Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Astronaut Brent (James Franciscus) prorazí časovou bariéru a snaží se najít zmizelého Taylora (Charlton Heston). Stejně jako on dorazí na Zeměkouli budoucnosti, kde vládnou inteligentní opice. Poslední inteligentní lidé, mutanti, kteří umějí ovládat myšlenky jiných, přežívají v podzemním městě, kde uctívají poslední existující jadernou zbraň. Kobaltovou pumu, schopnou zničit celou planetu a všechen život na ní. (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Druhé části nekonečné série se ještě pořád vcelku daří udržet si slušnou dávku kvality (což dokazuje i přítomnost Charltona Hestona). Konec s atomovou hlavicí a úchylnýma telepatama na mě jako na malého kluka hodně zapůsobil a dvojka se mi tak zaryla do paměti pomalu citelněji než vychvalovaný první díl. Bohužel šlo o pověstný začátek konce. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Oceňuji aspoň částečně návaznost na bezvýchodnou atmosféru původní Planety, ale celkově jsem byl víceméně rozčarován. Může za to "laciná náhrada" Charltona Hestona novým atronautem, který ho má evidentně připomínat, ale chybí mu charisma, sympatie a Taylorova osobnost. Korunu filmu nasazuje závěr se sice zajímavou myšlenkou přeživších lidí a ještě zajímavější atomovkou, ale celé je to zobrazeno tak směšně, že jsem si chvílemi připadal jak v italské parodii ze 70. let. Díky tomu i razantní a krutě chmutný závěr vyznívá do ztracena. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wow efekt je už raz a navždy stratený, napriek tomu mi osobne toto pokračovanie celkom sadlo. Zámerom bolo nesporne aj reflektovať situáciu v súdobom svete, len je trochu škoda, že protesty s transparentmi v zmysle "make love not war" a prítomnosť jadrovej bomby sú až príliš doslovné. Tak ma napadlo, či sa pri skutočnej vizáži ľudských mutantov neinšpirovali tvorcovia slovenského Tretieho šarkana. Stále to má solídnu atmosféru a dej šlape bez problémov dopredu až k (opäť) prekvapivému záveru. Ostatné staré časti som už nevidel a popravde po tom, ako skončilo Do vnútra opíc muselo byť zrejmé, že pôje už len o varenie z vody. 70% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jen málo věcí je blbějších než scénář tohoto filmu - namátkou mě napadá třeba žonglování s psími výkaly, bungee jumping na nepružícím laně (případně bez lana) nebo skákání po hlavě do vypuštěného bazénu. Vyjmenovávat tady všechny hovadiny, mohl by mi i Shadwell závidět délku komentáře! Ale mám dnes nějak zadřené mozkové závity, nejspíš se během včerejšího sledování zasekly v poloze Low Power, jsem prostě líná přemýšlet/vzpomínat a tak vás toho humorného elaborátu ušetřím. Omezím se na zdůvodnění dvou hvězdiček: ta první je tak nějak za pochybné kvality filmu - masky, postapo atmosféru, protiválečné poselství a to je asi tak všechno. Druhou hvězdičku si každý musí rozdělit podle pohlaví, přesněji dle svých sexuálních preferencí. Z dámského hlediska jsem uvítala vizuální přínos hlavního hrdiny; James Franciscus se svýma modrýma očima, zlatými vlasy a pěknou postavou nabízel atraktivnější podívanou než Charlton Heston. Heterosexuálové z řad mužského publika pak jistě ocenili Novu, splněný pánský sen: dívka nejen přitažlivá a vnadná, ale navíc poslušná a němá, ten konstantně připitomělý výraz také mohl leckomu přijít roztomilý. Zoofilové si pochopitelně rovněž přijdou na své, pokud se spokojí s primáty a pár koňmi. 40% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ak existuje aj niečo inteligentnejšie, ako gorila?“ – „Tomu nie je ťažké uveriť.“ Spoilery. Začíname doslova tam, kde sme minule skončili. Resp. ešte dokonca predtým, keďže prvé štyri minúty dvojky sú reprízou posledných minút jednotky. Taylor a Nova po šokujúcom objave na pláži vstupujú hlbšie do Zakázanej zóny, čo sú v skutočnosti pozostatky amerického veľkomesta. Tu Taylor záhadne zmizne a vráti sa až na konci (wtf?). Nahradzuje ho iný svalnatý, polonahý, opálený americký muž, ktorý tu stroskotal počas záchrannej misie (zachraňoval Taylora - wtf!). Keďže Taylor zmizol, pohotová Nova si naráža nového kolíka a spolu sa dobrovoľne (!) vracajú do smrteľne nebezpečného opičieho mesta (wtf). V ňom stretávame známe tváre (Ziru, Cornelia, ministra vedy Dr. Zaiusa) a následne obaja z opičieho mesta utekajú (hmmm) do Zakázanej zóny (?!), prenasledovaní armádou goríl (wow). V podzemí Nova a Kolík č. 2 objavia pozostatky zmutovanej ľudskej generácie uctievajúcej ako Boha jadrovú hlavicu (ach bože), ktorú sú mutanti ochotní odpáliť vo vojne proti toľko nenávideným opiciam. Príbeh sa končí vyvraždením všetkých kladných postáv (!) a následnou erupciou celej (fakt celej!) planéty. Dej je natoľko svojrázny, že sa k samotnému filmu ani nemusím príliš vyjadrovať; detailný opis deja hovorí v tomto prípade za všetko. Hrozné dialógy, trápne akčné scény, blbé zvraty. Ale bizarnosť toho celého (a jeden logický omyl za druhým) tomu dáva akúsi šialenú kuriozitu, ktorá sa nemôže nepáčiť. Alebo môže? Objektívne chcem oceniť mrazivú atmosféru post-apokalyptického podzemného sveta (metro). ()

Galerie (157)

Zajímavosti (20)

  • V raných přípravách filmu měli mít mutanti obrovské nosy a třetí oko. Scenárista Paul Dehn zpočátku chtěl, aby jejich vzhled působil mnohem „hororověji“ – myšlenku však zavrhl, aby byl snímek vhodný i pro rodiny s dětmi. (fiLLthe3DD)
  • Tvůrci počítali s natočením scény s dítětem - poloopem, poločlověkem. Producenti se nakonec zalekli ztráty ratingu a ve filmu se tato scéna neobjeví. (HellFire)
  • Jedná se o první díl opičí ságy, ve kterém se objevila Natalie Trundy. Zatímco zde ztvárnila mutantku a v dalším díle doktorku Stephanii, ve čtvrtém a pátém si zahrála šimpanzí samici Lisu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama