Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě spíš takovým Lynchovským dojmem, ale pokud je právě tohle Nolanův debut vůbec se nedivím, že tímto započala jeho režisérská kariéra ve velkém. Sice je to takový prapodivný styl a vizuál, který mi k němu úplně nesedí a celé to vyhlíží jako nevídaná psychologická jednohubka, mě to potěšilo a jestli má v sobě Doodlebug ukrytý hlubší význam, to už nechám na chytřejší teoretiky než jsem já. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První film Christophera Nolana, který rozhodně neukazuje jeho génia, ale ukazuje to, jakým směrem se bude chtít Christopher Nolan vydat - směrem do lidské duše, ale směrem epickým a výpravným. Tohle je trikově přece jen povedené nato, že je to studentský film. Pointa se dá očekávat, ale zachycena je skvěle. ()

Reklama

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Nemám kdovíjak rád krátké filmy. Člověk z nich má pocit, že se tady plýtvá dobrými nápady. A navíc takový film člověk hledá a stahuje delší dobu, než jakou snímek trvá:) Tohle je dobré. Hezká kamera a šikovné kompozice záběrů, pokoj obsahuje pár pěkných věciček a vůbec celé to má cit pro detail a zároveň to něco říká a působí to tak nějak avantgardně (v nejlepším slova smyslu). Ví se, že si Nolan rád píše chytré scénáře a podařilo se mu to už u prvotiny. Součást souboru krátkometrážních snímků britských režisérů Cinema16: British Short Films ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle kraťas mě trochu zaráží, páč od onoho Nolana bych očekával určitě něco víc. Kraťas sice pointu má ale celkové provedení zdá se mi poněkud podivné a vlastně ani ničim zvláštní. Nolana jako režiséra mám hodně rád, ale jenom protože to natočil on nebudu tvrdit jak je tento minifilm super. Tohle prostě ne od krátkého filmu očekávám spád, provedení a hlavně chytlavý nápad, tenhle film nemá ani jedno. ()

WScully 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní Doodlebug je tříminutová sonda do duše podivína, který chce mermomocí zabít své vlastní Já... Takový krátký snímek a jaké to přineslo zamyšlení. Nolan poukazuje na stále častější jev u lidí. Autodestrukce jako filmový námět a sugestivní útok na diváka zároveň činí Doodlebug geniálním patologickým dílem. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama