Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce a treba povedať že celkom nečakane. Väčšina mojich obľúbených tomu dala tri hviezdy, mne sa pre zmenu Wolf Creek páčil ešte omnoho viac ako Storm Warning. Atmosféra je tam upotená, špinavá a nepríjemná, a postavy sympatické, o to viac, čo je odpudivý záporák. Od "prebudenia", napätie a strach ani raz nepoľavia; navyše hlavná postava je nejednoznačná, čo je originálne, vždy ma to poteší, pripraví moment prekvapenia (a považujem to vlastne za najväčší klad snímku). Herci .. takmer neprehrávajú, réžia má niekoľko skvelých nápadov, technicky je to viac než slušné a so skvelou kamerou. Jedno z najlepších hixploitation čo som videl a to tento subžáner moc nemusím. 85%, keby bol záver intenzívnejší, dal by som päť hviezd. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Australský řepák vrací úder! Milé děti, až vám v liduprázdné poušti chcípne auto, rozhodně nevěřte dobrotivým venkovanům v klobouku, kteří horlivě nabízejí nezištnou pomoc, mohli byste dopadnout opravdu hodně zle. Škoda jen toho zbytečně natahovaného úvodu, k nějakém sepětí s aktéry u mne došlo stejně až ve chvíli, kdy se přestalo mluvit a vytáhly se nože (a jiné nástroje). Ale i tak je Wolf Creek dost příjemné překvapení, už jen kvůli nepříliš často využívanému prostředí bezvýchodné a nemálo rozhlehlé australské pustiny. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Či je dlhá expozícia prostriedkom na stotožnenie sa s postavami, alebo nudná vata, je otázkou vkusu. Občasné nelogické chovanie žien je už ale chybou scenáristu. Môže sa síce odvolať na fakt, že potom by dej nemohol pokračovať daným žánrovým smerom, vyhýbanie sa klišé a inovatívnosť by však mali byť výzvou. Vidiečania sú mešuge, nerozoznajú kengury od ľudí, mestské krysy sú mimo svojho urbánneho umelého prostredia mimo. To všetko už z hororov poznáme. Ide o to, že v noci v telke v správnej nálade Wolf creek nesklame. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

McLeanův snímek disponuje působivoou kamerou, neotřelým prostředím a hlavně patřičnou dávkou napětí. Na rozdíl od různých prvoplánově jatečních záležitostí typu Hostelů, Texaských masakrů a spousty jiných, dokáže Wolf Creek navodit mrazivou atmosféru reálného nebezpečí a to že je natočen na základě skutečných událostí mu docela rád věřím. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Čajíček! Patřím mezi tu skupinu lidí (v číslech je to asi kolem 0,001% fandy), kteří si nestěžují na úvodní půlhodinku, o niž všichni říkají, že je nudná, dlouhá a přivolává narkolepsii. Taková noční scéna v uzavřeném autě, kdy slyšíte jen kapky padající na střechu auta a blížící se světlo, které je neidentifikovatelný, to je pravý maso. Byť jsem zvráceným divákem, který se rád podívá na "hnus", tak musím uznat, že TOTO nebylo vůbec šokujícího rázu. I Hannah Montana je kontroverznější! Když mi ale podsunete před nos myšlenku, že je to podle skutečné události a že to asi opravdu nebylo jednoduchý dostat se z toho pekla, tak mi vychází solidní 3*, o kterých vám za dva měsíce řeknu, že byli prvoplánový a vlastně udělený z bolesti hlavy. Což platí i o filmu... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)
  • Cassandra Magrath řekla, že jí zlověstný smích Johna Jarratta způsobil noční můry. (Chatterer)
  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama