Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nic pozoruhodného sem na tom nenašel, děj fraškovitý a klišézní, čekal jsem spíše seriozní životopis a místo toho jsem dostal něco na způsob jedné ze Shakespearových komedií - plné záměn postav, převleků za muže, suchých hláškek (v jejich době dobrých) a šťastného konce, kdy si všichni najdou někoho na sex... Pozitivní na tom filmu bylo, že mě to bavilo. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Historická limonádová veselohra, kde si to herci užívají, scénáristé místy značně perlí a kameraman nás chlácholí panoramaty Benátek. Hallstromův laskavý, skoro až rodinny styl režie se tu nezapře, ale především druhá polovina strhává celek do jakési lehce bizarní, moderními gagy prošpikované historické parodie, kde dominují kromě Ledgera Irons, Platt a soustavně nadržená, tehdy ještě nepříliš známá Natalie Dormer. Jednou se s tím pobavit, nic objevného nečekat. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger sa nielen vďaka svojmu vzhľadu votrel do priazne chváleného Lassea Hallstroma, a ten ho následne obsadil do hlavnej úlohy svojho ambicióznej kostýmovej drámy, v ktorej - ako ste iste vyčítali z názvu - neztvárni nikoho iného ako bájneho milovníka Casanovu. I keď nemám rád filmy z 18.storočia, film dokáže v mnohých veciach prekvapiť. Hlavne ženským osadenstvom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, pozitivizmom ovplývajúca romantická komédia s excelentným H. Ledgerom. Dobrodružná dejová linka je síce len priemerná, nenadchne ani extrémne neočarí, vyskytlo sa tu však veľa scénok a dialógov, ktoré celkom slušne pobavili. Naviac, výprava bola zvládnutá priam ukážkovo, čo sa stalo základom pre dobovú atmosféru 18. storočia ako lusk. Celkový dojem je preto výborný. Kto sa chce pozitívne naladiť, tak smelo do toho, snímok je na zlepšenie nálady alebo na príjemné večerné posedenie pri filme ako stvorený. 80/100 ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už z úvodních titulků je poznat, že tenhle film je dělaný s láskou. A je to báječná podívaná. Humor, romantika, dobrodružství. Pohladí po duši, můžete na něj zajít do kina s kamarády, s drahou polovičkou i s rodinou. Líbit se bude všem. Pěkné, moc pěkné. Po odchodu z kina jsem odcházela s příjemným pocitem báječně strávených dvou hodin. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Heath Ledger za seba nikdy nenechal zaskakovať kaskadéra, všetky akčnejšie kúsky spravil sám. (Amityville)
  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)
  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)

Reklama

Reklama