Reklama

Reklama

Sean Penn, Jude Law, Kate Winslet a Anthony Hopkins se společně představují ve strhujícím příběhu prostého muže, jemuž politická kariéra, ničivá síla korupce a zrada nakonec zcela pokřiví charakter. Film byl natočen podle dnes již klasického románu Roberta Penna Warrena z roku 1946, za který získal Pulitzerovu cenu. V dalších rolích se představí James Gandolfini, Mark Ruffalo a Patricia Clarkson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

farmnf 

všechny recenze uživatele

Průměrné rozvleklé drama s poměrně ošoupaným námětem, našemu národu velice blízkým, korupce a rozkrádání v politice. Kamera nadprůměrná, Sean Penn jako politik vidláků vynikající, Winsletová se tam jen tak mihne. Zaujala mě ponurá atmosféra Luisiany 50-tých? let. Nic úžasného ale vcelku inteligemtní podívaná, které by prospělo uříznout 45 minut. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jenže někdy chce možná člověk něco až příliš.." A možná kdyby znal skutečnou podobu svých snů, nejspíš by si mnohdy svoje tužby i rozmyslel.. Totéž lze nakonec říci i o navýsost skvostném scénáristovi Stevenu Zaillianovi, který sice píše oscarové skripty, jako režisér ovšem podobných kvalit nedosahuje ani náhodou.. Škoda !! Všichni královi muži totiž mohli platit za úžasný film, ne za chladný snímek plný úžasně rozmáchlých Pennových gest a přepjatých proslovů, jakkoliv se jeho herecké kreace hodně blíží skutečnému Starkovi.. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Politické drama s přetaženou stopáží, stojící na jediném herci a tím je Sean Penn. A to jsem od herecké filharmonie zde obsazené čekal něco jiného, než pár odrhovaček. Jenže bohužel Kate a Hopkins zde dostali prakticky nulový prostor a Jude Law si vystačil s jedním výrazem po celý film. Do toho jeho nudící monology, milostná zápletka jak z Velmi křehkých vztahů a občas podivně navazující scény. Škoda. Slabších 50% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Morálně-politická dilemata akceptuji, rozrývání rodinných problémů taky, ale dohromady tyhle dvě roviny nefungují. Hlavně za to může fakt, že politiku vidíme v první polovině, pak bez varováni přepneme na vztahy, romantiku a drama a ve finále se obě roviny překryjí a vytvoří velmi umně natočenou, ale snad až vypočítavou katarzi. Druhým aspektem, který kazí zážitek, je překvapivě Sean Penn. Jeho výkon má sice strhující chvilky, ale nemohl jsem se zbavit dojmu, že se snaží vymlátit oscarovou nominaci z každého běžného dialogu nebo jednoduchého pohledu z okna a zapracovává všechny dostupné mimické i hlasové prostředky, aby na sebe strhl všechnu pozornost. Uniká tak přirozený projev věčného sympaťáka Lawa nebo výtečný Hornerův soundtrack. Na (téměř) Všechny královy muže se zkrátka dobře dívá, ale chlad z nich čiší až příliš často. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Seanovi Pennovi v roli prepnutého politika Wiilieho Starka by som neveril ani jedno jediné slovo, tak dobre ho herec stvárnil. Jeho hitlerovsko-castrovské prejavy ale mali dopad na miestnych a tak si postupne začal narábať s financiami po svojom a hľadať obetných baránkov svojich komplikovaných podvodov. Skvele vykreslená atmosféra doby, extra kvalitné obsadenie a silné finále. Na druhú stranu až príliš konvenčne prerozprávané a zrežírované. No a že pri pohľade na Starka a počúvaní jeho prejavov mu niekto veril, ostane asi navždy záhadou. Možno to filmári trochu v rámci filmového rozdelenia na dobro a zlo trochu prehnali a tomu najhoršiemu to museli vpísať aj do tváre. No, Penn je proste Penn, veľký sympoš to nie je, že...takže super voľba :) 70% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v New Orleans a Morgan City v Louisianě (USA). (Tygrys)

Reklama

Reklama