Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeden z nejnapínavějších katastrofických filmů všech dob vypráví o osudu posádky zaoceánského parníku, převráceného přílivovou vlnou. Děj plný napětí, obohacený osobními příběhy obětí, dává vzniknout přesvědčivému a dechberoucímu dramatu. Skvělé herecké obsazení spolu s neuvěřitelnými speciálními efekty činí z tohoto filmu skutečnou klasiku, která byla nominována na 9 Cen Akademie. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kde mořský vlk Petersen sází na gigantickou vlnu, vybělené úsměvy a kaskadérské kousky, tam se Neameho film ku prospěchu věci zaměřil na samotné postavy bojující o holé přežití (především battle of egoes: reverend Hackman vs. poručík Borgnine stojí za to). A teď ruku na srdce, nastoupili by jste na loď, kde je kapitánem Leslie Nielsen..? ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Napnutý jak kšandy, mladý Hackman nadsamcem a reverendem v jedný osobě, krásný tváře mladejch trosečnic... a neuvěřitelně nadčasový zpracování. Jedna hvězda navíc za super zvuk praskající lodě a zurčící vody "odkudsi zespoda" - atmosféra, jak má být! Jo, a ještě něco - mladej štramák Leslie Nielsen v nekomediální roli! Byť malinký. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních velkých katastrofických filmů o fiktivní nehodě lodi. Je to mnohem lepší než remake z roku 2005. Sledujeme skupinku lidí, která se po nehodě lodi snaží dostat ze spodu do vrchní části lodi, (která je vlastně lodní dno.) Postupně jich ubývá a nástrah přibývá. Komu se podaří přežít až do konce? Kromě pár velkých jmen tu nehraje moc známých lidí. Nejvýraznější je Gene Hackman jako neortodoxní kazatel. I tak je to na svou dobu dost působivý film. Dnes už asi tolik nezaujme. "Musíme se dostat do strojovny!" ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá filmarina v mnohom preštieva aj dnešné (bohužiaľ poväčšine už len béčkové) pokusy o katastrofické filmy. Efekty už s pribúdajúcimi rokmi poznamenala doba, ale tým, čo robí tento film klasikou je režisérska zručnosť a dokonalá atmosféra s veľkou porciou napätia. A samozrejme fakt, že hollywoodsky happyend ešte nebol podmienkou každého blockbusteru. 80%. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající katastrofické drama, které se spíše než na akci a dech beroucí efekty soustředí na permanentní napětí a vykreslení charakterů a uvěřitelných a vyhrocených vztahů mezi nimi. Navzdory datu vzniku a nemalému počtu zhlédnutí je to stále strhující zážitek, jemuž u mě dominuje naprosto fantastický Gene Hackman v jedné ze svých nejlepších rolí. Nestárnoucí klasika. 90 % ()

Galerie (84)

Zajímavosti (46)

  • Strojovna Poseidonu (i s pasažéry) byla zvěčněna ve voskovém muzeu "Movieland Wax Museum" v Buena Parku v Californii. (FIBO)
  • V původním scénáři měl reverend Scott poslat paní Rosenovou na podvodní misi a pak ji měl zachraňovat. Gene Hackman však usoudil, že ve skutečnosti by to po ní jeho postava nikdy nemohla žádat a měl za to, že by se situace měla obrátit. Režisér Ronald Neame souhlasil a přesvědčil pak i Shelley Wintersovou, že to bude i k jejímu prospěchu. (džanik)
  • Ve scéně, ve které reverend Frank Scott káže na palubě, má na sobě herečka Pamela Sue Martinová žlutobílé pončo - to bylo původně zhotoveno pro Rosemary Forsythovou, která je nosila v akčním televizním filmu City Beneath the Sea (1971), jejž Irwin Allen produkoval a režíroval rok předtím. (džanik)

Reklama

Reklama