Reklama

Reklama

Doodlebug

Krátkometrážní / Fantasy / Mysteriózní
Velká Británie, 1997, 3 min

Obsahy(1)

Krátky 3 minútový film o chlapíkovi, ktorý sa topánkou pokúša zabiť svoju vlastnú zmenšeninu... (ethos)

Recenze (344)

wosho 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda moc krátkometrážních filmů, pokud v nich není stopa humoru. Nolan si svůj debut určitě dlouho rozmýšlel, plánoval a propracovával-po technické stránce věci je odveden velice profesionálně, zvláště po trikové stránce. A co se týká atmosféry, která je zde tak vychvalovaná, je vidět že Nolan má talent od přírody na budování tajmna. Nebýt však té skvělé pointy, tak by šlo o zajímavý kraťas, co hodně říká o schopnostech režiséra. Ale bez jeho dalších obřích úspěchů, by Doodlebug zapadl do zapomění. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé, ako prvotina vie ukázať a charakterizovať tvorbu režiséra. Minimálne v Nolanovom prípade to platí. Stretávame sa s ťaživou atmosférou, hudbou budujúcou napätie a hlavným bodom je zápletka na hrane mistéria. Jednoducho, vidíme tu všetky znaky Nolanovej rannej tvroby. Nevýhodou je , že stačí filmeček vidieť iba raz, ale zapôsobí... ()

Reklama

Kelly2502 

všechny recenze uživatele

Uf...človek by si pomyslel,že je tažké zaujať 3 minútovým filmom,ktorý sa odohráva v jednej tmavej izbe ...no nie je....už od prvých sekúnd v kombinácia s ako inak skvele vybranou hudbou mi spôsobilo zovretie hrdla...surrealistický tak ako nás to učili v škole a zároveň najlepšia prvotina akú som kedy videl....Nolan už ako mlaďas dokazoval,že je to Boh v ľudskom tele :) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Bohužel pointu jsem tak trochu vytušil a to zpracování taky žádná sláva. To nic ale nemění na tom, že Christopher Nolan se řadí v současnosti mezi nejoriginálnější a nejzajímavější režiséry na světě, což dokazuje i fakt: co jeho film - to umístění v TOP 200. Taky by mě zajímalo, jak dlouho ho míní Americká filmová akademie ignorovat. Už měl mít doma na poličce minimálně 2 Oskary. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už z študentskej Nolanovky je jasné, akým témam a hlavne ako sa im bude neskôr venovať. Jeho kraťas mi pripomenul jednu poviedku Philipa K. Dicka a keďže v Simpsonovcoch bolo všetko, tak aj jednu ich epizódu. Pokiaľ ste po troch minútkach nažhavení na niečo vo väčšom formáte, okrem Nolanoviek si pozrite Synekdocha NY. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama