Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

MM11 

všechny recenze uživatele

Co naděláte, i kdyby to natočil Ted Post sebelepším způsobem, pořád se mu bude opakovat, že to je už jen pokračování původní legendy. To je taky hlavní problém. Nejdřív je děj téměř totožně kopírován ,aby do něj scénáristé posléze nahustili tolik úvah, že to připomíná pomalu úvodní Star Trek. Přes nelogický děj se můžete docela dobře přenést brilantně vygradovaným závěrem, který ač je zatížený dobovou naivitou, většina filmů si může o podobném rozuzlení nechat jen zdát. Také tvůrci si můžou nechat zdát o dobré zápletce pro další díly, jelikož to nejlepší je vyčerpáno. Přesto dvě jména stojí za zapamatování - Tím prvním je režisér Ted Post, který svou roli zvládl a druhým je Charlton Heston pro něhož ani stísněný prostor neubírá nic na jeho působivosti. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Jediné celkem snesitelné pokračování původního kultovního filmu - první hodina je sice o ničem (jen nudná a zkrácená variace na první díl, nepřinášející nic nového nebo zajímavého), naštěstí to dost zachraňuje sice béčkově idiotská, ale zato fakt zábavná poslední půlhodina - ti "mutanti" s telepatickými schopnostmi a neskutečný závěr pro mě mají dodnes své specifické (a hodně guilty) kouzlo. 60 % ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Výrazny kvalitatívny prepad, začiatok cesty do rutiny a postupnej béčkovosti ktorá nás sprevádzala všetkými ďalšími pokračovaniami. Keď vynecháme prvý diel, tak je táto časť, dajme tomu, ešte pozerateľná oproti ostatným. Príbeh je ale nudný, väčšina scén rutinérskych a okrem hlavnej postavy žiadna iná nie je aspoň priemerne sympatická. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velký propad dolů. První část je ještě hodně dobrá, ale když zalezou do jeskyně kvalita jde dolů. Následkem toho je rozjetá zápletka jen trapnější a trapnější. Ten zbytek v podzemí byl vážně k smíchu... Film přímo navazuje na jedničku, což je moc dobře a tak mě potěšil i Charlton Heston v menší roli. Na první díl to sice nemá, ale trapné je to už teď. Od dvojky jsem toho čekal víc. Uvidíme, co přinesou zbývající díly. Ale skončit to mohlo lépe. Pravdou ale je, že se na to dá ještě pořád dobře dívat. 60%. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Po úspěchu první Planety opic je tohle spíše takový experiment jak zaujmout a přinést něco nečekaného. Z herní terminologie je to takový průměrný datadisk. K tomu jak zde toto pokračování zobrazilo lidi z budoucnosti se ve všech následujících dílech do teď už nikdo nevrátil. Nový režisér chtěl zachovat původní vzhled prvního dílu, ale ubral na dobrodružství a více pracuje s atmosférou a překvapením. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • Původní film Planeta opic (1967) se odehrává v roce 3978 a tento v roce 3955, tudíž by se buď nemohli setkat a opice by dávno zkoumaly tuto posádku, nebo by tato druhá posádka byla již důchodového věku, když by Taylor (Charlton Heston) a jeho společníci přistáli. (A7X92)
  • Ze všech hraných filmů původní série včetně televizních filmů a seriálů je toto jediný díl, ve kterém nehraje Roddy McDowall. (fiLLthe3DD)
  • V raných přípravách filmu měli mít mutanti obrovské nosy a třetí oko. Scenárista Paul Dehn zpočátku chtěl, aby jejich vzhled působil mnohem „hororověji“ – myšlenku však zavrhl, aby byl snímek vhodný i pro rodiny s dětmi. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama