Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Parádní katastrofický film z dob poctivé filmařiny, bez digitálních triků. Sympatický je i "Frank Drebin" na kapitánském můstku, takže je škoda, že jej tvůrci více nevyužili. I tak je herecké obsazení sympatické. Putování našich hrdinů vzhůru nohama bere dech a vy jim fandíte, aby katastrofu někdo přežil... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy (a hlavně ty současnější) nějak moc nevyhledávám, ale tohle je milá vzpomínka na dětství, kdy jsem tenhle film měl docela rád a připadal mi hodně dobrý. Promyšlený scénář (ale i tady se najdou nelogičnosti), dobré postavy a vnikající herci. Tu silnou paní plavkyni jsem skoro obrečel. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je to jako pouť z Bible, kde nevěřící následují svého spasitele a uvěří mu až když je pozdě ! Normální lidé - civilisti, kterým jde jen o přežití a musí táhnout za jeden provaz, aby přežili. Každý charakter tu má své důležité místo a pomáhají si protože jim nic jiného nezbude. Film je za 4*, ale Gene Hackman a jeho role kazatele, který se nehodlá vzdát svého života ani druhých. Buřič, divoký přesvědčovatel a přitom citlivý, který zatne zuby a ví co musí udělat. Neskutečně silná role a projev Hackmana vysazuje tento film na vrchol. Film hlavně ukazuje, že člověk se NIKDY nesmí vzdát !!! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Až v té šachtě jsem si uvědomil, že jsem tohle už kdysi viděl. Akorát nevím, jestli to bylo před rokem 2001, kdy vznikl dabing pro Novu. S ním jsem měl trochu problémy. Pravdou ale zůstává, že dobrých katastrofických filmů není mnoho, vedle Aféry Concorde, Skleněného pekla a Ohrožení Britannicu má i Poseidon své místo. Pokud nevíte, kdo je Roddy McDowall, ale viděli jste původní (a nejlepší!) Planetu opic, měli byste ho kdekoliv poznat. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý nápad a výborná atmosféra a zpracování, co víc si může člověk přát u klasického katastrofického snímku, které v sedmdesátých letech v Americe točili jako kdyby ten konec světa měl opravdu nastat. Jedná se určitě o jeden z těch lepších filmů na tém akatastrofa a skupinka lidí, kteří se snaží zachránit se. Pokračování s Michaelem Cainem (odkaz zde)sice nedosáhlo takového úspěchu a oblíbenosti, ale podle mě je i to dobrý film. Akorát je druhý. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Scéna, kdy herci lezou po stromě na plošinu do kuchyně, se točila velmi zajímavým způsobem. Jelikož strom kvůli své výšce neumožňoval, aby po něm herci vyšplhali tak vysoko (a bezpečně), tak byl v některých záběrech připevněn na velkou zvedací plošinu několik metrů od země, a teprve z této plošiny lezli herci na strom - tudíž je ve filmu uměle navozen dojem, že herci vyšplhávají od země ke stropu. Záběry, kde herci lezou od země a vylézají u kuchyně, nejsou v jednom celku a jsou logicky prostříhané. (FIBO)
  • Některé záběry se natáčely na skutečném parníku - RMS Queen Mary, šlo však jen o zlomek záberů, které jsou ve filmu. Jde konkrétně o scény, kdy vidíme pasažéry na venkovní palubě. (FIBO)
  • Natáčení se zúčastnilo 125 kaskadérů a žádný se nezranil. (džanik)

Reklama

Reklama