Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

U kormidla téhle superkocábky sice stojí Leslie Nielsen, ale smát se příliš nebudeme. Jakmile totiž přijde vlna, je všechno vzhůru nohama. Doslova. Spousta plavících se cestujících tenhle obrat k horšímu nepřežije, některým se to převrátí i v hlavě, ti zbylí zachovávají paniku. Ještě štěstí, že tady máme jednoho odvážného pastora - a hele, on vypadá jako Gene Hackman, to by mohl být i stejně drsný a správňácký, ne? Je. A zrovna tak jsou na tom všichni, kteří se s ním vzhůru ke dnu vydají. Takže paráda. Dobrodružství Poseidonu patří k těm nejlepším katastrofickým snímkům, jimiž se stříbrné plátno v sedmdesátkách jen hemžilo. Film je to napínavý, na svou dobu slušně trikově zvládnutý, s parádní hudbou Johna Williamse a herci, jimž držíte palce, ať dělají, co dělají. Dávám čtyři čisté hvězdy, zvedám kotvy a vyplouvám se podívat na Petersenův remake. To jsem zvědav. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Psal jsem to už u Petersenova díla a píšu to i teď, největší problém Poseidonu jsou dialogy. Nejlepší scény byly ty kde se nemluvilo, ale jenom křičelo. Ať už jakákoli osoba pronesla nějakou větu znělo to jako, že si z toho herci dělaj prdel. Srovnávat triky s tímto a Wolfgangovo filmem nebudu, protože by to bylo hodně nespravedlivý a herecký výkony byly docela solidní (co se hraní týče). Mám-li říct co mě na filmu zaujalo? No asi scéna kdy ta babka udělala docela solidní šipku do vody a pak taky lezení po vánočním stromečku, to byl opravdu masakr. Suma sumáru na tu dobu dost dobrý triky vyhráli nad úděsným scénářem. Btw rozmluva Genea Hackmana s Bohem byla trapárnost nummer eins! ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy (a hlavně ty současnější) nějak moc nevyhledávám, ale tohle je milá vzpomínka na dětství, kdy jsem tenhle film měl docela rád a připadal mi hodně dobrý. Promyšlený scénář (ale i tady se najdou nelogičnosti), dobré postavy a vnikající herci. Tu silnou paní plavkyni jsem skoro obrečel. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Podmienkou pozerateľnosti tohto katastrofického filmu je, aby ste bez pochybností uverili, že takúto loď je možné prevrátiť a že požiare v nej nezabránia putovaniu pasažierov za záchranou. Ak sa táto viera dostavila, potom je možné sledovať napínavý dej a neochvejne veriť v happy end. A keď zmienená viera chýba, potom sa filmu dajú inertné tri hviezdičky a spomienka na Sklenené peklo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde mořský vlk Petersen sází na gigantickou vlnu, vybělené úsměvy a kaskadérské kousky, tam se Neameho film ku prospěchu věci zaměřil na samotné postavy bojující o holé přežití (především battle of egoes: reverend Hackman vs. poručík Borgnine stojí za to). A teď ruku na srdce, nastoupili by jste na loď, kde je kapitánem Leslie Nielsen..? ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Natáčecí plac strojovny jako celek posloužil hned dvěma scénám, které jsou podle scénáře od sebe dosti vzdálené. Scéna, kdy pasažéři lezou do vodního tunelu, aby objevili strojovnu, a scéna, kdy se ve strojovně objevují - tato dvě místa jsou v jednom a tom samém prostoru malý kousek od sebe. Obě scény jsou rozdílně nasvícené (temná a světlá), takže divák běžně rozdíl nepozná. O tuto chytrou úsporu natáčecího prostoru se zasloužil William Creber, výtvarník filmu. (FIBO)
  • Natáčení bylo kvůli financím dvakrát odloženo. (džanik)

Reklama

Reklama