Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 1
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (420)

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Člověk si musí hned uvědomit, že tento seriál nelze vnímat jako přímou konkurenci originálu. Americká Office je více hraná, nepůsobí tak bezprostřeně a reálně a rozhodně nepůsobí místy tak arogantně jako anglická předloha. Především hl. postavy v am. Office - Michael a Jim - se liší od svých ang. originálů (David a Tim) tím, že postrádají zmiňovanou aroganci (která mě hodně bavila:-). Na duhou stranu am. verze je dostatečně politicky nekorektní a když se definitivně odprostí od originálu (od 2. série), začne žít svým životem a také začne být víc zábavná. Takže celkově hodnotím am. Office jako velmi dobrý seriál, který rozhodně není trapným remakem. I kvůli tomu, že americká verze "obohatila" kancelář o výtečnou postavu - zapáleného, ambiciózního, oddaného pracovníka Dwighta. Ten má svého anglického protějška v postavě Garretha ale po pár dílech jsem dospěl k závěru, že jde spíš o originální výtvor amerických tvůrců. Místy opravdu geniální postava:-) ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by mezi britským originálem a americkým remakem byl nějaký výrazný kvalitativní rozdíl. Gervaisův "Office" přišel s ústřední čtveřicí postav, na kterých byl seriál postaven. Novější verze ale díky americké tendenci vyprávět donekonečna potřebovala širší paletu postav, a v tom je právě její kouzlo. Živý svět kanceláře plný různorodých existencí poskytuje poměrně plodnou půdu k vytváření komických situací, byť se ústřední děj buduje kolem hlavní čtveřice. Carell je ve své roli výborný, ale osobně jsem se bavil více u Gervaisových kreací, které ve mě vyvolávaly akutní pocity trapnosti. Carellovy výstupy se od trapnosti spíše přesouvají k projevům totální mentální zaostalosti ve smyslu "kam až může lidská blbost zajít". Američani si ale svůj produkt chrání, a proto na rozdíl od britského šéfa kanclu, se pro nevyhození Michaela vždycky nějaký důvod najde. A oni ho nejen chrání, oni si ho natolik oblíbili, že se nad ním slitovali a věnovali mu vztah s ženou! Tohle by asi v britské verzi neprošlo:-) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelné. Poameričtěný britcom, který není horší než originál. Vlastně není ani moc odlišný. Zůstala trapnost visící ve vzduchu, vtipné odmlky a zámlky, tázavé pohledy do kamery a vtipy, jejichž pointu si musíte domyslet. Bylo ubráno vulgarit a jízlivosti. Michael v podání Steva Carella je podobný, s odpuštěním, kokot jako Ricky Gervais, akorát mimikou své tváře občas naznačí zárodek nějaké normální lidské emoce. Celkově zůstává po americkém Kanclu sladká pachuť, což oproti více hořkému a místy (právě postavou šéfa) nepříjemnému britskému klenotu může někdo vnímat jako vyměknutí, ale čím jiným by už pak měla být americká verze americká? 90% Zajímavé komentáře: DaViD´82, Phillo ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších sitcomů, co znám (a to říkám jako fanda britského originálu). Za měsíc jsem sjel všech devět sezón a do kanceláře firmy Dunder Mifflen se určitě někdy znova vrátím. Od druhé série je to naprostá špička, která ustála i odchod Stevea Carella na konci série sedmé. Hlavně je důležité nedat se odradit prvními díly, které se příliš drží Gervaisovy vize. Jakmile si americká verze najde svou vlastní cestu, je to o něčem jiném. Americký Kancl je laskavější a sentimentálnější, ale asi právě proto ho mám tolik rád. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Americkému Kanclu hrozně moc pomáhá to, že si rychle a jasně definuje veškeré figury. Tvůrci z toho pak ohromným způsobem v jednotlivých dílech těží a vytváří kvantum opravdu extrémně vtipných situací. Šéf v podání Steva Carella nicméně není (na rozdíl od britské verze) ústředním hrdinou, ale pojítkem, které vše drží pohromadě. A jak jeho Michael odejde, hrozně to celé spadne. Seriál se najednou nedokáže jakoby soustředit na zvolená témata, Michaelova přehnaná snaživost chybí a tvůrci nezvládnou vytvořenou mezeru novými šéfy zaplnit. Na konci deváté série si to nicméně už trochu sedne (imho bylo chybou, že tvůrci nedali hned Dwighta jako Michaelova náhradníka). Finále dojme. Výborný seriál, leč s vlažným dojezdem. A jedna z mála show, ve které se můj oblíbenec James Spader herecky vážně nenašel. 80% ()

Galerie (1 720)

Zajímavosti (137)

  • Do role Michaela Scotta, kterou nakonec získal Steve Carell, byl zvažován i Bob Odenkirk. Ten si nakonec zahrál epizodní roli v 9. sérii, kde o něm jedna z postav prohlásila, že se chová naprosto stejně jako Michael Scott. (DaUr)
  • Hláška „that's what she said“ zazněla v seriálu celkem 33krát. (Senorgrinch)
  • Scéna, kdy Michael Scott (Steve Carell) políbí Oscara (Oscar Nuñez), je improvizovaná. Carell měl podle scénáře Nuñeze pouze obejmout. Reakce herců jsou proto autentické. (Senorgrinch)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama