Reklama

Reklama

Není král jako král

  • USA The Emperor's New Groove (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kuzco je mladý a egoistický král, který si myslí, že si může dovolit cokoliv na světě. Trestá každého, kdo se mu znelíbí, i kvůli sebemenší chybičce. Jednoho dne vyhodí prohnanou rádkyni Yzmu, protože chtěla za jeho zády převzít vládu nad zemí. Yzma společně s poskokem Kronkem začne plánovat pomstu. Chce ho otrávit, ale Kronk poplete lektvar a z Kuzca se stane mluvící lama. Král, který byl zvyklý mít všechno, musí najednou uzavřít spolek s pastevcem lam, aby se mohl vrátit do lidské podoby a získal svůj trůn zpět. Jako zvíře poznává svět jinýma očima a naučí se chápat hodnoty života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dostavila se mi možnost dohnat další z Disneyho animáků a třebaže jde tentokrát o jeden z těch méně známých, všichni jsme se při sledování výborně bavili a téměř ani nestačili nudit. Rozhodně Emperor's New Groove nezapadne mezi disneovky, k nimž se budu s chutí vracet, plusem ale zůstává, že nezapadá mezi ty, na něž bych rád zapomněl. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Film známy najmä svojou prekliatou produkciou zachytenou v dokumente Sweatbox. Disney tak intenzívne osekával dejové línie, až neostalo takmer nič. Výsledok je výdatne zábavná a vizuálne skvelá disneyovka s množstvom vizuálnych gagov i vtipov a akási predzvesť neskorších hektických animákov pre najmenších ako napr. Despicable Me. Ale príbeh a konanie postáv tu absolútne nefungujú. Načo potom bolo to osekávanie dejových línií a splošťovanie príbehu? ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Debney: 1. Perfect World - Tom Jones [2:21] ,2. My Funny Friend and Me - Sting [4:38] ,3. Snuff Out the Light (Yzums's Song) - Eartha Kitt [3:37] ,4. Walk the Llama Llama - Rascal Flatts [2:02] ,5. Perfect World - Tom Jones [2:33] ,6. Run Llama Run [2:24] ,7. One Day She'll Love Me - Sting/Shawn Colvin [4:11] ,8. A New Hope [1:46] ,9. Beware the Groove [8:14] ,10. The Jungle Rescue [3:17] ,11. Pacha's Homecoming/The Blue Plate Special [7:32] ,12. The Great Battle/Friends Forever [6:19], ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a značně netradiční animák, vůbec na dnešní dobu a na Disneyho! Vcelku zbytečných písní naštěstí nebylo mnoho, za to podstatně více (a mohlo být ještě více) bylo výborného Kronka. Prakticky na každou jeho scénu jsem se postupem času těšil víc a víc a snad i zažíval momenty, kdy smích přišel dřív než vtip. Co dodat, snad jen, že hlasy postav jsou taktéž dokonalé... výborné výkony a stejně tak výborný výběr herců. 80% ()

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*TÝŽDEŇ BEZ DEPILÁCIE* Panovník Kuzco je azda jedna z najsebeckejších a najnarcistickejších postavičiek aké boli kedy vymyslené. Jednotlivec pre neho nič neznamená a ani mase ľudí, teda svojmu národu, nepripisuje žiadnu dôležitosť. Z ničoho si nerobí ťažkú hlavu až do momentu, kedy mu hlava oťažie pod náporom hustých lamých chlpov. Možno si poviete, že byť lamou nie je výhra, ale nebyť panovníkových neschopných a mierne prihlúplych protivníkov, alternatívou k lamiemu telu by bolo telo nehmotné. A určite je lepšie smrdieť zatuchlinou ako hnilobou. Na rozdiel od panovníka/lamy, u ktorého možno postupne pozorovať premenu k lepšiemu, sú všetky ostatné postavičky čiernobiele (avšak nakreslené farebnými ceruzkami): dobrosrdečný a spravodlivý Pacha, odporná a zlá Yzma, a hlúpučký Yzmin pomocník Kronk. Zábava je to však nevídaná. Verdikt v 1 vete: O lekcii slušného správania. 26.04.11 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Pachova žena Chicha je tehotná. Podľa komentára na DVD je to prvýkrát, kedy bola nejaká Disneyho postavička zobrazená v takomto stave. (Abiosis)
  • Pachove meno by sa dalo preložiť z Inkského jazyka ako "zem". (Astonko)
  • Vladárova nová tvár má za sebou naozaj dlhú a veľmi komplikovanú históriu vzniku. Pôvodne to mal byť veľkolepý animovaný film s názvom Kingdom of the Sun, mal ho režírovať Roger Allers a piesne k nemu mal zložiť spevák Sting. Celý tento proces je dopodrobna rozobraný v dokumente The Sweatbox (2002), ku ktorému sa ale nedá dostať oficiálnou cestou, pretože štúdio Disney sa dodnes snaží, aby ho nikto nevidel. (Macejko)

Související novinky

Chris Pratt je Garfield

Chris Pratt je Garfield

02.11.2021

Chris Pratt (Strážci Galaxie, Jurský svět) měl jednu dobu našlápnuto k tomu stát se největší hereckou hvězdou současnosti. Vedle jeho hlavních filmových sérií, které nestojí pouze na něm, mu ale… (více)

Reklama

Reklama