Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý farmářský chlapec Jacquou vyrůstal spokojeně se svou rodinou, dokud přičiněním zlého hraběte de Nansaca neskončil v sirotčinci. Po čase se dostal k místnímu knězi, s jehož pomocí přetavil svou osobní pomstu do vzbouření všech venkovanů utlačovaných hrabětem de Nansacem. (oficiální text distributora)

Recenze (64)

hiczech 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem měl možnost vidět v originále krátce po uvedení a přiliš mne nezaujal. Pak jsem ho viděl ještě před rokem a do třetice teď a musim pozměnit svoje slabší, původni hodnocení. A to vše pro hudbu - i pro Bojanu Panic. A pro to krásné jiskření a napětí mezi Jacquem a ní - které má sílu a v mých očích zastínilo i stěžejní milostný vztah. Já bych jako scénarista tíhl víc tímto směrem :) ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Dost jsem váhala mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, leč některé zbytečně natahované scény (tanec atd.) mě přiměly k nižšímu hodnocení; své udělalo taky opakované skandování Jacquouova jména. A mimochodem, dost mě pobavil záběr na pozadí Gasparda Ulliela - divák si mohl udělat přesnou představu o tvaru jeho plavek (a to jsem myslela, že tenhle prohřešek má na triku jen P.P.Passolini). ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zručně natočený historický film, pojednávající o klasickém tématu, kdy se poddaný postaví proti utlačovateli z řad šlechty. V tomto případě proti sobě stojí bonapartisté a představitelé obnovené francouzské monarchie. Byť byl děj celkem natahovaný, tak mě se to líbilo, ať už se jedná o herecké obsazení s Tchéky Karyem, Gaspardem Ullielem či krásnou Bojanou Panič,neboi o velmi slušnou kameru. Průšvih přišel až při poslední půlhodině, která se nesla ve znamení nechutného kýče a v mých očích celý film trochu potopila. 65% ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Je na škodu,že tento film nebyl u nás uveden v kinech.Možná proto,že jde o francouzký film.Jenomže když jsi vzpomenu na některé ikdyž třeba komerčně úspěšné leč hloupé a nekoukatelné kousky z produkce Luca Bessona u nás uvedených v kinech...je mi úzko.K filmu...U nás málo známý režisér Laurent Boutonnat natočil svůj teprve druhý(bohužel) celovečerní film nevšedně avšak po svém a udělal dobře.Kdo zná starší videoklipy výborné francouzké zpěvačky Mylene Farmer,které vypadají spíše jako krátké filmy,ví o čem píši.Boutonnat umí točit opravdu vyzuální kousky.Jeho hrátky s kamerou a filtry jsou fantastické.K filmu složil i výbornou hudbu,která dokonale sedí.A konečná píseň v titulcích nazpívaná Mylene Farmer...no požitek.A navíc Laurent umí vyprávět a to je důležité.Abych jen nechválil,musím přiznat,že první povina filmu kde je hlavní hrdina ještě dítě byla syrovější a zajímavější.Film ikdyž je malinko rozvleklý,nenudí.Konečná vendeta na konci filmu dle mého vkusu mohla být sice tvrdší,ale pokud by tak bylo,šlo by o klišé,které jsme už mnohokrát viděli.Tomu kdo si libuje v historických filmech s evropským nádechem a bez velkých bitevních scén(pár akčních scén ve filmu je)...vřele doporučuji. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Především díky nádhernému vizuálu, krásné hudbě a opulentní výpravě jsem uvažoval o maximálním hodnocení, avšak pouze do chvíle, než se na plátně objevil Gaspard Ulliel. Ten mi opravdu do role vůdce lidové rebélie nesednul. Každopádně díky řemeslnému umu, s jakým je tento barvotiskový šestákový román natočen, určitě doporučuji každému ke shlédnutí. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Francii a Rumunsku. (Duoscop)

Reklama

Reklama