Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Tato čtyřdílná minisérie je adaptací stejnojmenného románu od Elizabeth Gaskell. Do průmyslového města Milton na severu Anglie přijíždí z pořád ještě starosvětského jihu se svými rodiči Margaret Haleová (Daniela Denby-Ashe), která zde poznává úplně jiný, moderní způsob života. Najde si přátele mezi dělníky a setkává se také s charismatickým továrníkem Johnem Thorntonem (Richard Armitage), ke kterému cítí nejprve silnou antipatii pro jeho někdy až hrubé chování k jeho zaměstnancům, ale později poznává, že nic není jen černé a bílé... Film se zabývá také spory mezi majiteli továren a jejich zaměstnanci, stávkou a vznikem prvních odborů. Po uvedení série v Británii bylo BBC, které sérii vysílalo, nuceno zrušit diskuzní stránky k tomuto seriálu, protože byly zahlceny nadšenými ohlasy žen, které okouzlil představitel hlavní role. (maku1304)

(více)

Zajímavosti (21)

  • Na světové výstavě stojí za Margaret (Daniela Denby-Ashe) nápadná žena v kostkovaných šatech a v klobouku s dlouhým závojem. Vzápětí se stejná žena „teleportuje“ na druhou stranu prostoru za Thorntona (Richard Armitage) a prochází za ním. (rhiannon)
  • V závěru 3. epizody vidíme Johna Thorntona (Richard Armitage) vstupovat do domu Haleových pouze s cylindrem v ruce, uvnitř ale už drží svazek knih. (rhiannon)
  • Ve scéně, kdy Margaret Haleová (Daniela Denby-Ashe) přináší svůj košík s chlebem do ulice, kde bydlí Higgins (Brendan Coyle) se svou rodinou, je možné vidět, že jeden bochník je zabalený v silikonovém sáčku. Ten ale v době, ve které se příběh odehrává, ještě nikdo neznal. (ashqa.fi)
  • V závěrečné scéně na nádraží si lze všimnout muže, jak se dívá na své náramkové hodinky. Snímek je ale situován do poloviny 19. století, přitom tyto hodinky byly vynalezeny až v roce 1880. (ashqa.fi)
  • V závěrečné scéně na nádraží prochází kolem Margaret Haleové (Daniela Denby-Ashe) a Johna Thorntona (Richard Armitage) celkem jedenáctkrát jedna a ta samá žena v hnědém klobouku a kabátku. (ashqa.fi)
  • Ve scéně, kdy se Richard Armitage (John Thornton) prochází po vzpouře stávkujících na hřbitově, na sobě klobouk nemá. Když se ale vrátí domů, první věc, které si lze všimnout, je, jak svůj klobouk pokládá na stůl. (ashqa.fi)

Reklama

Reklama