Reklama

Reklama

The Boy Who Saw the Iceberg

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Kanada, 2000, 9 min

Režie:

Paul Driessen

Příběh o chlapci, který stále sní, nejen ve spánku. Když vstává do školy, představuje si, že je unesen, ve škole sní o tom, že je někde jinde. Jednoho dne odjíždí s rodiči na dovolenou. Nalodí se na velkou loď a plují vstříc dobrodružství. (Snorlax)

Recenze (10)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Už Michael Žantovský si ústy Pavla Bobka kdysi přál mít čas pro trochu snění, mít čas pro trochu bláznivých snů a doufal, že svět se zázrakem změní. Driessen to převedl do animované podoby. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud to nebude moc velký protimluv, tak smutný konec vcelku mile překvapil. Zaujala mě animace, která v lecčems (náhodou?) připomíná práce Pavla Koutského a která se k tématu výborně hodí, filmeček mohl být ale klidně o minutu dvě kratší. Skvělý nápad s rozdělením obrazu na realitu a snění. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

další němý what-the-fuck snímeček, kdy nevíte, co dřív sledovat, a originalita je spíš na škodu... tak trochu maloprincoidní kraťas, na můj vkus moc snový a nehezky animovaný. halt nápad není vše... 50% ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Jedno ráno budík už nezazvoní. Ani dvere nepôjdu otvoriť. A čo oči? Sú vôbec otvorené tie? A budú ešte niekedy? Depresívna pecka, z ktorej dojem mi kazili nevkusné animácie. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Teda měla jsem, co dělat, abych to stíhala všecko sledovat, ale líbilo se mi to a hrozně moc... Nápad prostě geniální a tak jak se cítil ve škole, jsem se taky kdysi cítívala - hrozné mučení, pavouci ze všech stran a tak vůbec, a to ani nemluvím o ranním vstávání. Na konci mi běhal mráz po zádech a ne nebylo to průvanem v pokoji. Neskutečně zvláštní animace, u níž jsem si na začátku myslela, že mi bude vadit, ale nakonec to perfektně sedělo. K vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=oA2wseEesC4 ()

joylis 

všechny recenze uživatele

úžasný nápad rozpůlit plochu a nechat na jedné odehrávat fakta a na druhé dětskou fantazii, obavy či špatné vzpomínky, které se nakonec spojí s realitou. Smutné avšak geniální. ()

Reklama

Reklama