Reklama

Reklama

Strážce duší

(seriál)
Krimi / Mysteriózní
Česko, (2005–2009), 11 h 51 min (Minutáž: 52–76 min)

Scénář:

Arnošt Vašíček

Kamera:

Peter Beňa

Hrají:

Lukáš Vaculík, Zuzana Norisová, Ladislav Frej st., Jan Šťastný, Markéta Hrubešová, Ilja Racek, Adrian Jastraban, Jana Hubinská, Luděk Randár, Pavel Zedníček (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(13)

Obsahy(1)

Série tajuplných příběhů se Zuzanou Norisovou a Lukášem Vaculíkem v hlavních rolích. Žánrově se seriál pohybuje na pomezí detektivky a napínavého thrilleru s prvky tajemna, ale i jemného humoru. Sympatická dvojice, spisovatel Armín a studentka Katka, v něm pátrá po záhadách minulosti i současnosti. Do nečekaných souvislostí se v nich dostávají záhady z dávné minulosti s příběhy zcela současnými. (Česká televize)

(více)

Recenze (200)

Fox85 

všechny recenze uživatele

No, co si budem povídat, Arnošt Vašíček není žádný scénarista a podle toho to taky vypadá. Snaha naroubovat jakýs takýs příběh na téma některá známější i méně známější legendy z našich luhů a hájů nebo i ze světa prostě nedopadá v celkovém pohledu moc dobře. Některé epizody zajímavější, ale některé byly bohužel skoro bych řekl tragické. Nelituju, že jsem se koukal, ale znovu se nejspíš koukat nebudu. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc hezký a napínavý seriál v čele s Lukášem Vaculíkem a Zuzanou Norisovou, příběhy někdy vyrůstají opravu ze skutečných základů tajemna a stejně tak rozkrývají často doposud nezodpovězené otázky. Mám moc rád večery u tohoto milého českého seriálu, který svou povahou dokáže nabudit pocit tajemství a záhady i po opětovném shlédnutí. Opravdu nechápu kritiku na tento seriál a myslím, že nejvíce ho kritizují "pseudohistorici", nebo-li amatérští znalci dějin, pro neúplnou historickou přesnost a menší dokreslování skutečností, pro ně mám radu: fakta nehledejte v seriálu, který má bavit a bavte se. ()

Reklama

Zemi11 odpad!

všechny recenze uživatele

No tak tuhle láhůdku teď hltám. Náramě se bavím. Třeba dnes jsem si říkal, proč mu ta manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladí. Bohužel to byla pointa, jěž mi měla zůstat utajena až do závěrečných minut, ve kterých bylo odhaleno, že mu manželka podala jinou roušku, která ještě ke všemu chladila. Buď jsem geniální, ... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Zuzanó Norisovááááá...!!!! Ach jo, kde jsou ty časy, kdy jsem vysedával každej pondělní večer u televize a díval se na tenhle na české poměry dost netypický seriál. Jó, to mi tehdá bylo devatenáct a děsně jsem po Zuzce šílel. Ale ani ona, ani můj neoblíbený Klein, nemají za vinu moje hodnocení. Bavil jsem se dost a díval jsem se na něj dost... 75% ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Bizarní záležitost, dána na milost a nemilost fušerům nejhrubšího kalibru. Chudou výpravu a amatérskou vizáž člověk už jaksi od tuzemské televizní tvorby čeká, ale aby ani herci nebyli schopni aspoň průměrně zahrát, scénárista vymyslet trochu věrohodný dialog nebo režisér předvést něco mírně nad úroveň home videa, to už je hodně hořké kafe. Zuzka Norisová je fakt pěkná holka, co to ale předvádí? Kde studovala herectví? Většinu scének hraje, jako když Joey z Přátel "čichá smrad" a to má na starosti jednu z hlavních postav. Tak takto opravdu ne vážení přátelé. 10% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (54)

  • Dva jezdci na minci Templářů symbolizovali kromě chudoby nižších rytířů také bratrství mezi členy řádu. (ArthasKarfa)
  • V seriálu se objevuje časopis „Mysterium“, který skutečně vycházel, jen použitá čísla bývají účelově a tematicky upravována k tématu příběhu. (sator)
  • Ve filmu jsou zmiňovány čarodějnické procesy spjaté se zámkem Velké Losiny, kde je také část filmu točena. Zámek tehdy vlatnili Žerotínové. Po smrti Přemka III. ze Žerotína v roce 1678 povolala poručnice jeho synů, hraběnka Galle, do Losin inkvizitora Jindřicha Bobliga z Edelstadtu. Tím začaly smutně proslulé čarodějnické procesy, které si na losinském panství vyžádaly 56 obětí. Zastaveny byly až Janem Jáchymem ze Žerotína poté, co v roce 1689 dosáhl plnoletosti. (LaCasita)

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama