Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jinak rezervovaný Hallström se nám poněkud rozvášnil a ve stylu komedií dell´arte či těch Shakespearových plných omylů nabídl epizodu ze života proslulého děvkaře. Gradující tempo, některé vtipy či bishop Irons potírající kacířství a smilstvo bavily, pomalý rozjezd a pitomá závěrečná akce už tolik ne. Aspoň, že si Giacomo po tolika zářezech uvědomil, co vlastně hledá (Francescu převlékající se často za Francesca s knírem). Dal bych možná i čtvrtou hvězdu, ale to by mi rozpačitý Ledger musel připomínat třetího nejslavnějšího světového svůdníka a ne junáckého obšousta (jestli se ptáte, kdo je první a druhý, tak jsou to Bob Saint-Clar a Lord Flashheart).. Poznámka k dabingu Plattovy postavy dealera vepřového tuku: Dejdarův hlas jen u myšáka Stuarta Littlea či jediného syna Homera Simpsona, jinak je pro lidskou bytost nepoužitelný.. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

- "Witchcraft!" - "Actually, I believe it's because hot air rises, overcoming the gravitational force of... Witchcraft!" ## - "I think we could say if everything went according to plan, we could return your reputation and your virginity to you." - "You could do that?" - "Oh, yes. We are the Catholic Church. We can do anything." ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že tyto historické a na výpravu bohaté dobrodružné taškařice se již dnes netočí. Hallströmův Casanova vás vyvede z omylu. Není bezchybný, kupříkladu zaklíčované scény jsou opravdu místy až směšné, ale má svůj nepopiratelný půvab a to především díky skvostně zachycené atmosféře Benátek. Heath Ledger je v "belmondovské" roli překvapivě přesvědčivý, Sienna Miller okouzlující a když na scénu navíc ještě napochoduje duo Platt s Ironsem, tak není co řešit. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Potřebujete bleskově usnout? Zvolte Casanovu. Unylá režie snaživého Hallstroma, který z rukávu vytáhl falešné castingové eso, účinkuje v kostýmním dramatu jako sedativum. Krasavec Heath Ledger je coby největší milovník své doby nevýrazně nudný a po skrytém sexappealu ze Zkrocené hory ani stopy. Není divu, že ho jeho vyvolená spisovatelka Francesca tak přesvědčivě odmítá, Sienna Miller zjevně nemusela příliš hrát. :) Třetí hvězdička za kouzelně nasnímané Benátky. ()

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Neni to tak spatne, jak by se ze znamky mohl zdat. Teda vetsinu casu. Je to celkem vtipne (az na nekolik vylozenych trapnosti) a herecky zajimave (Oliver Platt!), monumentalni hlasita hudba slozena predevsim z klasiky nekdy pusobi az rusive. Privetiva a osobita rezie a kamera. Pribeh nikoliv spatny, ale pak se to dvacet minut pred koncem zlomi a speje to tak trochu k tragickemu vyzneni a zaveru, ktery se mi nelibil a spise me znechutil. Do te doby to bylo tak na 7/10, konec to sestrelil. Je to neco mezi Piraty z Karibiku (ti jsou vtipnejsi a herecky lepsi) a Pride and Prejudice (pribehove a herecky lepsi). Ma to podobne zmrseny sladky hollywoodsky konec jako Pirati. A Pycha je proste o tridu vyse. Navic hlavni zenska role neni tak zajimava jako Keira (predevsim v Pyse :-P). Da se to, neurazi to, damy si to mozna vychutnaji vice nez ja, ale nejni to zadny zazrak a nejhorsi film Hallstroma, co jsem videl. 6/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný Giacomo Giovanni Casanova (1725 – 1798) procestoval všechna významná města své doby a napsal kupříkladu knihy „Dějiny polského povstání“. Známějšími jsou však jeho „Paměti o patnácti svazcích“, které podávají podrobný obraz života v období rokoka. Nebyl jen sukničkář, ale také vzdělaným právníkem, studoval teologii, chemii, matematiku a medicínu. Byl také ředitelem divadla. (imro)
  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)
  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno