Reklama

Reklama

Battlestar Galactica

(seriál)
  • USA Battlestar Galactica (více)
USA / Velká Británie, (2004–2009), 61 h 28 min (Minutáž: 42–103 min)

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Grace Park, Tricia Helfer, Katee Sackhoff, Aaron Douglas, Michael Hogan, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Cyloni byli stvořeni lidmi. Povstali proti nim. Vyvinuli se. Vypadají a cítí jako lidé. Někteří jsou naprogramováni, aby si mysleli, že lidmi jsou. Existují v mnoha kopiích. A mají plán. Vesmírná loď Galactica v čele pronásledované flotily, která se po útoku Cylonů na lidské vesmírné kolonie vydává za novou nadějí a domovem - bájnou 13. kolonií zvanou Země. (berg.12)

(více)

Recenze (626)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Měsíce jsem čekal, až ke mně správná slova nakráčejí jako nadržená bloňdatá coura vlnící se do rytmu sračkového techna v zaplivaném pajzlu, kde je strefit svůj zlatavý proud moči do záchodové mísy nadlidský úkol. Nakonec jsem si uvědomil, že ta coura uvízla na půli cesty v multirasovém gangbangu a že se za mnou jaksi nechystá. No co mám asi kurva dělat? Budu stručný a sentimentální! Miluju Battlestar Galactica! Miluju ho jako své pravé varle. Miluju ho jako rozkvetlou jarní přírodu po čtyřech papírcích LSD. Miluju ho jako třívrstvý toaletní papír po brutální dvacetiminutové sračce. Miluju ho z celého srdce. Tady nemá cenu o ničem diskutovat - Battlestar Galactica je dokonalost sama. Komplexní vývoj postav, geniálně vypointované epizody, jednotlivé série a vlastně celý seriál. Úžasní herci, úžasný vizuál. Úžasné všechno. Po poslední epizodě se mi po tváři kutálí jedna zkourmoucená slza za druhu. Battlestar Galactica je nesmrtelný. Battlestar Galactica je božské dílo. Nadčasové. Kultovní. Dospělé. Nepřekonatelné. Tečka. ()

T2

všechny recenze uživatele

__Battlestar Galactica - Season 2.5 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,997,580 //počet predaných kusov 263,516║ __Battlestar Galactica - Season Three ▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,821,313 //počet predaných kusov 303,458 ║ __Battlestar Galactica - Season 4.0 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,664,713 //počet predaných kusov 244,056 ║ __Battlestar Galactica: Season 4.5 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,451,739 //počet predaných kusov 266,410 ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem se uchýlil k vidění 5 dílů, neboť jsem byl neustále na vážkách, jestli tedy ano nebo ne. Většina každého dílu byla totálně o hovně, ale vždycky se našlo alespoň pár minutek, které za něco stály. Samozřejmě se jedná o seriál, takže kvůli omezenému rozpočtu se místo nějakého poutavého sci-fi setkáváme s telenovelou o mezilidských vztazích partičky nesympatických imbecilů. V podobných seriálech jsou pro mě nejpodstatnější 2 věci. Příběh a postavy. Příběh je v jádru zřejmě moc pěkný, ale je servírován po hodně malých kouscích a s pořádnou dávkou omáčky, která chutná odporně. Postavy jsou úděsné. Z celé flotily jsem si našel sympatie pouze k tomu idiotovi, kterého hraje Jamie Bamber, a to je vzhledem k celkovému počtu postav hrozně málo. Takže mi dovolte se omluvit fanjšmekrům, kdybych se neomluvil, tak by se určitě našli jedinci, kteří mě budou obtěžovat poštou. Zkrátka nehodlám koukat na seriál, ve kterém za něco stojí cirka 5 minut v každém dílu. Lepší odpádek. Už je to takový můj zvyk. Nemám chuť pokračovat v koukání na seriál = odpad, i když to 100% sračka třeba není. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Docela depresivní (aspoň pro mě) a tím velmi lákavý seriál a posledních zbytcích lidské civilizace na pokraji vymření, která bojuje více sama se sebou, než se svým nepřítelem. 1. série - 85% 2. série - 85%, 3. série - 75% 4. série 70% ---Tak jsem to konečně dokoukal celé, musím uznat, že jsem rád, že už to mám za sebou. Začalo to výbornou miniserií a pokračovalo kvalitní první, druhou řadou, dějem doplňujícím Razorem (velmi povedený), ale čím to šlo dále, tím se mi všechny postavy čím dál víc znepřijemňovaly (občas to zachraňoval aspoň sympatický protiva doktor) a taky jsem čekal víc čisté války. Z toho neustáleho střídání spojenectví a válčení už jsem byl taky unavený. Battlestar je dobrý sci-fi seriál, ale na plné čáře u mě vítězí SGA. A nemám rád v seriálech "o x let později". V zoufalých manželkách sem se divil, když děj posunuli o 5 let dopředu. Ale posledni díl BSG v tomto myslím láme rekord. O 150 000 let později :D ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Komentářů tady je až to pěkné není, tak jenom zhodnotím, co se mně osobně líbí na BSG úplně nejvíc: pseudodokumentaristický styl, který je příjemným osvěžením na scéně tv seriálů; v opozici tomu fakt, že se tvůrci příliš nezaobírají technickými detaily, nevysvětlují, jak jednotlivé přístroje fungují a soustředí se raději na postavy. Chytré využívání deadlinů, kterými se zvyšuje napětí (v některých dílech je jich hned několik zároveň a některé nefungují jenom v rámci dílu ale třeba v rámci celé série, popřípadě seriálu), zajímavá a netradiční struktura některých dílů (např. hned úvodní díl 33), režie, která občas příjemně překvapí svojí nápaditostí. Co mi trochu vadilo: nudná dějová linie z Capricy okupované Cylony; nudných pár prvních "falloutovských" dílů 3. série; Pro mě rozhodně nejlepší scifi seriál a krásná ukázka toho, že i televizní scifi může být stokrát lepší než Hvězdná brána, na kterou jsem alergický. ()

Galerie (387)

Zajímavosti (52)

  • V mnoha dílech je v hangáru vidět žlutý přístroj připomínající kufr. Není jasné, k čemu se používá, ale ve skutečnosti se jedná o Hewlett Packard Codemaster Defibrilator, který je sice zastaralý, nicméně stále používaný v mnoha nemocnicích po celém světě. (Chufu)
  • Na začiatku 2. sezóny sa plánovalo ukázať flashbacky života postáv pred útokom Cylonov. Nakoniec sa pokračovalo tam, kde skončila 1. sezóna. (klayman)
  • V původním seriálu používají cylonské lodě bílé lasery a Vipery červené. V nové verzi střílí obě strany projektily. (Redswif)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

24.09.2012

To samozřejmě neznamená, že bychom upozorňovali na další reprízu oblíbeného filmu, který v roce 2001 pomohl katapultovat Heatha Ledgera ke slávě. Televizní stanice ABC spojila síly se Sony Pictures a… (více)

Reklama

Reklama