Reklama

Reklama

Volání vlků

Obsahy(1)

Mladý biolog se nechá dobrovolně vysadit kdesi v severní Kanadě, aby zde studoval a shromažďoval údaje o vlcích, kteří údajně mohou za stále se zmenšující stáda Karibu. Postupně se biolog seznamuje s okolím a dokonce s životem vlků samotných. Zjišťuje, že vlci nejsou zdaleka takovou hrozbou jako lidé, kteří vlky vybíjejí pro jejich kůži. Dokáže se mladý biolog rozhodnout na čí stranu se přiklonit? (TomikZlesa)

(více)

Recenze (79)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem, či je Charles Martin Smith taký nasprostastý od prírody alebo to iba hrá. Ako to iba hrá, tak to je jediné, čo dokáže skvele. Videl som ho v Americkom graffiti a odvtedy sa nepohol dopredu ani o piaď. Pokúšal som sa vnímať príbeh, ale kvôli jeho nepochopiteľnému správaniu som si musel pomáhať rýchloposunom. A ak by som chcel film o vlkoch, tak kvalitných prírodopisných snímok je množstvo. Netuším pre akú cieľovú skupinu je táto údajná dráma určená, viem len, že ja do takej skupiny určite nepatrím. Dráma, ktorú by som ocenil by bola vtedy, ak by toho hlupáka hneď na druhý deň vlci spotrebovali v rámci spestrenia svojho jedálnička. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný dobrodružný film o zapáleném biologovi, který bojuje o přežití v nehostinných podmínkách severní Kanady aby zde studoval život a chování místních vlků. Velice dobrý výkon Martina Smithe, nádherné kanadské prostředí a pár opravdu povedených scén (převážně scéna s krysami mě velice pobavila) jsou hlavními devizami tohoto nepříliš známého ale příjemného snímku. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Priliš komedionálne ladená dráma, postavená na dementnom, krotkom a neskúsenom dobrodruhovi, ktorý sa dobrodruhom chce stať až priamo v nehostinnej divočine a to pomocou knižky na prežitie. Herci nie sú zaujímaví a vlastne všetky scény s nimi. Vlastne aj na príbeh treba rýchlo zabudnúť. To, čo stojí za pozornosť, sú nádherné zvieratá, akými vlky nesporne sú a tiež prekrásna nehostinná (ale vlastne aj pohostinná) kanadská Arktída. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

V Kanadě mizí Rudolfové a lidi viní zlého vlka. Opak má dokázat mladý biolog s minimální zkušeností s prací v terénu. Kdokoliv jiný by to vzdal, hned na začátku ale kdepak on! I přes počáteční zaškobrtnutí si s nadhledem a humorem získá nejen přízeň inuitů, vlků i Briana Dennehyho (i když ..). Never Cry Wolf je příjemná meditativní podívaná o věčném konfliktu: člověk vs příroda. Divokém a nekompromisním konfliktu. Tu podaném téměř dokumentárně tam zas odlehčeně. A často se ty polohy nepříjemně sváří (inu, produkce od Disneyho). Takže vidíme jak syrovost živlů, tak legrácky co pobaví celou rodinu. Naštěstí je tu Charles Martin Smith v hlavní roli, který i ty občasné banality s přehledem utáhne. A hlavně působí uvěřitelně! Jak v momentech kdy si labužnicky pochutnává na myším sendviči, tak když nahý skotačí se stádem Caribuů :) ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Knížka Nedělejte poplach od Farley Mowata kanadského biologa (130 str. A5) je moji milovanou knížkou, i když je vázaná, listy z ní vypadávají. Příběh vědce pověřeného kanadskou vládou k prozkoumání problému "šelna - vlk a kořist - sob", dva roky sledoval život vlčí rodinky , odhalil předsudky o vlcích, a zvláště pak skutečnost, že nikoli vlci ničí stáda sobů, ale chamtiví lidé, kteří se neštítí z pouhé ziskuchtivosti postřílet z letadla celé stádo. Knížka -jinak plná humoru a láskyplného vztahu k přírodě-končí trochu zatrpklou úvahou, že nejhorší šelmou je člověk. Film mě trochu zklamal, proto doporučuji půjčit si knihu ! Váš nervoznideda. Čím víc poznávám lidi, tím víc miluji psy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Když se při letu do hor letadlo porouchá, jeho pilot Rosie (Brian Dennehy) vyndá z bedny s nářadím tzv. francouzský klíč. Při návratu do kabiny ale drží v ruce maticový klíč. (Dvojirakri)
  • Film je založen na skutečném příběhu biologa Farleyho Mowata. (TomikZlesa)
  • Většina rozpočtu padla na scénu kdy Farley Mowat beží za stádem karibu. Několik helikoptér před sebou hnalo stádo před vypuštěnými vlky. Natáčení zabralo i 20 hodin denně v průběhu 1 měsíce. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama