miller zjevně nemusela příliš hrát. :) Třetí hvězdička za kouzelně nasnímané Benátky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek o milovníkovi krásných žen. Casanova je mužem mnoha tváří, který nikdy neměl problém použít své přednosti a lži, aby se dostal pod jakoukoliv sukeň. Obličej, kterou Casanova dostal tentokrát patří Heathu Ledgerovi, který se na roli milovníka jednoznačně hodí. Perfektně mu sedí svě, v kterém se má jako casanova pohybovat a moc dobře ví co na ženy patí. Nejlepší na tom je, že mu to všechno sníte i s navyjákem. Lasse Hallström k filmu naštěstí přistupuje velmi odlehčeně a nechává volný průběh filmu, který tak na sebe krásně navazuje. Celému filmu vévodí samozdřejmě Heath jako Casanova a Jeremy Irons jako inkvizitor. Slečny ve filmu jsou hezké a příběh utíká jako voda. Závěr je perfektní a jeho elegantní klička dokonale zapadá do celého filmu. Konečně oddechový snímek, který i příjemně pobaví. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)
  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)
  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)

Reklama

Reklama