Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by to na Hallströma povedal. Po plejáde dychvyrážajúcich drám so silným emocionálnym podkladom a navše nesúcimi silné odkazy natočil túto pefíkanú, milú a pekne zauzlenú oddychovú veselohru z atraktívneho prostredia s ešte atraktívnejšou témou. Sienna Miller je krásne okúzľujúca, rovnako ako 50tnička Lena Olin. 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lasse Hallström má na víc, což už mnohokrát dokázal. Casanova je film nevyvážený a místy nevýrazný. Nevýrazný ze začátku a přehnaný, naivní a neskutečný na konci. Všechno mezi tím vykazuje špičkovou kvalitu, snad až na tu poněkud nezapadající variaci na Marie Curie v podání (pravda roztomilé) Sienny Miller. Té to ovšem daleko víc sekne jako čisté blondýnce;) Připojím se k všeobecnému nadšení z Olivera Platta a Jeremyho Ironse a přihodím ještě Lenu Olin, stále nadmíru atraktivní dámu s všestranným talentem. Snad jen hudba mohla být zajímavější..že by to bylo dáno výběrem méně známých klasických melodií? Dost možná, i když svoji roli bezesporu sehrály i taktéž nevyvážené kvality Alexandra Desplata. Co na závěr? Casanova je příjemný film, obzvláště na podívanou ve společnosti osoby, ke které chováte hluboké city. Ale pro jistotu počkejte na menší kino, protože multiplexových 150 Kč je za sledování Heatha Ledgera v punčocháčích přece jen trochu moc:)) Na těch 80% je to opravdu jenom když do kina nepůjdete sami;) ()

Reklama

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vskutku svěží podívaná do poněkud protřelých vod o dobyvateli dámských spodniček, která však tentokrát čiší skvělými nápady a pohodovým nádechem. Lasse Hallström je totiž skutečný Pan režisér a tradičním a suchopárným příběhům o italském buldozeru dívčích srdcí dal nový rozměr v podobě hravé režie a žoviálního stylu vyprávění, které se výtečně hodí do prostředí romantických Benátek. Navíc mu vše usnadnil výtečný scénář, který využívá veškerých svůdností Benátek a hlavního svůdníka Giacoma Casanovy. Mistrné komediální zápletky scénáře vykouzlí nejen sladké úsměvy na vaší tváři, ale i obdiv nad odvahou samotného Casanovy, resp. scénáristy. Další bonusem je obsazení Olivera Platta a Jeremyho Ironse, které nemáme možnost tak často vidět a jejich role jsou naprosto famózní a z obou čiší radost z hraní, které si opravdu užily. Především Jeremy Irons opravdu válí a celou dobu jsem si přál, aby on byl příští Casanova, jakkoli je to absurdní... ()

PEEPA 

všechny recenze uživatele

Neni to tak spatne, jak by se ze znamky mohl zdat. Teda vetsinu casu. Je to celkem vtipne (az na nekolik vylozenych trapnosti) a herecky zajimave (Oliver Platt!), monumentalni hlasita hudba slozena predevsim z klasiky nekdy pusobi az rusive. Privetiva a osobita rezie a kamera. Pribeh nikoliv spatny, ale pak se to dvacet minut pred koncem zlomi a speje to tak trochu k tragickemu vyzneni a zaveru, ktery se mi nelibil a spise me znechutil. Do te doby to bylo tak na 7/10, konec to sestrelil. Je to neco mezi Piraty z Karibiku (ti jsou vtipnejsi a herecky lepsi) a Pride and Prejudice (pribehove a herecky lepsi). Ma to podobne zmrseny sladky hollywoodsky konec jako Pirati. A Pycha je proste o tridu vyse. Navic hlavni zenska role neni tak zajimava jako Keira (predevsim v Pyse :-P). Da se to, neurazi to, damy si to mozna vychutnaji vice nez ja, ale nejni to zadny zazrak a nejhorsi film Hallstroma, co jsem videl. 6/10. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pribeh o tom, ze aj Casanova sa nakoniec zamiloval je skvelym mixom romantiky, komedie a obcas aj akcie odohravajuci sa v nadhernom prostredi Benátok. V prvej polovici sa zoznamime s postavami a v tej druhej sa naplno rozbehne komedia plna zamien identit. Hlavny hrdina v Ledgerovom podani je sympaticky rostak, jeho vyvolena Sienna Miller je sebavedoma feministka, ktora mu da poriadne zabrat a okrem nich tu je mnoho komickych postaviciek, ktorym kraluje vyzraty obchodnik so sadlom Oliver Platt. Jeho sceny su nezabudnutelne. Nonstop ma bavio aj to neustale sa navazanie do cirkvi na čele s demonickym ale neschopnym inkvizitorom Jeremy Ironsom. A celu tu rozvernu atmosferu dokonale podkresluje Desplatov uchvatny soundtrack. K uplnej dokonalosti tomu chyba este trochu väcsia porcia vtipov alebo akcie, ktore by zaplnili obcasne hluche miesta, ale aj tak je vysledok nadpriemerny film, ktory stoji za pozretie. 7/10. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)
  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)
  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)

Reklama

Reklama