Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Je dobré, že seriál vznikl. Je tu spousta zajímavých záběrů a vůbec rozkrytých souvislostí. Časová linka cesty hitlerovců k moci je poměrně dobře vystavěná a podepřená fakty. Jediné mne mrzí, téměř nikdo z blízkých spolupracovníků těch hlavounů neřekne, že svou práci dělal rád a s nadšením, že to byla velká a krásná doba. A to pro ně určitě být musela, i když pak přišla deziluze a pád do sraček. Jediný člověk, který na rovinu přiznal tu náklonost, byla vlastně Lída Baarová. Takže za tu jednostrannost dávám jen 60%. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zde je možno se seznámit s lidmi, kteří byli na vrcholu moci v jednotlivých gestapáckých rezortech. Dozvídáme se o jejich životě, a co předcházelo tomu, než se dostali na tyto vrcholné posty. Jde o zajímavé sondy do životů těch osob, které měli nejblíže k vůdci, a ovlivňovali výrazně průběh II. světové války. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dvanáct rozhněvaných mužů, ale tak nějak blbě a navíc na Hitlerově vodítku. Všichni zažili 1. světovou válku, většina i na bojišti, ale to je rozhodně neomlouvá. Možná i proto byli schopni zajít za únosnou mez a pomohli Hitlerovi rozjet nejšílenější projekt v dějinách lidstva. Děsivé na tom celém je fakt, že prakticky všichni byli kariérní zmrdi, kterých od té doby jen přibývá a i v dnešní době by se jejich zástupy nehledě na minulost hnaly ke krvavým korytům. Knopp prezentuje stranické souboje s nebývalou elegancí. Kvality dokumentu podtrhují stavy, které divák zažívá. Na jedné straně opojení z dokonalých fresek jejich životních etap a na druhé naprosté znechucení nad jejich činy. Mluvící hlavy tady nejsou pouhými spekulanty, kteří se něco domnívají, jak tomu bývá v mnohých dokumentárních cyklech. Hovoří pouze ti, kteří zažili 2. světovou válku na vlastní kůži, bojovali, prošli koncentračními a vyhlazovacími tábory. Fascinující je účast přímých podřízených těchto mužů a hlavně jejich potomků. Vyzdvihnout jednu část je ohromně těžké, ale pokud bych musel, tak volím Bormanna, jehož portrét cyklus stylově uzavírá. Jestli byl někdo ještě větší svině než Hitler, tak jedině on. ()

psycholog 

všechny recenze uživatele

Vskutku výborný dokument o nacistické sebrance. Jsou zobrazovány postupně jeden po druhým a my si můžeme alespoň svým subjektivním pocitem, udělat pořádek o tom jací to byli "nelidi". Na druhou stranu je to i poučný dokument - osobně se mi nejvíce líbil díl o ministrovi propagandy Goebbelsovi. Třetí říše - na tuto hrůznou říši už bylo na točeno nesčetně dokumentů, tento se povedl velice. 95% ()

albiebennett

všechny recenze uživatele

Seriály zde nehodnotím, ale tohle jednoznačně nejlepší dokumentární série z 2. světové války. Opravdu skvělé představení nejnebezpečnějších lidí minulého století. Žádnému dílu nelze nic vytknout. Člověk po tomto shlédnutí nemůže házet nacisty do jedné hromady. Je třeba rozdělit nechutný hajzly jako byl Bormann, Freisler, Eichmann a především Mengele, fanatický magory jako byl Himmler, Hess nebo Goebbels, idiota jako byl Ribbentrop a velmi inteligentního Speera, který u Norimberského procesu opravdu vybalil karty na stůl. Celá série je impozantním náhledem do zvěrstev minulého století. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama