Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že zpočátku jsem si nejednou řekla "Na co se to sakra dívám?" a "Proč?!", ale po pár dílech jsem si totálně najela na jejich vlnu a Little Britain jsem si maximálně užívala. Není to pro slabší povahy a ani pro suchary, nýbrž pro trochu otrlejší, ale když se člověk přes leccos přenese, stojí to za to :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám kolem, vše podstatné již bylo řečeno (napsáno), tak já jen doplním, že obdivuju ty dva, že si ze sebe a hlavně z ostatních dokázali udělat politicky nekorektní srandu. Tlustí, gayové, prosťáčci a mnoho dalších lidských (většinou záporných) vlastností je zde parodováno a mnohdy moc dobře. Chvíli jsem i uvažoval o plném počtu, ale pak jsem si řekl, že zas tak jsem se nesmál a hlavně, pár dílů jsem (díky časovému zařazení téměř o půlnoci) nestihl. No a neměl jsem potřebu je vidět, protože jsem vždy měl něco lepšího na práci. Každopádně si tenhle seriál seženu v originále (i když ten dabing se vcelku vydařil, hlavně vypravěč je skvěle nadabován) a za čas si tuto příjemně nekorektní srandu dám znovu. A možná, když uvidím všechny díly v originále, mé hodnocení bude jiné, kdo ví… 80 %. ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Matt Lucas a David Walliams si pořád jedou to svoje. Ale kombinace převleků, charakterů sarkastického humoru a britská komediální tradice v duchu Monty Pythonovském snad nikdy neomrzí. A v tom celku je tolik geniálních perliček, že má člověk zase zaděláno na nějaké pořádné hlášky. Život bez britského humoru je jak chleba s džemem bez másla. Pokud tedy nepreferujete raději hamburgery... ()

UncleG

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tenhle seriál popsat jen jedním slovem, bylo by to slovo "Vrchol". A kdyby dvěma, byl by to "Vrchol nevkusu". Na jednu stranu se člověk doslova stydí, že takovou čuňačinu vůbec sleduje a na druhou stranu se nemůže přestat dívat, protože je to ve svý podstatě odpudivě vtipný. Hodnocení nedávám, je to pětihvězdičkovej odpad. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

British justice is the best in the world. Anyone who disagrees is either a gay, a woman or mental. Další geniální britský seriál, který drží nad vodou komediální dvojka Matt Lucas a David Walliams. Tvůrcům se podařilo vytvořit kupu úžasných postav. A přesto, že je hodně skečů v zásadě stejných a liší se jen drobnostmi, klukům se nějakým způsobem stále daří mě rozesmát až k prasknutí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy jsou Judy a Magie v Římě, řekne jim hotelový poslíček „buona sera“, v překladu „dobrý večer“. To ale nedává smysl, jelikož je den. Správně byl měl muž říct „buon giorno“ nebo „buon pomeriggio“. (Matej.Mirejo)
  • V návaznosti na Black Lives Matter protesty a vraždu George Floyda v roce 2020 byl tento seriál kompletně odstraněn z Netflixu a následně také z BBC iPlayer a Britboxu, a to spolu se seriálem Come Fly with Me (od r. 2010) od stejných tvůrců. V seriálu byly černošské a asijské postavy trvale ztvárňovány bílýmu muži a zároveň také zesměšňoval gaye, transvestity a tělesně postižené. Mluvčí Britboxu uvedl, že „se doba velmi změnila od doby, kdy se Little Britain natočilo“. Tvůrci a hlavní představitelé David WalliamsMatt Lucas se v návaznosti na odstranění již po několikáté omluvili. (hansel97)
  • Režisér pilotního dílu Graham Linehan se v seriálu objeví ve scéně s premiérem jako reportér Whizzer and Chips. (HellFire)

Reklama

Reklama