Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (345)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nolanov prvý krátkometrážny počin sa dokáže pochváliť hútnou a depresívnou atmosférov. Zvláštnym strihom ale znamenitým a originálnym nápadom. Na konci mi prebehli po chrbte zimomriavky a celkový sled udalostí ktoré vedú k poslednému záberu nás absolútne na koniec nepripravia. Jediné čo z nich zostane je pocit úzkosti a tak trocha strach. Nolan chrlil originalitou už napočiatku a tento kraťas to dokazuje. ()

Rieux 

všechny recenze uživatele

Na tak malom priestore rozohral Nolan velmi zaujimavu a napinavu hru, ktora mohla v 1997 napovedat co za Pana filmara sa zacina rodit. Podtitul Doodlebuga by mohol byt Nolan begins, pretoze vsetko to, co sme od neho videli neskor v roznych snimkoch je tu aspon naznacene medzi riadkami. Snaha o perfekcionizmus v kazdom zabere a zaroven snaha nesklznut do cliche... Jedina chybicka krasy kvoli ktorej ani nedavam plne hodnotenie je, ze koniec je v celku predvidatelny, hoci nemozem namietat ze vynikajuci. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas mě trochu zaráží, páč od onoho Nolana bych očekával určitě něco víc. Kraťas sice pointu má ale celkové provedení zdá se mi poněkud podivné a vlastně ani ničim zvláštní. Nolana jako režiséra mám hodně rád, ale jenom protože to natočil on nebudu tvrdit jak je tento minifilm super. Tohle prostě ne od krátkého filmu očekávám spád, provedení a hlavně chytlavý nápad, tenhle film nemá ani jedno. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Keby to niekto natočil dnes, už by mi to originálne nepripadalo, ale na rok 1997 to je ešte ako tak fajn. Najprv som myslel, že je to o paranoikovi, ktorý sa snaží zničiť svoj tieň, potom ma prekvapilo, čo sa z toho vykľulo. Je to ako obraz zrkadla v zrkadle. Už tu bolo vidieť, čím sa asi bude vyvíjať jeho kariéra, skúmanie reality, ilúzií, snov, dobrých a temných stránok mysle. Nolan svojím spôsobom dáva pohľad do mysle rôznych indivíduí, ktorí môžu byť pre bežných ľudí nepochopiteľní a ich bláznovstvo si nevedia vysvetliť. Ja u Nolana bojujem, lebo mám pocit, že počas svojej kariéry je z časti neoriginálny, len využíva pár vychytávok, ktorých sa iní nechopili tak, ako ich vie on spracovať. Toto bolo originálne, ale vystihlo to len ten môj aspekt strachu, ďalej číhania, teda možno aj iných ľudí, ale nič viac a to mi u Nolana často chýba. Príde mi, že nevyužíva svoj potenciál a aj keď jeho veci vyznievajú originálne, nanešťastie skôr skĺzavajú k plytkému hlavnému prúdu. ()

Osvícený 

všechny recenze uživatele

Jedním z důvodů Nolanovy vyjímečnosti je fakt, že jeho kariéra je výborná už od jejího samého začátku. Pravda, postupem času se zlepšuje a na jeho filmech je vidět velký posun vpřed, avšak začátek není od úplné nuly. Tato temná scénka, kterou bych se ani neodvažoval nazývat filmem, je učebnicovým příkladem skvělé amatérské práce. Tato scénka, kterou Christopher Nolan, zatím amatér, stoprocentně předznamenal svou budoucí profesionální kariéru (nezvyklý námět a temná kamera a zpracování) není vrchol filmové podívané, avšak coby kuriozita ze začátku kariéry skvělého režiséra poslouží dobře. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama