Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh o tom, ze aj Casanova sa nakoniec zamiloval je skvelym mixom romantiky, komedie a obcas aj akcie odohravajuci sa v nadhernom prostredi Benátok. V prvej polovici sa zoznamime s postavami a v tej druhej sa naplno rozbehne komedia plna zamien identit. Hlavny hrdina v Ledgerovom podani je sympaticky rostak, jeho vyvolena Sienna Miller je sebavedoma feministka, ktora mu da poriadne zabrat a okrem nich tu je mnoho komickych postaviciek, ktorym kraluje vyzraty obchodnik so sadlom Oliver Platt. Jeho sceny su nezabudnutelne. Nonstop ma bavio aj to neustale sa navazanie do cirkvi na čele s demonickym ale neschopnym inkvizitorom Jeremy Ironsom. A celu tu rozvernu atmosferu dokonale podkresluje Desplatov uchvatny soundtrack. K uplnej dokonalosti tomu chyba este trochu väcsia porcia vtipov alebo akcie, ktore by zaplnili obcasne hluche miesta, ale aj tak je vysledok nadpriemerny film, ktory stoji za pozretie. 7/10. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Iskrivý romanticko-komediálny príbeh ušitý na mieru tým najrozkošnejším kostýmovkám. V úlohe zvodného Casanovu, rozpútavajúceho v Benátkach hotové erotické šialenstvo, si nikoho iného okrem Heatha Ledgera neviem predstaviť a Jeremy Irons čoby konzervatívny inkvizítor mu vynikajúco nahráva. Prekrásne prostredie úchvatných Benátok, prekrásne oduševnelé scény medzi Casanovou a Francescou, nasiaknutých intelektuálnymi dialógmi o rôznych príchutiach lásky, komicky úžasné zamotanie situácie. Čakala som omnoho menej, ale Hallstrom zamával s mojou romantickou dušičkou a ja som pri šibalskom pohľade Ledgerovom nemohla namietať :-) ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Slyšela jsem o něm, ale seznámila jsem se s Casanovou až teď. Heath Ledger byl určitě skvělou volnou do této role, v poslední době jsem s ním viděla tolik filmů, že si uvědomuji, že to byla velmi schopný herec, který dokázal zahrát cokoliv, škoda, že musel odejít tak brzy. Navíc mu to ve filmu skvěle funguje se Siennou Miller. Příběh je ale trošku slabší, místy jsem se vážně nudila, Jeremy Irons moh být trochu více zlejší, víme že to umí, do té role nedal všechno, co mohl. Jinak atmosféra filmu a hudba úžasná, ale něco tomu prostě chybělo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako kostýmní romantická komedie, ale tvůrci zřetelně sázejí hlavně na část komediální. Ta je bláznivá až fraškovitá a všechna ta rádoby romantika vedle ní vypadá nezajímavě. Heath Ledger je v pohodě, ale film zachraňují Oliver Platt a Jeremy Irons, kteří se ovšem objeví až těsně před jeho polovinou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, pozitivizmom ovplývajúca romantická komédia s excelentným H. Ledgerom. Dobrodružná dejová linka je síce len priemerná, nenadchne ani extrémne neočarí, vyskytlo sa tu však veľa scénok a dialógov, ktoré celkom slušne pobavili. Naviac, výprava bola zvládnutá priam ukážkovo, čo sa stalo základom pre dobovú atmosféru 18. storočia ako lusk. Celkový dojem je preto výborný. Kto sa chce pozitívne naladiť, tak smelo do toho, snímok je na zlepšenie nálady alebo na príjemné večerné posedenie pri filme ako stvorený. 80/100 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme je použitý teplovzdušný balón, ktorý bol však vynájdený až v roku 1783, keď mal Casanova 58 rokov. (Fejpof)
  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)
  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)

Reklama

Reklama