Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

quasar 

všechny recenze uživatele

Ač jsem byl hodnocením vás ostatních nadšen a Machulského Vinci šimral mou zvědavost, musím přiznat, že po shlédnutí filmu jsem byl dost na rozpacích. Rozhodně nedosahuje úrovně Vabanků, ale to už tu bylo řečeno. Spíš mě mrzelo, že se rejža pokoušel vařit podle podobného receptu a výsledek je dost ukoptěný a nenadchne. ()

xyran 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé zpracování tématu,které už bylo tolikrát natočeno. Nicméně postavy Cuma a Juliána mají šťávu.. :-) Vše navíc zasazeno do uliček starého Krakova,kde ve skutečnosti Dáma s hranostajem je opravdu doma.. Dialogy jsou vtipné,ale přitom přirozené - tak nějak by asi měla vypadat oddechová komedie. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná " oddychovka " od našich sousedů. Skvělý scénář, velice dobře zahrané, svěží a v neposlední řadě i vtipné dílko. Příjemná " jednohubka " , která vám neskutečně rychle uběhne. Typický příklad toho, že i za omezený rozpočet se dá natočit dobrý film. p.s. nemůžu se ubránit pocitu, že vzít to do rukou některý český režisér a především scénárista, dočkáme se hodně nepříjemného překvapení...... ()

ImDude_man 

všechny recenze uživatele

Když ti policajti koukají, jak kolem sanitky s obrazem vybuchuje ta dlažba a ten jeden se ptá toho druhého: Viděl jsi někdy něco takového? a ten mu odpovídá Tylko w filmie, tak se řežu smíchy jako blázen. Italian job je můj oblíbený a líbí se mi s jakým nadhledem a lehkostí svou vykrádačku Machulski přiznává ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poláci jedou pecky. Už v roce 2004 (tedy v době, kdy jsme ještě pořádně netušili, jak se poláci filmově rozjíždějí) si připravili výbornou krimi gangsterku, která by se nápadem klidně mohla srovnat s Dannyho parťáky. Jen s tím rozdílem, že Vinci je ještě k tomu daleko zábavnější a legračnější. Zvláštní co? Ale je to tak. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Pri niektorých scénach v aute je vidieť namiesto prevodovky mikrofón. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v Krakowě od 14.4 do 21.5.2004. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno