Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ona to je vlastně taková obyčejná podívaná. Bajka o tom, kterak sebestředný panovník přišel na to, že se svět netočí jen kolem něho. A možná proto mě to tehdy na přelomu tisíciletí nezaujalo natolik, abych se na to podíval. Prohloupil jsem. Mírně nezvyklý odklon u Disneyho nedělat film o princezně, která se musí naučit být sama sebou se spoustou chytlavých písní (i když to prý bylo plánováno), který se mi ale trefil do noty. 2D animace nevypadá vůbec staře a ani vtipy nezestárly, což přičítám tomu, že se film nesnaží o popkulturní odkazy. Snaží se hlavně o zboření 4. stěny, a to se mu daří dobře, případně pobavit kromě dětí i rodiče. Vše je zaobaleno sympatickými postavami, které mají ale i některé reálné momenty. Kdybych to měl k něčemu přirovnat, tak asi ke starším pořadům televize Cartoon Network nebo prvním řadám Simpsonů. Cartoon logika, reálné situace. Přičtěte k tomu pár šikovně umístěných call backů a vyjde vám zábavná podívaná, která vám sice moc ze života neukrojí, ale zpříjemní ho lépe než některé mnohem delší kousky. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Roztekany a jednoduchoucky dej, ktery se nesveze ani na naspeedovanych postavach, ktere hrave predci bombasticka veverka (opet?) s dohromady 30ti vterinovou rolickou. Celkova krecovita rozevlatost byla ze zacatku jeste fajn, v Disneyho filmech i prekvapujici, ale postupem casu i za kratoucke stopaze stacila nehorazne otravovat. Kratkometrazni filmy Looney Toons jsou pro tohle vhodnejsi, nezachrani to ani tech asi pet povedenych vtipku. ()

Reklama

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si matně tuhle pohádku z doby, kdy jsem byla ještě malý šprček a v žádném případě nelituju, že jsem si na ni našla znovu čas. Nejvýraznější stránkou filmu je určitě osobitý humor, protože takhle vtipnou Disneyovku jsem ještě neviděla :D! I příběh je skvělý, s neotřelými hrdiny, plný napínavých situací a nevtíravě podaného mravního ponaučení. Není král jako král si určitě zasluhuje větší pozornost než je mu věnována. "Hledali tě tu příbuzní." "A jak vypadali?" "Noo, takovej velkej silák a starší paní.. taková ee.. jak by si ji ty popsal?" -" Horší než dýmějový mor!" "Jo, přesně!" ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele

Animák z roku 2000 o kterém jsem do roku 2021 nevěděl ani slovo. Tento animák dokáže zabavit a rozesmát i dnes, zkrátka má to pravé ořechové. Příběh se odehrává kolem sobeckého, rozmazleného krále, který měl vždy všechno, co chtěl. Následně všechno ztratí a musí si vše vybojovat. Tento animák má dobrou zápletku, skvělé rozřešení a to, co se děje v průběhu je prostě skvělý. Oproti některým dnešním animákům je tohle masterpiece. 8/10 ()

Pakr 

všechny recenze uživatele

Oddechová podívaná z dílny studia Disney o sobeckém králi přeměněném na lamu a následné cestě jeho napravení...člověk se u sledování pohádky nenudí. Každopádně sluha Izmy Kronk a jeho lekce "veverštiny"nemá chybu: "Ztratil se mi žalud - Kvik, kviky, kviky, kvik, kvikat. Snědli ste mi žalud? - Kvikot, kvík, kvičet. Dejte mi jiný žalud. - kvik, kvik...":D ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)
  • Soundtrack mal pôvodne zložiť Marc Shaiman, ale tvorcovia neboli s jeho prácou spokojní a na poslednú chvíľu najali Johna Debneyho. (Macejko)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama