Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek o milovníkovi krásných žen. Casanova je mužem mnoha tváří, který nikdy neměl problém použít své přednosti a lži, aby se dostal pod jakoukoliv sukeň. Obličej, kterou Casanova dostal tentokrát patří Heathu Ledgerovi, který se na roli milovníka jednoznačně hodí. Perfektně mu sedí svě, v kterém se má jako casanova pohybovat a moc dobře ví co na ženy patí. Nejlepší na tom je, že mu to všechno sníte i s navyjákem. Lasse Hallström k filmu naštěstí přistupuje velmi odlehčeně a nechává volný průběh filmu, který tak na sebe krásně navazuje. Celému filmu vévodí samozdřejmě Heath jako Casanova a Jeremy Irons jako inkvizitor. Slečny ve filmu jsou hezké a příběh utíká jako voda. Závěr je perfektní a jeho elegantní klička dokonale zapadá do celého filmu. Konečně oddechový snímek, který i příjemně pobaví. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Příjemně odlehčená romantická komedie (určitě ne drama). Má to náběh na 4 *, ale závěr mě zklamal (myslím tím všechno od popravy - to je tragédie). Přínosem jsou určitě hezké herečky. Heath Ledger mě překvapil - na rozdíl od toho prkenného hereckého výkonu v Zkrocené hoře (no jo homosexualní styk někdy dělá problémy zadní partyji lidského těla) ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström, známý spíše komornějšími dramaty typu Pravidla moštárny, se úspěšně pustil do hollywoodského mainstreamu. Ze začátku to vypadá, že nás čeká další průměrný hollywoodský vývar, ale s postupem času tahle bláznivá show získává stále větší grády. Jsou tady skvělé hlášky a výborné jsou zejména vedlejší postavy. Jejich bezkonkurenčním králem je Oliver Platt v roli obtloustlého Paprizzia, který je opravdovou třešničkou na dortu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jinak rezervovaný Hallström se nám poněkud rozvášnil a ve stylu komedií dell´arte či těch Shakespearových plných omylů nabídl epizodu ze života proslulého děvkaře. Gradující tempo, některé vtipy či bishop Irons potírající kacířství a smilstvo bavily, pomalý rozjezd a pitomá závěrečná akce už tolik ne. Aspoň, že si Giacomo po tolika zářezech uvědomil, co vlastně hledá (Francescu převlékající se často za Francesca s knírem). Dal bych možná i čtvrtou hvězdu, ale to by mi rozpačitý Ledger musel připomínat třetího nejslavnějšího světového svůdníka a ne junáckého obšousta (jestli se ptáte, kdo je první a druhý, tak jsou to Bob Saint-Clar a Lord Flashheart).. Poznámka k dabingu Plattovy postavy dealera vepřového tuku: Dejdarův hlas jen u myšáka Stuarta Littlea či jediného syna Homera Simpsona, jinak je pro lidskou bytost nepoužitelný.. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pronásledovaný inkvizicí, obdivovaný ženami. ,,Nevěřte tomu co se říká, já nedobývám“…. Benátky – postel hedvábně povlečená. Jako by nikdo neměl jiné starosti, než sex! Krásná doba :-) . Celý film je potřeba brát jako legraci. Vážně tu totiž není míněno nic. Snad jen vášeň a láska. Situační humor proložený několika vtipnými perlami, nikterak originální zápletka, která je snesitelná díky hercům a právě tomu nadhledu, který musíte mít. Jednohubka pro mladé a pokročilé. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Už jsme viděli. Prý v Čechách vyrostl Giacomovi konkurent. Jmenuje se František. A je to děvkař. Hlavně, že to není Jyrka! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)

Reklama

Reklama