Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Matty 

všechny recenze uživatele

Je to tak zbytečné, až je těžké to nemilovat. Lasse Hallström mohl film o nejslavnějším svůdci všech dob pojat jako komplexní biografické drama s pečlivě vykresleným historickým pozadím, ale proč by to dělal? Svižná slapsticková komedie nejen, že se snáz natáčí, ale hlavně přitáhne víc diváků. Obzvlášť, pokud do hlavní role obsadíte hezouna Ledgerova typu (který si nejspíš potřeboval vykompenzovat poněkud odlišným směrem orientovanou roli ve Zkrocené hoře). Hallström se opravdu nijak netrápí s věrohodností prostředí a skutečnost si překrucuje dle libosti. U jiných filmů by to působilo nepatřičně, jenže ke Casanovovi podobná rozvernost jaksi patří. Rádoby legračním úprkem před policií film začíná a stejné tempo i stejnou míru nadsázky si navzdory množství patetických proslovů udržuje až do konce. Všechno uteče tak rychle, že ani nebudete mít čas věnovat pozornost různým „detailům“ (neexistence Benátské univerzity), jež by mohly narušit jinak výtečnou oddychovou zábavu. Kličkování benátskými ulicemi, záměny identit, let balónem nad digitálním městem, všecko je fajn, všecko je barevné, pěkně načančané, čisté, všecko je v pohodě, dokonce i s inkvizicí je zde sranda. Je to vlastně taková pestrobarevná maškaráda, příjemná na pohled i na poslech. Herci se až na jednu výjimku dokázali patřičně odvázat. Tou jednou výjimkou je paradoxně právě Casanova Ledger, působící poněkud rozpačitě. Casanova film si zaslouží být viděn stejně tak, jako si zaslouží být ihned po zhlédnutí zapomenut. Je jako jahody zalité čokoládou, pakliže to hnědé na těch jahodách opravdu byla čokoláda. 60% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, Vitason, llollita ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Iskrivý romanticko-komediálny príbeh ušitý na mieru tým najrozkošnejším kostýmovkám. V úlohe zvodného Casanovu, rozpútavajúceho v Benátkach hotové erotické šialenstvo, si nikoho iného okrem Heatha Ledgera neviem predstaviť a Jeremy Irons čoby konzervatívny inkvizítor mu vynikajúco nahráva. Prekrásne prostredie úchvatných Benátok, prekrásne oduševnelé scény medzi Casanovou a Francescou, nasiaknutých intelektuálnymi dialógmi o rôznych príchutiach lásky, komicky úžasné zamotanie situácie. Čakala som omnoho menej, ale Hallstrom zamával s mojou romantickou dušičkou a ja som pri šibalskom pohľade Ledgerovom nemohla namietať :-) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec volím nížší hodnocení.. Důvodů je několik. Určitě pozvolný a nesvižný úvod. Prvních třicet minut mě za tónů klasické hudby příliš nechytlo, režisér dlouho představuje situace, postavy (kterých je požehnaně) apod. Zamotané je to v těchhle pasážích hodně, děj je utahaný a NIJAKÝ, ale musím uznat, že to tvůrci zvládli i svižně rozmotat. Zkušený Hallström, který udělal ralativně velký žánrový skok, tak natočil oddychovou zábavu, která neurazí, a kterou po úvodní rozvleklosti oživí příjezd dvou bizarních postav - "sádlový" obchodník a vrchní inkvizitor. Nastává tak nejvíce podařená část filmu (i přes velmi předvídatelný scénář), ale na mém hodnocení se podepsal i závěr, kde je všeho už trochu moc. A především pak láska mezi dvěma hlavními aktéry působí hodně nevěrohodně. Být o pár záměn a převleků méně, volím jinak. Herecky film ale potěší nejvíce. Pro Heathe Ledgera byl rok 2005 více než příjemný. Ostatní postavy odvádějí to, co je třeba a rozhodně to není k zahození. Jedničku s hvězdičkou ale zasluhují i vznosná výprava, kostýmy a kamera. A místy příjemný humor!! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tento film mě naopak velmi příjemně překvapil svou komickou stránkou, která vyobrazuje Casanovu (Heath Ledger) jako muže, který se na první pohled zamiluje do nepoddajné Francescy Bruni (půvabná Sienna Miller) a je pro získání jejího srdce ochoten podstoupit nejedno dobrodružství a obětovat dokonce svůj život. Ale protože se jedná především o komedii, vše probíhá poměrně vtipně a jediné co mohu vytknout je moc perfektně akčně precizní závěr. Ale tento fim má mnoho půvabných postav. Ctihodná panna Victoria (Natalie Dormer), která je nadržená a obzvláště na Casanovu, kterého si ma brát, Francescy bratr Giovanni (Charlie Cox), který je do Victorie zamilovaný a z plachého mládence se stává "novým" Casanovou. Fancesčina matka Andrea (Lena Olin) do které se na první pohled zamiluje původně Francesčin snoubenec Papprizzio (Oliver Platt), Casanův sluha Lupo (Omid Djalili), benátský dóže (Tim McInnerny). A samozřejmě biskup Pucci (skvělý Jeremy Irons), vrchní inkvizitor, jehož největším přáním je zatknout Casanovu a popravit. Což se mu sice skoro povede, ale právě jen skoro. Velmi zábavně vtipný film, který si utahuje z církve a z Casanovy činí romantickoakčního hrdinu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek o milovníkovi krásných žen. Casanova je mužem mnoha tváří, který nikdy neměl problém použít své přednosti a lži, aby se dostal pod jakoukoliv sukeň. Obličej, kterou Casanova dostal tentokrát patří Heathu Ledgerovi, který se na roli milovníka jednoznačně hodí. Perfektně mu sedí svě, v kterém se má jako casanova pohybovat a moc dobře ví co na ženy patí. Nejlepší na tom je, že mu to všechno sníte i s navyjákem. Lasse Hallström k filmu naštěstí přistupuje velmi odlehčeně a nechává volný průběh filmu, který tak na sebe krásně navazuje. Celému filmu vévodí samozdřejmě Heath jako Casanova a Jeremy Irons jako inkvizitor. Slečny ve filmu jsou hezké a příběh utíká jako voda. Závěr je perfektní a jeho elegantní klička dokonale zapadá do celého filmu. Konečně oddechový snímek, který i příjemně pobaví. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)
  • Heath Ledger působil během poutě Casanovy na diváky v amerických kinech schizofrenicky. Kromě dobrodružství promiskuitního Itala totiž zároveň promítali také Zkrocenou horu, ve které si zahrál homosexuálního kovboje. (imro)

Reklama

Reklama