Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda že v podobném duchu jako je druhá polovina filmu není i první půle. To bych mluvil o jednom z nejlepších brutalních slasherů všech dob. Ano úvodní třicetiminutovka je zcela ve stopách tradic v tomto subžánru. Je to totiž povinné seznamování s hlavními představiteli. Bohužel takto spackaný úvod jsem už dlouho neviděl. O postavách se toho opravdu moc nedozvíte. Vše vynahrazuje zhruba posledních 60 minut filmu. Na scénu nastoupí pozdější killer. A v takové poloze jsem už dlouho vraždícího psychopata neviděl. Většinou se postupuje tak že o vrahovi víme minimum informací a taky se minimalně projevuje na plátně. No tady dostal opravdu velkou příležitost se pořádně vykecat a nejen to. Od chvíle kdy se z dobráckého vidláka vyklube psychopatická zrůda nastupují opravdové a neotřelé jatka. Svými násilnickými scénami mi Wolf Creek hodně připomínal Haute Tension nebo Devils Reject. Je se opravdu nač těšit. A mile překvapí i to že nejde jen tak dobře odhadnout kdo právě zemře a kdo nakonec přežije. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Film je primárně jednoduchý souboj zabíjáka a jeho obětí, což prostor pro extra dávku strachu a horrorového pojetí nenabízí. Naštěstí ale nejde o bezduchou či rádobyhumornou řežbu, kde by z každé oděrky vyteklo 20 litrů krve, horror se naopak ohání fungujícími thrillerovými prvky. Díky scenérii bohem zapomenuté pustiny a nejistotě při vkládání důvěry v podezřele vlídného vidláka se daří budovat slušné napětí i očekávání vyústění příběhu. Štavnaté psychopatické výlevy a přesvědčivé zdrcení figurek z něj pak dělá nadprůměrný horror, přestože nenabízí žádnou invenci či silnou atmosféru. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento příběh je založen na skutečných událostech. Každý rok je v Austrálii hlášeno 30 000 nezvěstných lidí. 90% se do měsíce objeví. Ale po některých se slehne zem.....tak takhle nějak začíná tento nijak nápadný horror, který vypráví příběch jedněch z mála 10ti %. Film mi nepřišel nijak odporný spíš vcelku zajímavý ani bych se nedivil, že by se tam takové věci děli, když tam ty farmy mají 100 akrová pole a sousedy od sebe odděleny na desítky kilometrů a mimo to austrálie byla dříve tzv. britským vězením takže tam ty sklony u některých možná i jsou. Přesto je tento film zajímavý zážitek a určitě jeden z mála těch lepších horrorů. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Austrálsky pokus o buranský horor nedopadol až tak hrozne ako som očakával. Samozrejme, je to priemerná vyvraždovačka so všetkými zabehnutými klišé žánru, no nemôžem jej uprieť celkom vydarené budovanie napätia a pocitu neistoty a taktiež realistický prístup autora k príbehu, zapríčineného určite aj tým, že snímka je inšpirovaná skutočnou udalosťou. Vo výsledku sa jedná o dielo, ktoré hororového nadšenca príjemne poteší, no po krátkom čase na neho úplne zabudne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Věřím, že skutečná předloha, na jejímž základě se Wolf Creek odehrává, musel být opravdový horor. Hodnotím však film a ten mi skvělý nepřišel. Sledovat zvrhlíka, jak mu dělá potěšení mučit lidi a dělat "hlavu na špejli", mě příliš neoslovuje. Nelogické počínání postav je de facto jediné, co dramatizuje děj. Wolf Creek je tedy naprosto průměrný horor, který po sejití z očí brzy sejde z mysli. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Většina dialogů Micka Taylora byla improvizovaná jeho představitelem Johnem Jarrattem. (ČSFD)
  • Mickovo (John Jarratt) auto je Ford F-100 z roku 1977. (ČSFD)
  • Lovecká puška Micka Taylora (John Jarratt) je historická kulovnice Remington Model 541 s ráží .22 LR. (ČSFD)

Reklama

Reklama