Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (345)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Artový kraťásek, který připomene snové kousky třeba i takového Felliniho, který ukáže, že hudba dělá polovinu filmu (a ani nemusí být od doblba oposlouchaného Zimmera), který ukáže, že originalita není Nolanovým nápadům cizí a kterýžto tak nějak metaforicky zobrazuje režisérovu tvorbu. Oblbuje totiž lidi a hraje si na bezchybně geniální. A lidi mu to žerou. I s navijákem. Ale i když je tam ta jedna naprosto nelogická pasáž, která celý filmeček cupuje na kousky, stejně musím Doodlebuga docenit... a ne, neodolám. Musím napsat, co za buga se ve tříminutovém spektáklíčku vyskytlo. Jedno slovo - TRENKY. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě spíš takovým Lynchovským dojmem, ale pokud je právě tohle Nolanův debut vůbec se nedivím, že tímto započala jeho režisérská kariéra ve velkém. Sice je to takový prapodivný styl a vizuál, který mi k němu úplně nesedí a celé to vyhlíží jako nevídaná psychologická jednohubka, mě to potěšilo a jestli má v sobě Doodlebug ukrytý hlubší význam, to už nechám na chytřejší teoretiky než jsem já. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už z študentskej Nolanovky je jasné, akým témam a hlavne ako sa im bude neskôr venovať. Jeho kraťas mi pripomenul jednu poviedku Philipa K. Dicka a keďže v Simpsonovcoch bolo všetko, tak aj jednu ich epizódu. Pokiaľ ste po troch minútkach nažhavení na niečo vo väčšom formáte, okrem Nolanoviek si pozrite Synekdocha NY. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé, ako prvotina vie ukázať a charakterizovať tvorbu režiséra. Minimálne v Nolanovom prípade to platí. Stretávame sa s ťaživou atmosférou, hudbou budujúcou napätie a hlavným bodom je zápletka na hrane mistéria. Jednoducho, vidíme tu všetky znaky Nolanovej rannej tvroby. Nevýhodou je , že stačí filmeček vidieť iba raz, ale zapôsobí... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama