Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V neprozkoumaných prostorách New York City, v obrovském labyrintu tunelů a jeskyň, živoří celé kolonie bezdomovců a "ztracených" lidí. Najednou se začnou objevovat zprávy, že vláda Spojených států v zoufalém pokusu pomoci v havarijním stavu nukleárního průmyslu uvažuje o plánu uskladnit radioaktivní odpad právě do těchto podzemních chodeb. Jejich obyvatelé jsou posléze vystaveni obrovské dávce radioaktivního záření a jeho působením se změní na C.H.U.D - Canibalistic Humanoid Underground Dwellers (kanibalistické humanoidní podzemní obyvatele). A tito mutanti se začnou živit obyvateli New Yorku... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

choze 

všechny recenze uživatele

Laciný osmdesátkový videokultík (nejen u nás) několikrát zmiňovaný v SIMPSONOVÝCH, tuším že ze stejné intersoňácké kolekce jako MĚSÍČNÍ PAST. Tady někdo viděl ALIGÁTORA (příšera v kanále, hrdinové marně se snažící utéct před ní a explozí zablokovaným poklopem na ulici), VETŘELCE (sledování akce v kanále, která se zvrhne v masakr, přes kamery, co mají účastníci u sebe) a pár hororů z 50. let (radiace) a vyvařil z nich tuhle vodu okořeněnou řadou klišé (autority se snaží vše ututlat, velká exploze na závěr, otevřený konec - zde s cameem Johna Goodmana!). Neříkám, že to nemá atmosféru, ale nebavilo mě to už v pubertě a s odstupem času se na tom nic nezměnilo. První a poslední film jak scenáristy, tak režiséra. Produkce: New World Pictures, která podobná hororová a jiná béčka chrlila jako na běžícím pásu (SADOR VLÁDCE VESMÍRU, PIRAŇA, PĚNA ZABIJÁK, CREEPSHOW 2, JÍZDA ČERNÉHO MĚSÍCE, ZATYKAČ: ŽIVÝ NEBO MRTVÝ, ŽENSKÁ VĚZNICE, PUNISHER, KARATE TIGER). Pro zajímavost - ve státech se jako "Chud" slangově označují transexuálové. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Dokoukáno po2. po 26 letech, jen s Krajními Obtížemi. V hl. roli chlápek z Krajních Mezí a docela srandovní, hnusná a fakticky špinavá homelessačka. Hodinu se tam děje akorát tak velké...vy víte co a samotní C.H.U.D.íčci se svítícími kukadly jako zrcadly, byť jsou uděláni dobře, to prostě nevytrhnou. Je to škoda, páč námět to nejni špatný a zručnější rež. by si s tím určitě vyhrál o 100% lépe. Takže jediné, co je na tomto podprůměrném filmu opravdu zajímavé a v rámci možností i ftypné, jest plná verze této jošťomilé zkratky... Canibalistic.Humanoid.Underground.Dwellers. ;-) Tudíž stačilo jen vymysleti název a nemuseli se obtěžovati s natáčením, haha. Do naprosto nesouvisející II, nejdu. A directors cut určitě rád vynechám. Nedovedu si představiti, proč u všech kanálů, vznikl??? ()

Reklama

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

OMG, tak to byla nechutná kravina. Jedná se sice o starší snímek, ale mírný v hodnocení nebudu. Nudil jsem se od začátku a absolutně nic mě nezaujalo. Děj byl slaboučký jak čajíček, příběh naprosto o ničem a nějaké ty opravdu hororové scény chyběly. Divák tím pádem nemůže dát jiné hodnocení než nejnižší.. 0/10 = 0% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Muj Absolutne nejkultovnejsi beckovej horor vsech dob Jako malej sem z toho byl celkem vysranej a vyhejbal sem se kanalum na hony daleko! Ukazka toho jak za malo penez natocit hustej film staci jenom originalni namet skvela atmosfera a hudba a ta bozi maska CHUDA ja vim ze to je jenom herec s maskou na hlave ale ta je proste uzasna scena souboje Kim Greist vs CHUD je taky bezchybna A schvalne co byste delali kdyby vam neco takovyho zatukalo na dvere? ja osobne bych se asi podelal a pak radsi vyskocil z okna ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Špinavé prostredie sveta pod metrom, osady bezdomovcov obývajúcich nedýchateľné podzemné nory. Do toho eko aspekt - ukladanie odpadu, o ktorom nik nechce vedieť, do dier, ktoré nik normálne nechce vidieť. Jedinými styčnými prostredníkmi medzi odpadom a svetom bežnej ulice sú práve bezdomovci. Obývajú priestory, ktoré sa obývať dajú. Tak nečudo, že sa nadýchajú jedovatých splodín a sú z nich Ľ. H. U. D. alias Ľudožrútske humanoidné undergroundové deti. Príbeh rozvláčny, no prostredie má špecifickú atmosféru špiny, zmaru a rozkladu. Špiny, zmaru a rozkladu ľudskej civilizácie, ktorej vlastné odpadoidné výkaly formujú ďalšie generácie. V dobrom aj zlom. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Skratka C.H.U.D. znamenala podľa komisára z NRC, Wilsona (George Martin), Cannibal Humanoid Underground Dwellers, no oficiálne, ako sa aj na konci filmu dozvieme, sa jedná o skratku ku Contamination Hazard Urban Disposal. (Lukoh)
  • Jay Thomas v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama