Reklama

Reklama

Šlechetné srdce a šlechtické korunky

  • Velká Británie Kind Hearts and Coronets (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka Louise Mazzaniho pocházela ze ctihodného šlechtického rodu Ascoyne, ale rodina ji kdysi zavrhla pro sňatek s chudým mužem. Teď, když zemřela, přichází čas na pomstu dávné křivdy - rod Ascoyne má ještě osm žijících nositelů šlechtického titulu (všechny hraje Alec Guinness) a Louis (Dennis Price) vymyslí plán na osm rafinovaných vražd, aby se mohl stát jediným legitimním Ascoynem a vévodou z Chelfontu. (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (67)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Uvítala jsem malé (žánrové) zpestření v rámci imdb žebříčku nejlepších 250 filmů. Myslela jsem však, že mě film na pomezí komedie a dramatu zaujme více. Zpočátku se mi vybavila výborná kniha Tristram Shandy, těch paralel bylo několik, těmi hlavními však humor a hlavní postava, která i zde komentovala děj a byla vypravěčem. Jenže počáteční skoro nadšení z takové dávky ironie a cynismu se začalo brzo vytrácet. Film mě začínal nudit a tempo se, aspoň se mi to tak subjektivně zdálo, zpomalovalo. Škoda, původně tenhle film vypadal skvěle. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dost mozna nejlepsi cerna komedie z Velke Britanie. Memoar Mazzaniho mne nejednou donutil k uprimnemu usmevu, jeho vypraveni bylo dokonale. Zaver se sice dal trochu ocekavat, coz ovsem nic nemeni na faktu, ze se jedna o pozoruhodny film, ktery zarucene zlepsi naladu. Az bezstarostny a bezchybny herecky vykon Dennise Priceho. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

na to ze Kind Hearts and Coronets byvaju casto oznacovane ako jeden z najlepsich britskych filmov (ci komedii) tak som ocakaval o dost viac. je to prijemne cerno-humorne, ale i dost ukecane a nie prilis filmove. alec guinness ke vo svojej osem-ulohe skvely rovnako ako i dennis price v hlavnej ulohe chladnokrveho vraha, ktory je vam stale napriek svojej psychopatickosti sympaticky... ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Vždy mě potěší pokud filmy z první poloviny minulého století nejsou dobře hodnoceny jen z jakéhosi pocitu nostalgie. A s radostí musím říci, že to je případ tohoto dílka! Lehká komedie s brilantními dialogy, černým humorem a nadhledem v duchu nejlepší britské tradice... Jen nevím, jestli si to užíval i Alec Guiness, když asi drtivou část tvorby filmu trávil v maskérně :-) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Kind hearts and coronets asi najlepšie dokazovať kúzlo, ktoré dokáže urobiť komédia s divákom. Totiž absolútne prevrátiť jeho hodnotový rebríček, uplatňovaný v živote naruby. V komédii totiž držíme palce aj masovým vrahom, úplne stačí, ak majú dobrý dôvod vraždiť, sú vtipní a šarmantní. To sa môže potom zabiť aj pekná mladá žena, pokiaľ jej smrť je doprevádzaná poznámkou typu "smrť nie je to najhoršie, čo ju tento víkend postretlo". Orámovanie príbehu a celková atmosféra pripomenie Zlaté veže, dej potom Monsieur Verdouxa, ktorý bol však vážnejší. Čakal som, kedy konečne príde k slovu tupá polícia a samozrejme tento zvrat mal na svedomí niekto iný, avšak divák vytuší, kto asi. Skvelá galantná zábava zo starých časov pre divákov všetkých generácií. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Kromě toho, že ve filmu Alec Guinness ztvárnil osm členů rodiny D'Ascoynů, seděl také modelem pro obrazy jejich vzdálených předků. (Morien)
  • Ředitel produkční společnosti "Ealing Studios" Michael Balcon řekl režisérovi Robertu Hamerovi: "Snažíš se Britům prodat tu nejméně prodejnou komoditu v Británii - ironii. Hodně štěstí." A naštěstí to vyšlo, film sklidil po uvedení značný úspěch. (Morien)

Reklama

Reklama