Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (333)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hodně prapodivný kus amatérštiny z jižní polokoule. Kupříkladu jsem vůbec nepochopil, proč byl do filmu zakomponován tak nudný a zbytečný úvod, který byl z hlediska děje opravdu maximálně bezvýznamný. Na film se začalo dát dívat od návštěvy údajně největšího kráteru po dopadu meteoritu, čemuž se mi jen hodně těžko chce věřit. Stejně tak mám důvodné pochybnosti o inspiraci skutečnou událostí, kterou v tomto případě považuji pouze za marketingový tahák. Při výletu vygumovaného australského puberťáka a dvou vygumovaných zvědavých anglických dívek do australského bushe. V takovéto sestavě je celkem zřejmé, že vrahem byl australský hoch, protože výlet se dvěma angličankami musel být enormní nápor na nervy a pokud slečny současně začaly menstruovat, tak toho nesympatického retarda snad ani nikdo nemůže za tento čin odsuzovat. Příběh o místním vidlákovi a detailním popisem vražd, které nikdy nikdo neviděl, byl poté pouhou pohádkou na dobrou noc pro australské děti, aby v noci nechodily prozkoumávat australskou divočinu. Jednotlivé vraždičky byly v rámci béčkovosti únosné. Záporák postrádal děsivost. Postavy si byly vědomé toho, že hrají v hororu a svoji inteligenci a chování tomu dokonale přizpůsobily. V rámci žánru spíše podprůměrný horor. Slabší 2 kousky! ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda že v podobném duchu jako je druhá polovina filmu není i první půle. To bych mluvil o jednom z nejlepších brutalních slasherů všech dob. Ano úvodní třicetiminutovka je zcela ve stopách tradic v tomto subžánru. Je to totiž povinné seznamování s hlavními představiteli. Bohužel takto spackaný úvod jsem už dlouho neviděl. O postavách se toho opravdu moc nedozvíte. Vše vynahrazuje zhruba posledních 60 minut filmu. Na scénu nastoupí pozdější killer. A v takové poloze jsem už dlouho vraždícího psychopata neviděl. Většinou se postupuje tak že o vrahovi víme minimum informací a taky se minimalně projevuje na plátně. No tady dostal opravdu velkou příležitost se pořádně vykecat a nejen to. Od chvíle kdy se z dobráckého vidláka vyklube psychopatická zrůda nastupují opravdové a neotřelé jatka. Svými násilnickými scénami mi Wolf Creek hodně připomínal Haute Tension nebo Devils Reject. Je se opravdu nač těšit. A mile překvapí i to že nejde jen tak dobře odhadnout kdo právě zemře a kdo nakonec přežije. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce a treba povedať že celkom nečakane. Väčšina mojich obľúbených tomu dala tri hviezdy, mne sa pre zmenu Wolf Creek páčil ešte omnoho viac ako Storm Warning. Atmosféra je tam upotená, špinavá a nepríjemná, a postavy sympatické, o to viac, čo je odpudivý záporák. Od "prebudenia", napätie a strach ani raz nepoľavia; navyše hlavná postava je nejednoznačná, čo je originálne, vždy ma to poteší, pripraví moment prekvapenia (a považujem to vlastne za najväčší klad snímku). Herci .. takmer neprehrávajú, réžia má niekoľko skvelých nápadov, technicky je to viac než slušné a so skvelou kamerou. Jedno z najlepších hixploitation čo som videl a to tento subžáner moc nemusím. 85%, keby bol záver intenzívnejší, dal by som päť hviezd. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Chabý australský pokus o hixploitation. První půle zbytečná, pouze nastavující stopáž a druhá zhusta klišoidní (hrdinka najde v doupěti buranského zabijáka stopy toho, že ona a její kamarádi nejsou zdaleka prvními jeho oběťmi) a nic moc, vlastně jen nic. Nevím co na tom Hellblazer nachází nezapomenutelného, já si ten film budu pamatovat jen jako obrovskou ztrátu času a to mám exploitation ze srdce rád. Naopak musím říct, že remake TCM u mě nad touhle sračkou vítězí na celé čáře - obsahuje totiž aspoň dvě slušné scény (sebevraždu stopařky a její "rekonstrukci" R. Lee Ermeyem), zatímco tady byli tvůrci evidentně rádi, že se jim podařilo ošéfovat technickou stránku věci, ale film samotný těžce zazdili. Takže jednu hvězdičku za pěknou kameru. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Solidní australský road hororůrek. Tyto thrillery na kolech mám docela rád a protinožcům se podařilo vytvořit průměrný napínák. Takový klasický film s klady a zápory. Chvílemi je tam skvělá atmosféra, chvílemi jsou tam zase divné momenty a je to celkem nuda. Ale celkově hodnotím jako průměr. Tomu, že je to podle skutečné události, se směju, ale chápu, že vůči svátečním hororistům je to dobrý tah. Člověk to pak s hlavními hrdiny o to více prožívá. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)
  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)
  • Štáb nevěděl, že opuštěný důl, kde se rozhodli natáčet, byl ve skutečnosti místem skutečné vraždy ženy. Natáčení vyvolalo protesty místních obyvatel, kteří se mylně domnívali, že film je o těchto událostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno