Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Některé děti to nemají doma jednoduché. Zatímco osmiletý Vítek Koudelka má dva tatínky a dvě maminky, jeho spolužačka Amálka Rychmanová má tatínka jednoho a vidí ho jen jednou za měsíc, protože je záchranářem v Alpách. To vadí také její mamince, baletce Anně, která by chtěla, aby konečně byli normálně fungující rodina. Když Luboš přijede domů o čtrnáct dnů dřív, odmítne jet Amálka na školu v přírodě. Jenže když se táta vypraví do školy, aby ji omluvil, dopadne to tak, že s třídou pojede nejen Amálka, ale také on. Ještě předtím se rodina i s Vaškem vydá k dědovi Pepíkovi, který je k sobě vylákal pod falešnou záminkou, že se žení. Zatím je sice svobodný, ale o nápadnice nemá nouze. Snaží se ho totiž ulovit nejen sousedka Bobulová, ale také starostova sekretářka Julča. Luboš s Amálkou odjíždějí s tím, že se za tři dny vrátí a všichni se sejdou u dědy, který pro změnu odjíždí do Prahy na počítačový kurz. Jenže během výletu se vychovatelka Boženka zraní a Luboš musí zůstat déle. Děti ho sice zbožňují, ale věčně mrzutá učitelka Alice není s ničím spokojená. Naštvaná je také Anna, která po návratu třídy zahlédne Luboše s Alicí a je přesvědčená, že spolu něco mají. Pohádá se s ním a řekne mu, že se chce rozvést. Snadné to nemá ani Vítek, který má sice čtyři rodiče, ale ani jeden nevěnuje pozornost tomu, co by chtěl. A dědovi přibude ke dvojici nápadnic ještě svérázná učitelka Kája. Situace je stále zamotanější a šťastný konec v nedohlednu. (TV Nova)

(více)

Recenze (715)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak aspoň že to neni taková kravina, jako to vypadá z pohledu obalu a herců, v podstatě se jedná o něco dost podobnýho nejslavnějšímu filmu Marie Poledňákové S tebou mě baví svět. Opět se to točí hlavně kolem dětí na výletu, ale tentokrát je snaha i o nějakou tu dramatičtější scénu a nejedná se přímo jen o rodinnou komedii. Nicméně mě už to s těma dětma nabaví, je to furt o tom stejným, krom toho, když se na scéně objeví exot Daniel Nekonečný nebo Pepík Vojtek a pronášej nějaký naučený repliky, tak sem myslel, že to sand vypnu, nabrat takovouhle ubohou hereckou sebranku do nějakýho filmu je fakt slušná odvaha a Poledňákový se nejen kvůli tomu režisérskej comeback vůbec nepoved, ale zase se musí nechat, že dětští herci jsou vybraný dobře a vcelku pěkně hrajou ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Chybí zde ten "starý" sentiment a nějaká opravdu kvalitní dětská hvězda, řekněme, Tomáš Holý. V průběhu sledování mě přestal zajímat vývoj příběhu (nikam) i osudy postav (nijakých.) Nejlepší z herců, Václav Postránecký, se ale také spíše pitvoří. Pár vtipných scén se našlo (třeba traktor versus auto), byly ale udušené například účelovým (a zbytečným) obsazením Vojtka+Nekonečného, opakujícími se pitomoučkými písničkami, či třeba příšernými manýristickými scénami (Koudelkovy slzy.) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Horolezec, balet, spousta dětí, horská chata a dokonce i upíři. Jen těch tatínků (a maminek) je víc. A když si k tomu dáte jméno Marie Poledňáková, mohlo by se zdát, že vás nemá co překvapit. Jak se to vezme. Režisérsky je to v pohodě, bohužel (jen) příběh pokulhává. Kouďákův smutnej příběh se z vás snaží vymáčknout slzu dojetí a B.Štěpánová zase pro špetku úsměvu udělá (bohužel) cokoliv. Jestli se tímto směrem bude ubírat rodinná komedie, tak si raději nechte v polepšovně vytrhnout stoličku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nicotná rodinná komedie plná známých hereckých jmen hlavně z televize, která mi dost nesnesitelným způsobem připomíná a kopíruje "veselohru století" S tebou mě baví svět a nutno dodat, že po příběhové stránce je to fakt nuda. Já se u toho nebavil a pochybuju, že děti budou. Herci se občas sice snaží, ale ti, o kterých chci, aby se ukázali, jsou spíše v pozadí a to je škoda daleko větší. Víceméně jsem od toho nic nečekal. Rodině tenhle film nevadil, jenže já se u něj neskutečně nebavil. Problém je v tom, že jim nevadil hlavně z toho důvodu, že v něm vidí řadu českých jmen a to je sakra málo. Jo, a Miroslav Etzler ať se prosím vrátí k Nováckým seriálům. --- Proč lidi stárnou a umírají? Protože to vidí u jiných. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Viděno jednou a to mi stačilo, poněvadž vícekrát to opravdu vidět nechci, jelikož film se blíží k "odpadním vodám". Herecké výkony komentovat ani nemá cenu. Vrchol zmaru je herec Mádl, který se v tomto snímku podle mého názoru pěkně ztrapnil. Tu jednu hvězdu dávám za jakýsi pokus paní Poledňákové navázat na výborné komedie s Tomášem Holým. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (22)

  • Tomáš Peč (Vítek Koudelka) po tomto filmu ve své herecké kariéře nepokračoval a dnes se věnuje extrémnímu lyžařskému sportu, který se nazývá freeskiing. (Pierre)
  • Režisérka Poledňáková se nechala slyšet, že postavu dědy Pepíka psala přímo pro Václava Postráneckého, stejně jako roli Bobulové pro Evu Holubovou. Postránecký prozradil, že nebýt s Marií kamarádi, tak by takové skopičiny nedělal. Jeho role je totiž dost výstřední. Jako děda si vyzkoušel jízdu na kolečkových bruslích, běhat v potápěčských ploutvích a topil se ve vaně i jezírku. (SONY_)
  • Čtrnáct dní před začátkem natáčení bylo v Tatrách tolik sněhu, že byly cesty neprůjezdné a začátek filmování byl ohrožen. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama