Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ženu unese během rutinního letu neznámý muž a hrozí jí, že zavraždí jejího otce. Tak je vtažena do komplotu proti jistému politikovi; má totiž svému únosci pomáhat při jeho likvidaci. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Wes Craven už je minulost a musím uznat, že jsem se kurva mýlil. Méa culpa Wesi, natočit takhle svižný thriller umí málokdo. A tím svižný myslím, všechno. Například bitka maniaka s kudlou proti hlavní hrdince s baseballkou byla fakt namakaná. Navíc herecké obsazení bylo výborné, Cillian Murphy a jeho psychopatickej ksicht nezklamou nikdy a Rachel McAdams to slušelo a opravdu si získala, mé sympatie. A ještě jedna pochvala pro Cravena, konečně někdo natočil film s odpovídající stopáží a zbytečně to nenatahoval na úkor spádu a švihu. Prostě v rámci žánru excelentní dílo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Collateral pre teenagerov. Bohužiaľ bez slušného protihráča pre lovca. Bohužiaľ bez debát postáv o živote. Bohužiaľ Rachel McAdams vyzerá ako typická vytretá umelá kráska, a jej postava je občiansky uvedomelá úspešná vytretá umelá kráska s traumou z parkoviska a kurzom na zvládanie stresových situácií. Napriek tomu sa Cravenovi darí výborne dej gradovať až dovtedy, kým lietadlo nepristane a z utláčanej ženy sa stáva Lara Croft kombinovaná s Madlax. Nuž a uznajte, kombináciu ženy, ktorá porazí ktoréhokoľvek chlapa so ženou, ktorá k tomu navrch nemôže zomrieť nemôže ustáť ani profík v podaní CIliana Murphyho. Ak sa totiž kvôli nejakej postave oplatí Red Eye vidieť je to práve jeho charizmatický bábkarský zloduch. Výbornú thrillerovú atmosféru stiesneného priestoru v lietadle počas prvých circa 50 minút však Craven absolútne zabije totálne opozeranými a absurdne naivnými scénami zvyšku filmu (kraľuje scéna pred rodičovským domom). Preto je výsledný dojem na lepšie tri hviezdičky a trieskanie si hlavou do stola, prečo sa tohto nechytil napr. Michael Mann. 7/10 ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem vždycky považoval Noční můry a vřískot spíš za směšné, než kultovní, jsem přistupoval k novému Cravenovu filmu dosti skepticky. Ovšem i slepé kuře občas zrno najde a já se (bohužel jen skoro) po celých 85 minut příjemně ošíval a se zaťatými pěstmi čekal, co bude dál. Zvláště dokud děj neopustí palubu letadla, je to na poctivé 4*. Cilian Murphy je sympaticky děsivý a jeho chladně výhrůžný pohled mrazí v zádech. I Rachel McAdams zvládá svou roli nečekaně uvěřitelně až na příliš akční konec. Ke konci se to ovšem mění v klasickou Cravenovskou domácí honičku a hlavně dialogy nabývají poněkud na trapnosti. Po druhém shlédnutí i přes Rachel, která je k sežrání, snižuju na 3. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Cravenův film. Atmosférický, sofistikovaně napsaný a navzdory minimálnímu dějovému prostoru nekonečně kreativní a zábavný v přímém psychologickém nátlaku a chytrých vedlejších motivech. Sympatie k hlavní hrdince, které jsou především v závěrečném béčkově orientovaném zúčtování klíčové, fungují zásluhou skvělého emotivního výkonu Rachel McAdams bravurně, Cillian Murphy je v roli toho zlého děsivě přesvědčivý (nebo přesvědčivě děsivý?) a moc se mi líbilo chytré manévrování s morálním dilematem "neriskovat život otce a spolupodílet se na vraždě, nebo zariskovat a zkusit všechny zachránit", přestože vývoj "na papíře" je dopředu očividný a v podstatě nepřekvapivý. Ale jak říkám, vývoj "před kamerou" je tentokrát úžasně atraktivní, k páté hvězdičce nebylo daleko... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Stejně si myslím, že se z tohoto filmu dalo vytřískat víc, ale tentokrát svou vinu nese na výsledném průměrném dojmu režisér Craven, který si nepotykal se scénářem a v mnoha ohledech vše mohlo být napínavější a provokativnější než nakonec bylo. Rachel McAdams a Cillian Murphy udrželi statečně moji pozornost až do konce a několik nápadů bylo originálně pojato. Pro mě však celkově průměrná záležitost v typicky nepřekvapivé režii se spoustou (ne)viditelných chyb. 60% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (20)

  • Jednu z vedlejších rolí bodyguarda si zahrál Colby Donaldson, účastník tří řad americké reality show Kdo přežije - "The Australian Outback", "All Stars" a "Heroes vs. Villains". (campix)
  • Interiéry lietadla, kde prebiehala časť natáčania, sú interiérmi Boeingu 767. Pri viacerých záberoch zvonku však možno rozoznať iné typy lietadiel, ako Airbus A320, Boeing 727, Boeing 737 a Boeing 777. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama