Reklama

Reklama

Maraton

Trailer

Obsahy(1)

“Na pastvinách v Serengeti v Tanzanii žijí ve skupinách býložravá zvířata...” a mladý korejský autista Cho-won má z nich nejraději zebry. Možná právě proto rád běhá, ale jistotu nemá ani jeho matka, která se o něj stará a z počátku i trénuje. Třetí místo jejího syna v závodu na 10 km pro hendikepované, pro ní není dost a maratón zaběhnuty pod 3 hodiny je opravdová výzva. Divák se musí nejprve vyrovnat s přístupem nového trenéra, projít přípravou a těžkostmi než se může postavit na start Chuncheonského mezinárodního maratónu. Pokud se tam přes veškeré obtíže dostane, měl by se zeptat, a ne jen sám sebe: „Co moje nohy ?“ a možná že uslyší „Milión dolarů !“ (Mantis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

July 

všechny recenze uživatele

Výborný film, kterému nechybí vtipné momenty ani chvíle velkého emocionálního napětí (scéna v metru mě téměř přiměla k slzám, a to jsem jedna z těch, kteří ani jako děti vůbec necítili potřebu uronit slzu u E. T. Mimozemšťana). Hlavní představitel zvládl roli autistického Cho-wona úžasně, až to bralo dech. Nesmím opomenout zmínit ani krásnou hudbu. Je škoda, že se k nám v záplavě mnohdy brakových amerických snímků nedostanou podobně nádherná díla neamerické kinematografie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o autistovi ktorého vášňou je behanie a snom zúčastniť sa maratónu. Najväčším kladom filmu je famózny Seung-woo Jo, ktorý autistu stvárnil absolútne uveriteľne a v pohode sa vyrovná aj Hoffmanovmu Rain Manovi. Pre mňa je bohužiaľ aj najväčším záporom, pretože film sa venuje najmä jeho postave a rôznym detailom na ktorých si zakladá. Radšej by som bol, keby sa film viac sústredil na jeho rodinu, ktorá je okrem miestami dosť otravnej matky v pozadí príbehu a len v stručných náznakoch sa dozvieme ako to znášajú. Nech už je Seung-woo Jo akokoľvek dokonalý, tak sledovať dve hodiny utekajúceho autistu nie je dostatočne zaujímavé. Škoda že línia s jeho trénerom má tiež málo priestoru. Tá ma bavila najviac. Výsledkom je taký milý pohodový film o handicapovanom človeku, ale poriadne ma nedojal ani raz. Keď už niečo s podobnou témou, tak novší Keys to the Heart ma bavil oveľa viac. 6/10. ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TVOJE NOHY?....MILION DOLARŮ! TVOJE TĚLO?....ZABIJÁK! :-)" Silný příběh, silné emoce, skvělý humor i dojemné scény, brilantní herecký výkon atd. atd......v tomto filmovém drahokamu je prostě vše, co dělá mnoho korejských filmů tak výjimečnými. Jedním slovem DOKONALOST.....netřeba psát víc, třeba TO VIDĚT!....."Pomůže běh jeho autismu? Motivuje ho. Neumím z jeho tváře vyčíst, co cítí. Ale když běží, vypadá jinak. Vypadá štastnější." ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Majú sa handicapovaní ľudia snažiť zapadnúť do spoločnosti alebo majú ostať žiť vo svojej jaskyni? To je hlavná otázka, ktorou sa zaoberá táto kórejská dráma zo sveta športu. Pekne spracovaný príbeh a autistickom chlapcovi, plný dojemných scén. Najviac ma pobavilo, keď tréner vysvetloval prečo má bežať pomaly. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zamyšlením tím větší zklamání. Z Malatonu se vyklubal velmi dobře formálně zvládnutý a odehraný doják s prvoplánovým scénářem. Jednu vytouženou medaili si ovšem zaslouží a dostane ji Seung-woo Jo. Jeho autistická kreace byla famózní a hlavně díky němu bych tenhle závod doporučil i těm, kteří se citlivými dramaty nechávají dojmout o poznání hůře než já. Minimálně polovina přesně vyměřených emocí mě ale bohužel míjí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • V autobuse si Cho-won (Seung-woo Cho) kreslí na predlaktie číslo 42195. 42,195 kilometra bola dĺžka maratónu. (Sticks)

Reklama

Reklama