Reklama

Reklama

Hlubinná hvězda šest

Trailer 2

Obsahy(1)

Jedenáct členů posádky výzkumné základny "Deep Star Six" žije už půl roku hluboko pod hladinou moře. Několik z nich se vydává na průzkum do záhadné podmořské jeskyně a zmizí beze stopy. Obrovský neznámý tvor zaútočí na základnu a vážně ji poškodí. Zásoby kyslíku se zmenšují a ti, kteří jsou ještě naživu, musejí o svůj život bojovat. (Guild Home Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

Han22 

všechny recenze uživatele

No osmdesátkové béčko jak vyšité. Viděl jsem mnoho lepších, ale i horších hororů z té doby. Tady je vše jasné od začátku, karty jsou rozdány, postavy rozděleny na symaptické, nesypamtické a zbytečné, monstrum je podle známého vzoru neviděného se více bojíme dlouho skrýváno a když se objeví, stojí to zato. Takže docela fajn film s uvěřitelnou posádkou, ale neuvěřitelnými blbostmi jako příšera která zničí celou ponorku, ale vleze se do místnosti velké jako můj obývák. Takže tři. EDIT: Po druhém shlédnutí solidní spád, ale mizerní herci a celkem špatné efekty. Hodnocení ponechávám. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

U tohoto podmořského sci-fi hororu v mém případě pracuje hodně nostalgie. Deepstar Six je sice neškodné béčko přiživující se na jiných podmořských flácích téhož roku (Abyss, Leviathan), jenže asi právě tou silnou naivitou nepostrádá určité osmdesátkové kouzlo. Máme tu jedenáctičlennou posádku, která trpí hluboko pod mořem ponorkovou nemocí, ústředního neprůstřelného hrdinu, lehkou erotiku a v poslední řadě jednu slizskou potvoru, co připomíná přerostlého korýše. Ten sice záhadně mění svou velikost, ale vypadá hodně dobře (masky má na starosti Chris Walas) a velkým dílem se zaslouží o rychlou redukci posádky. O ten zbytek se totiž postarají tamní podmínky. Plytký scénář zachraňuje Cunninghamova režie, Manfrediniho hudba tentokrát dost průměrná. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Docela solidní béčko, která prohrává s konkurenčním Leviathanem, hlavně kvůli absenci napínavé atmosféry. Scénář tedy není žádný zázrak, potvorák je hodně upozaděn, což je možná škoda. Nicméně prostředí je pro mně atraktivní a proto jsem se docela bavil. Navíc ústřední duo tvoří dva sympaťáci, na které se dobře kouká. Dal bych i tři, ale chci to nějak odlišit od výše zmíněného Leviathana, který byl přecijen o fous lepší, takže takové hodně poctivé dvě. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Až tak špatný to přece nebylo? Hlavně když to obvykle dávaj kolem třetí hodiny ráno, kdy nemůžu spát a nikde jinde nic jinýho není. Jen mi trošku vadila smrt jistého zbabělce, jenž se bez dekomprese nechal vynést na hladinu. Vím, že by umřel, ale určitě ne ve spršce krve. Ono to vypadá v televizi líp, než kdyby sebou jen zatřepal, jak by mu bublinky kyslíku vysrážely v koronárním systému a dolezly do mozku, ale přeci jen. Člověka to trošku zarazí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Aspoň si Roger Corman mohol povedať, že sa toho po trikovej stránke od jeho Útoku krabích monštier veľa nezmenilo :) Keď vidíme veľké celky podmorskej hladiny a samotnej stanice, je všetko v poriadku. V interiéroch je to už podstatne slabšie, vrátane výkonov béčkových hercov. Dej sa v poslednej polhodine poriadne rozbehne, je aj poriadne krvavý, stále ale nemôže ísť o nič viac ako o guilty pleasure. Ak vôbec a film neodpíšete ako nepozerateľný brak. Sú aj horšie, samozrejme. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Podmorské scény boli natočené na Malte, v Rinella Tank vo Fort Ricasoli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama