Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (341)

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Remake kultovního Jumanji, tentokrát ve vesmíru. Zathura se ale od svého předchůdce v mnohém liší, bohužel k horšímu. Má několikrát horší efekty, horší příběh, horší dialogy, také není tak různorodá na lokace a korunu tomu nasazuje maximálně nesympatický Jonah Bobo. Jediné co mne drželo u filmu bylo neustálá touha koukat překrásnou Kristen a vidět, jaký happy end si tentokrát tvůrci vymyslí. Pokud ale opět dostanu chuť kouknout se na film o stolní hře, volím jedině Jumanji. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Maximálně na sobotní ráno, i Kouzelný klíč a Malí válečníci jsou důstojnější podívaná, rozhodně nejde o žádný pořádný film, žádný velkofilm jako Jumanji. Ti dva bráchové byli neskuteční kreténi, hlavně ten malej a ten kosmonaut jakbysmet. Jediným velkým kladem je úžasná Kristen Stewart. Mezi Jumanji a tímto dílem vidím propastní rozdíl. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak schováme aj dom.“ Jon Favreau je občasný herec (obézny kolega Bena Afflecka – DAREDEVIL), ktorý si sem-tam niečo zrežíruje. Keď to urobil v roku 2008, bol z toho komiksový trhák s Robertom Downeym Jr. IRON MAN. Ale už vo svojom predchádzajúcom filme, rodinnej dobrodružnej sci-fi komédii ZATHURA – VESMÍRNE DOBRODRUŽSTVO (alebo VIANOČNOM ŠKRIATKOVI), preukázal to, čo sa zrejme stane typickým poznávacím znamením jeho filmov. Kvalitná technická stránka, uvoľnení herci, dobrá atmosféra a akási... ehm... fádnosť? Nevýraznosť? Nech v jeho filmoch lieta koľkokoľvek super-hrdinov, stále si príbehy držia akýsi punc "civilnej obyčajnosti". Nie je to mínus a je to iný (lepší, ak to chcete takto počuť) typ rutiny, než akou disponuje fušer Brett Ratner. Ale tiež to pácha nemalé škody. Neviem, možno mal zostať hercom. ZATHURA - VESMÍRNE DOBRODRUŽSTVO je fajn oddychová záležitosť, také „JUMANJI vo vesmíre“ (knižku napísal Chris Van Allsbburg, autor kníh „Jumanji“ a „Polárny expres“) a má sympatických hercov (najmä Kirsten Stewartovú). ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Dva hloupý a nesympatický paňáři běhají po domě bez jakéhokoliv smyslu, kdy se něco stane a místo toho, aby to řešili a posunulo je to ve filmu někam dál, pořád jen zmateně pobíhají, vaří si makaróny se sýrem nebo se hádají koho má tatík raději a to zrovna ve chvíli, kdy jim barák rotuje vesmírem a chtějí je zabít ještěří obludy. Děti jsou zlo a ve filmu obzvlášť plus absolutní nesmysl s jakousi časovou smyčkou nebo úplně blbou hrou. Srovnání s Jumanji chápu, vždyť je tam hra, hůůůů! Zatímco Jumanji je fajn film s postavami, které dělají smysluplné věci a posunují se stále dál, aby měl film spád a rozuzlení, tady se furt bincáme na jednom místě a pak bác (ne, autobus ne) konec. Ani ta Kristen se mi tam nelíbila. Kravina to je a ty já nerada. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vesmírná verze populární Jumanji, poněkud slabší, méně humorná a trikově ošizená, protože se pohybuje v trochu jiném rozpočtovém pásmu. Na druhou stranu ale stále koukatelná, ocení ji především děti mezi 6 a 12 lety a pak ti, kteří se aspoň tu a tam vrací rádi do dětských let, což je i můj případ. Musíte prominout naivní vzhled ještěřích oblud i to, že se celkem lacině brnká na osvědčenou strunu rodinných hodnot a máte tu průměrný dobrodružný dětský film na jedno použití. Celkový dojem: 50 %. Uvažoval jsem i o dvou hvězdičkách, ale pak jsem si uvědomil, že zoufale naivní dětský seriál Spadla z oblakov má momentálně lepší rating než Zathura, takže není co řešit... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Kristen Stewart přiznala, že se jí zmocnil podivný pocit, když byla vytvořena její přesná replika do scén, ve kterých byla zmrzlá. (Listeroman)
  • Produkce dlouho uvažovala nad názvem „Jumanji 2“, aby do kin přišli také fanoušci tohoto snímku. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama