Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý farmářský chlapec Jacquou vyrůstal spokojeně se svou rodinou, dokud přičiněním zlého hraběte de Nansaca neskončil v sirotčinci. Po čase se dostal k místnímu knězi, s jehož pomocí přetavil svou osobní pomstu do vzbouření všech venkovanů utlačovaných hrabětem de Nansacem. (oficiální text distributora)

Recenze (64)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Všecko kolem zámku Herm je neskutečně efektivní a docela zručně natočené, ale ten film utíká hrozně pomalu, táhne se jak slimák za potravou a to má dlouhých 140 minut. Nemůžu ale říci, že bych se u filmu nebavil. Dlouho jsem žádný podobný historický film neviděl, a tak jsem se u něj dokázal bavit. Kdyby se trošku zkrátil, a děj se přestal zbytečně tak moooc natahovat, možná bych přidal ještě víc. Ačkoliv herci taky nebyli nijak k popukání. Nemůžu si pomoct, ale Gaspard Ulliel se mi jako herec nelíbí. Nelíbil se jako mladý Hanibal, nelíbí se mi ani zde. Ale nechci ten film shazovat kvůli tomuhle, on si podle mě opravdu více jak tři hvězdičky nezaslouží, i když o něm nemohu říci že je průměrný, jen je chvílemi příšerně nudný, ale pár zajímavých scén si pro diváka určitě schová. ()

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Pokus natočit francouzský, historický (velko)film myslím vyšel. Rozhodně nikoho neurazí. Dobře nasnímané napínavé scény (prasata, hon na jelena, bouřka, vesnický ples, vězení) jsou střídány scénami romantickými, někdy hraničící až z kýčem. Ale to mi tentokrát vzhedem k žánru vůbec nevadilo. Za zmínku stojí kromě kamery i hudba, která filmu dokonale padne. Pokud můžu, doporučil bych film v originál francouzském znění a v DTS. Fakt paráda! Jsem zvědav, v čem se Gaspard předvede příště. je to skutečný talent. ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem objevil hudbu na youtube, po té spatřil obrázek jako od Pirátů z Karibiku a to poslední, co jsem jsem nakonec našel, byl právě film. Často se mi to nestává v této posloupnosti... ale změna je život. Co k tomu říct? Počátek drsnější pohádka a konec červená knihovna. Příběh měl na daleko víc, čekal jsem po prvotních zápletkách s osudem malého kluka, co bude dál a než jsem se nadál, byl z něj dospělý chlap. Budiž, časové posuny jsou známá věc. Vytušil jsem, že tento příběh skončí v té pohádce. Tedy zlo bylo poraženo (do určíté míry) a dobro zvítězilo. ()

Mat21 

všechny recenze uživatele

Děj odehrávající se na francouzském venkově v polovině 19. století a zasazený do politicky nejisté nadvlády utra-royalistů a pronásledovaných protestantů začal nevinnou štvanicí na jelena. Smečku psů však odlákal pes, který přivedl rozhněvanou šlechtu až na práh polorozpadlé chatrče Martina Ferra. A když vyšinutý správce ve snaze trefit psa postřelí jeho ženu, Martin Ferro z obavy o život své rodiny správce zastřelí. Rázem se z něj stává štvanec, na jehož hlavu je vypsaná odměna, kterou krutý hrabě Nansac ještě zvyšuje. Před zraky svého malého syna Jacquoua je Martin Ferro dopaden, politicky vykonstruovaným procesem odsouzen k pobytu na galejích a posléze při údajném útěku zastřelen. Matka zapřísahá svého syna ke zkáze rodu Nansaců, aby tutéž noc zemřela žalem a sirotka Jacquoua nechala napospas svému osudu. Chtěl umrznout nad hrobem svých rodičů, ale místní farář byl proti a z malého Jacquoa vychoval ministranta. Živen láskou k dívce svého dětství Linou a podporován vesničany nespokojenými s krutovládou hraběte Nansaca, nastává čas splnit svoji přísahu. ● Kdybych se někdy chtěl naučit filmařskému umění, jistojistě bych se musel vypravit do Francie. Nadprůměrně excelentní filmové ztvárnění příběhu s již snad pro Francouze typickým natažením v lehce nelogický závěr. Co vytváří film krásným, z Jacquoa se nestává mecenáš či nadlidsky schopný hrdina, ale stále zůstává představitelem utlačovaných vesničanů, kterým sice vzali svobodu, ale již nedokázali vzít jejich vůli, vzpomínky i touhu po pomstě. Údělem dcery hraběte Galiote Nansac jako by mělo být podtržení Jacquoua charakteru i nesmazatelné nenávisti v okamžicích, kdy odolává jejím svodům i pokusům o jeho život. ║13.6.2009║ ()

hiczech 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem měl možnost vidět v originále krátce po uvedení a přiliš mne nezaujal. Pak jsem ho viděl ještě před rokem a do třetice teď a musim pozměnit svoje slabší, původni hodnocení. A to vše pro hudbu - i pro Bojanu Panic. A pro to krásné jiskření a napětí mezi Jacquem a ní - které má sílu a v mých očích zastínilo i stěžejní milostný vztah. Já bych jako scénarista tíhl víc tímto směrem :) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Francii a Rumunsku. (Duoscop)

Reklama

Reklama