Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (451)

Matty 

všechny recenze uživatele

Rachel McAdams je kost, Cillian Murphy úchyl a spolu jim to děsně sekne. Až by někteří diváci mohli během rozehřívací seznamovačky nabýt dojmu, že sledují romantickou komedii s atypicky chytrými dialogy. Jenže sotva se aeroplán odlepí od země, hrdinčin strach z létání začne být odůvodněný. Jakožto film založený na trošku vypjatější konverzaci dvou herců mnoho kilometrů nad zemí má Noční let neskutečné grády. Především, ti herci jsou velmi talentovaní a jejich postavy nejednají dle tradičních klišé podobných filmů (jinými slovy: používají hlavu, což má u Jacksona dvojí význam). Velmi dobře zde také funguje stísňující pocit člověka uvězněného ve velké železné krávě, ze které nelze prostě utéct. Komorní, místy vtipné „škádlení“ se teprve s dosednutím na zem mění ve stále ne zcela tradiční thrillerovou pronásledovačku. Dočkáme se sice sípajícího maniaka a hrdinky, která již stihla odhodit dva ze svých svršků, ale důvod jeho sípavosti, zbraně, jež ona použije i samotný fakt, že ke všemu dochází za bílého dne, je nevšedně osvěžující. Stejně jako jiné „post-eleven“ filmy spjaté s létajícími objekty a teroristicky orientovanými původci zla, lze si i sledování Nočního letu zpestřit hledáním paralel k 11. září. Lisa, zocelená dřívější traumatickou zkušeností, opakovaně nasazuje krk, aby již k ničemu podobnému nedošlo. Má sice větší strach, ale svět je pro ni díky tomu o něco bezpečnější. Dvojakým způsobem lze také chápat jiné rozložení sil na zemi a ve vzduchu (kde je oběť bezbrannější).Tyto boční proudy nijak nenarušují proud hlavní a nebrání vám vnímat Noční let coby tak akorát vydatnou žánrovou jednohubku. Čili dobré, v porovnání s takovým Firewallem dokonce hodně dobré. 75% Zajímavé komentáře: kOCOUR, Adrian, Marius, tron, Tommy987, klerik ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Parádně rozehraný thriller, který se však postupem času mění v obyčejný akční průměr. Dokud spolu na ploše dvou metrů čtverečních vedou nejdříve přátelskou diskuzi a poté psychologický boj Rachel McAdams a Cillian Murphy, má film všechny atributy pro napínavou a dynamickou podívanou. Jakmile se však McAdams změní v akční uragán schopný propíchnout krk obyčejnou propisovačkou, či ukrást auto, nabrat na kapotu nájemného vraha a projet s ním domem, vypaří se veškeré doposud vybudované napětí rychleji než pomine jedna turbulence. Snímek se s posledním vypětím sil doškobrtá do cíle a to svítí na ukazateli stopáže pouhých 78 minut! Co bylo možno zachránit, zachránil vynikající Cillian Murphy, jehož vizáž, projev a hlas se dají souhrně doplnit slovem - charizmatický. Rachel McAdams se očividně snaží, svůj herecký um doplňuje emočními výjevy, stejně však po celou dobu hraje druhé housle. Celkem pěkná Beltramiho hudba. Na sobotní večer můžu doporučit. 26 miliónů dolarů(rozpočet)/95,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově). ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Všechno v tomto filmu je velmi jednoduché. Něžná polovička ústřední dvojice nás za pomocí více či méně zábavné konverzace nechá nahlédnout do svého života a čekáme, až se zavřou dveře letadla a letuška nám popřeje šťastný let. A pak se proti sobě postaví ženské citové dilema a věcná mužská logika...... Škoda že víc logiky a nápadů nepobral scénárista. Snímek je totiž natočen celkem slušně, ale kdyby tam nebyly ty keci, tak by ta část ,,kde se něco děje“ zabrala cca 30 minut. Pravdou je, že napínavá chvilka má něco do sebe, ale je to hodně (moc!!) cítit laciným béčkem. Dávám 3, ale jednou vidět stačilo. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Solidní thiller, který si díky své krátkosti udržuje po celou dobu slušné tempo. Herci své jednorozměrné postavy zvládají výborně a dokáží jim i něco dodat nad rámec, což platí především u Cilliana Murphyho. Dokud se snímek drží na palubě letadla jedná se o výborný, napínavý thiller s jasně rozdanýma kartama na omezeném prostoru. Ve chvíli kdy letadlo přistane jde vše do kopru a film se zvrhne ve festival žánrových klišé a logických kiksů, což je škoda, jelikož to zhatí jinak veskrze pozitivní dojmy. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Režijní vedení je bez chybičky, problém byl spíše ve scénáři, který se v závěru nevystříhal nepodařeného variování na klasických žánrových klišé. Přesto režisér doslova tříská napětí víceméně z každého záběru, práce na omezeném prostoru dvou sedaček v letadle je mistrovská a i všeobecně zatracovaný závěr taky nepostrádá ty správné grády. Rachel McAdams si zadělává na slibnou kariéru hezké tvářičky s velmi rozvinutým hereckým potenciálem a Cillian Murphy už v Batman začíná dokázal, že za slupkou nevinně vyhlížejícího sympaťáka se skrývá záporák nejtěžšího kalibru. Od Telefonní budky maximálně minimalizovaný thriller, který kdyby těžil ze své originality po celou dobou stopáže, byl by dokonalý, takhle je to vysoce nadprůměrná podívaná, jíž se dá leccos odpustit. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (20)

  • Režisér i scénárista si ve filmu střihli cameo – Carla Ellswortha uvidíte v letištní hale, kde se o něho opírá jedna ze třech spících žen, zatímco Wes Craven skončil na podlaze ve střižně – nedokázal totiž udržet kamennou tvář během scény v letadle. (imro)
  • Všimněte si pera s příšerkou. Ve scénáři je původně použito pero s Bartem Simpsonem, na které se ale produkci nepodařilo získat práva. (imro)

Reklama

Reklama