Reklama

Reklama

Labyrint: Vražedná léčba

  • USA Maze Runner: The Death Cure (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

V epickém finále trilogie Labyrint vede Thomas (Dylan O’Brien) svou skupinu unikajících Placerů na jejich poslední a nejnebezpečnější misi. Musejí se poprat o naději ve světě, který se hroutí pod tíhou zákeřné nemoci, musejí bojovat o přežití mezi nakaženými a nepříčetnými „raply“ na straně jedné a nevyzpytatelnou organizací Z.L.S.N. na straně druhé. Mohou vůbec ještě někomu a něčemu věřit? Aby Thomas zachránil sebe i své přátele, musí proniknout do legendárního Posledního města, labyrintu řízeného Z.L.S.N. Toto místo se může stát nejhroznějším bludištěm ze všech. Ten, kdo tuto misi přežije, získá odpovědi na všechny otázky, které si Placeři položili od chvíle, kdy poprvé dorazili do labyrintu. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (370)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to nakonec zvládl se ctí. Nebo, že by to zvládl Wes Ball? Závěrečný díl Maze Runnera byl nakonec překvapivě dobrý. Po prvním dílu jsem byl natěšen na dvojku, která mě ale neskutečně zklamala a tak jsem logicky jen velmi neochotně přistoupil na to se podívat, jak dopadne celá tahle young adult frančíza ne pro 12ti leté holčičky, ale pro 14 ti leté chlapečky. A dopadla, světe div se, skvěle. Už sice nedám 4 hvězdy, protože stopáž byla prostě přepálená a kdyby se vystřihlo 20 minut vcelku zbytečných scén, vůbec nic by se nestalo a odsýpalo by to celkově mnohem rychleji. Ale jinak to celé vypadá jako mohutný blockbuster za 150M+ a ne jako relativně levná záležitost s rozpočtem, který se vešel do 70ti mega. Wes Ball to teda naleštil, a celé tahle jasná blbina s jasným cílem, působí jako opravdu drahý film. Postavy jdou prostě do future tech města pro kámoše a celé se to klasicky podělá. Aidan Gillen zápoří dobře, ale už jsme viděli lepšího "Malíčka". Kamera, střih, CGI a především kulervoucí úvodní akční jízda s vlakem, u které mi opravdu spadla brada. Jo, nakonec důstojné zakončení tak trochu jiné, dospělejší young adult ságy. 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Do finále se Maze Runner dokodrcal s víceméně stabilní kvalitou nejlepší young adult adaptace široko daleko. Což není moc velká pochvala když jde o konkurenci břeček typu Hunger Games či Divergence. Pomezí Áčkového a Bčkového filmu překračuje ve scénách které překvapují epičností záběru postapo zombie distopického světa ve válce, naopak sráží ho dolů občasná hloupost scénáře nad níž lze při hlubším zamyšlení jen kroutit hlavou. Na druhou stranu, už to že k nějakému zamýšlení nad tím co se ve filmu děje dojde je na poměry žánru pořád hodně velký úspěch. Mixed feelings mám ze závěru, kde se očekávatelně prokáže efektivnost těch totalitních praktik proti kterým hrdinové celou trilogii tak vehementně bojují, ale zároveň film vše zahrává do autu prostoduchého "happy endu", který vlastně nic velkého nevyřeší. Nicméně jako oddechovka stejně dobré jako předchozí filmy. 8/10 ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Celá trilogie Maze Runner zrodila novou režisérskou hvězdu - Wese Balla. Ten si už od začátku první části Útěk dokázal poradit s klišovitým scénářem a naservíroval divákům skvělou dobrodružnou podívanou, která se v rámci žánru dystopických young adult snímků bude překonávat značně obtížně. Závěrečná část nazvaná Vražedná léčba je z celé série jasně nejlepší. Jak už bylo řečeno, scénář je totálně předvídatelný, ale Wes Ball i tak dokáže, že i s předvídatelným scénářem dokážete zázraky, pokud máte talent na akční scény a dokážete pracovat s napětím (v dnešní době bohužel spíše unikum než běžná záležitost). Wes Ball navíc výborně pracuje s mladými neokoukanými herci, kteří mají co nabídnout. Především hlavní představitel Dylan O'Brien si mě už napotřetí dokázal plně podmanit. Wes Ball si touto dystopickou trilogií rozjel velmi slibnou kariéru a jeho tvorbu je nutno sledovat dále. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Young Adult trilógiu Maze Runner môže brať vážne skutočne len teenager a v každom momente tretieho dielu je zrejmé, kto má byť cieľová skupina. Je ale sympatické, že zameniteľná predloha je zadaptovaná tak, že každý diel rovná sa odlišné prostredie, viac menej. Lepšie ale bude nepremýšľať nad tým, prečo keď všetkým ide o ultimátny všeliek, tak sa všetci vraždia a všetko končí v plameňoch, až to zaváňa nechcenou paródiou. Nakoniec je finále možno dielom najlepším, proste to konečne končí, mesto je fotogenicky moderné a tých zombíkov je tu našťastie oveľa menej ako som sa obával. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asiata, Thomasovi unesli Asiata, ZLO brzy pozná že tohle se nedělá, Asiati se nekradou, jo Asiat má nějaké jméno, ale na tom nezáleží !!!!!! Dobře, dobře a teď zase vážně, znáte ty filmy, který vás chytnou hned od začátku a baví vás až do konce, znáte ? To je dobře, tenhle film, je jedním z nich a zatím co předchozí filmy, buď tápali (Útěk) a nebo nevěděli, jaký mají být (Zkouška ohněm) tak Vražedná léčba, ví čím je a už od začátku a jede po koleji a nevybočí. A přitom v mnoha ohledech překvapí, ať už je to návrat postavy, nebo akční scéna, či překvapivý zvrat. Malíček konečně dostane dostatek prostoru a je zlý a co se týče O'Briena ten kluk to v sobě má, má to v sobě a klidně by mohl dát toho Indiana Jones, úplně v pohodě si ho dovedu v té roli představit. Ale ani ostatní herci, nestojí ve stínu, Walton Goggins totálně šílený, Will Poulter smířený s tím, co se stalo a bavil mně. Co se týče akčních scén, tak prošli změnu a sou opravdu dobře povedené, napínavé a některé naprosto boží, to s tím busem, to bylo naprosto WOW takže i v tomhle ohledu nelze nic vyčíst. Navíc posledních dvacet minut, se na plátně odehrává nekompromisní válka, která semele všechny bez rozdílu. Ano kdo chce, filmu vyčte věci, jako klišé dopis a tak vůbec, ale sakra tady všichni odvedli dobrou práci, takže za mně zasloužená pětka. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Dopis od Newta (Thomas Brodie-Sangster), který ve finální scéně Thomas (Dylan O'Brien) čte, napsal sám Thomas Brodie-Sangster a předčítal ho Dylanovi O'Brienovi sedící za kamerou, aby u herce vyvolal větší emoce. (ČSFD)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Od Labyrintu k Myší hlídce

Od Labyrintu k Myší hlídce

07.04.2018

Young adult série Labyrint je za námi a nikdo nepochybuje o tom, že se o Wese Balla strhne v Hollywoodu rvačka.  Režisér všech tří dílů totiž dokázal, že umí do kina nahnat spoustu omladiny, což je v… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Reklama

Reklama