Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jícnu vulkánu hory Ararat dříme už miliony let strašlivé nebezpečí. Dvě expedice, které se pohybují v přilehlých lesích, o tom zatím nemají ani tušení. První, vědecká, pátá po ztracených a artefaktech a ta druhá, vojenská, se snaží na úpatí hory nalézt základnu teroristů. Brzy se ale plány obou týmů zúží na jediný, velmi jednoduchý cíl - přižití. V sopce se totiž právě probudila nejstrašnější pravěká monstra - pterodaktylové, kteří mají po vydatném spánku obrovský hlad. Přeživší členové expedice záhy zjistí, že ve hře nejsou jen jejich životy, ale také osud celého lidstva! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Jimmi 

všechny recenze uživatele

Fakt ubohe....ale zase zasmial som sa daost(to uchranilo tento pocin pred ohodnotenim ako "odpad").....Ale na druhu stranu nelutujem ze som si to pozrel,pretoze treba vidiet aj taketo skvosty aby som si potom muhol vychutnat dobre filmy....Inac po zhliadnuti Pterodaktyla si zacinam vazit pracu Uweho Bolla:) ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Strašlivě zábavná monstr srágora. Hned z úvodu na diváka vypálí těžkej kalibr s Turecko-Arménskou hranicí, která je nápadně podobná české dědině a od té doby už to jede. Korunu tomu nasadí ultra macho Coolio, kterej je drsnej až nejdrsnější (jeho herectví spočívá v různém tvarování škvíry mezi očima), ale po setkání s dcerou drsňáka Bradburyho roztaje. Triky mi hodně pripomínaly Souboj Titánů (samozřejmě ten starý). Jinak strašně moc dialogů fakt bolelo, naštěstí po chvíli byla vždycky nějaká ultimátně nablblá scéna. Logika tady dostala strašlivě naprdel a tak se ani Lester neobtěžoval s vysvětlením odkud se ti ptáci vzali. Možná odtušil, že to je stejně fuk. Ten film je klasa a je těžkou konkurencí mých oblíbenců ještěru s Lorenzem. Pro každého fajnšmekra povinost. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Teda, hned od začátku mi ta skupina "vědců" nesedla. Jen jsem se začal těšit až budou pomalu sežráni. CITÁT - Všichni do jeepu, jedeme............ Tak zase jeden film (a není od Asylum), kdy je potřeba se hodně obrnit, vypnout mozek a jen se smát. Jsou to jen zvířata.......... Jedna hvězda za jekot blondýny s velkejma kozama. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Odpad najodpadovitejší, ktorý držia nad vodou akurát nádherná turecká Barandov príroda, vynikajúci herci (na čele s Cooliom, ktorý sa dokáže uhýbať guľkám na vzdialenosť pol metra a to aj keď leží), vážne že všetky charakterové stereotypy z hororových filmov, všadeprítomná scenáristická a réžijná invencia, vymakané efekty a fakt, že vo filme odohrávajúcom sa v Turecku, nehrá jediný turek. Duševne zdravý človek tomu z presvedčenia nemôže dať viac ako jednu hviezdičku. Keď to ale beriete ako paródiu na klišé, respektíve paródiu na film, dá sa na tom celkom zabaviť. Na tom, jak je to blbé a aký neskutočný diletant musel byť každý jeden, čo sa tej nehoráznosti zúčastnil. Z reakcií ostatných som ale čakal ďaleko väčšiu srandu. Zábavné to je, ale nuda prevažuje. Guilty pleasure aspoň 2*. ()

spiritus odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dlouhé době pořádně zasmáli. Nevím jestli nad příslovečnou demencí celého filmu, či nad skutečným úmyslem tvůrců rozesmát diváky. Já sázím na variantu č.1. Film se rozjíždí hned od začátku stylem, který se jen tak nevidí. Tak nejprve lokace. Nacházíme se na Irácko-Turecké hranici...fajn. Ale ale, ono to tam vypadá jako v nějaký jihočeský vesnici. Baráky, Lampy, popelnice, úřad, auta, silnice, no zkrátka vše. Buď je česká venkovská architektura ve světě oblíbená a používají ji i v Iráku, nebo si autoři myslí, že je divák vypatlané individum, kterému můžou předhodit cokoliv. Co postavy? Na scéně se objeví skupina stupidních, pofidérních vědců, kteří se snaží diváka všemožně přesvědčit, že množiny mrskají levou zadní. A aby toho nebylo málo, taky typická blondýna, předem odsouzená k sežrání. Po tom co promluví ji takový osdu dokonce začnete přát..Zakrátko příjde první várka drsných hlášek, aby se postavy uvedli do děje. Zřejmě je to úmysl že všichni mluví jako dementi, kterým byla právě neúspěšně vykonána lobotomie. Asi jde o krycí manévr pavědeckého temu. Naši antihrdinové se vydají nějakým rozvrzaným jeepem do vnitrozemí Iráku. Ačkoliv v reálu jsou v Iráku pouště a polopouště, "hrdinové " se zde proplétají hlubokými a krásně zelenými smrkovými hvozdy, které jsou nápadně podobné Brdskému, či jinému pohoří. Zřejmě Saddám vymyslel nový, světu utajovaný, systém zavlažování pouští. No a nejlepší nakonec. Najednou na skupinu zaútočí hejno Pterodaktilů. Podle názvu filmu, se to docela i dalo čekat, ovšem tato "monstra" je nepřipomínají ani vzdáleně. Zajímavé je, že pterodaktylové, kteří žrali v pravěku ryby a žili v přímořských oblastech, najednou žijí v suchém Iráku a požírají lidi a vůbec celkově působí jako nějací nepovedení alieni. Blbí amíci. Hledali biologické zbraně a oni jim přitom lítali nad hlavou. Sadám to měl zkrátka vymyšlený. Velmi jsem se "bavil" zvlášť při sledování ztvárnění létajích ještěrů.To je další revoluční počin.Pterodaktylové jsou tak debilně naanimovaný schválně, to aby si bránice neodpočinula a aby jsme viděli jak se triky dělali v roce 75. Pak si ještě stojí počkat na "finále", které je určitě jedno z nejhorších v dějinách filmu a pak to najednou všechno skončí a nastane klid. Zkrátka doporučuju.Ale hlavně pozor !!! Někdo z toho může dostat silný záchvat a pokusit se autory vyhledat a vysvětlit jim, že takto by filmy dělat neměli, že to škodí zdraví..... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdina filmu pije "Dobrou vodu" a dívá se na automapu ČR (přitom se nachází v Turecku). (Shr1nK)
  • V turecké vesnici jde vidět plakát české spořitelny. (Shr1nK)
  • Film se natáčel v Milíně na Příbramsku. (Yardak)

Reklama

Reklama