Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Notorický zloděj Tsuma byl právě podmínečně propuštěn z vězení. A tam na něj čeká jeho životní kšeft. Má zorganizovat krádež nejslavnějšího obrazu v celé zemi, Dámy s hranostajem Leonarda Da Vinciho. Cesta k bohatství však vůbec není tak snadná, jak si představoval. Když totiž do akce přizve svého bývalého kumpána Juliana, s hrůzou zjišťuje, že se jeho starý kamarád ke své minulosti postavil zády a stal se z něj policajt! Ten ale z přátelství vymyslí plán, aby se Tsuma nažral a Dáma z hranostajem zůstala celá. Jeho součástí je geniální padělatel Hagen a jeho krásná a temperamentní vnučka. Všichni čtyři pak rozjíždějí vlastní hru, která může skončit buď obrovským bohatstvím, nebo totálním krachem. Podaří se podvodníkovi, policajtovi, padělateli a mistrovi uskutečnit umělecký zločin století? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Filmpub.cz (Petr Cífka)

"Polská pohodička kráčí ve stopách efektnějších předchůdců velmi důsledně, v rámci zápletky samotné invenčně a zábavně, a i když občas zadrhává ve snaze naplnit klišé téhle oblíbené filmové škatulky (vztah Sršně a Magdy) a násilně tak nadbíhat na diskutabilní potřeby publika, můžete si s Vincim užít…"

Filmweb.cz (Lukáš Vodrážka)

"Vinci je skutečně pohodový snímek, který dokazuje, že Evropská tvorba je schopna stále konkurovat řadě amerických snímků. Kvalitní a vtipný scénář, příjemné herecké výkony a především pevná ruka režiséra Machulského si zaslouží zařadit se do opravdového nadprůměru. Obávám se však, že po jeho…" více

Tiscali.cz (Pavla Bergmannová)

"Snímek Vinci je především dobře udělanou, příjemnou oddechovou komedií, u které se diváci mohou zasmát a dobře pobavit. On vlastně ani zvolený žánr nepředpokládá nějaké výraznější mravní ponaučení či intelektuální poselství. Když se navíc mezi polskými herci v hlavních ani vedlejších rolích…"

Tiscali.cz (Stanislav Buzek)

"Vinci nezklame ani nenadchne, připomene v slabším vydání nedávný třetí díl Prohnilých a potěší sdělením, že polští herci stále patří k světové extratřídě. Těm, kteří znají Krakov, ukáže jeho současnou podobu. V Polsku však vznikají zajímavější filmy (mohli jsme vidět třeba Ediho) a hlavním kanálem,…"

Xpress.cz (Iva Masaříková)

"Dobře promyšlený scénář a především výborně zvládnuté charaktery postav jsou hnací silou příběhu. Supermanovské hrdiny, jako vystřižené ze žurnálu, vybavené nadlidskými schopnostmi a neutuchající nesmrtelností, tady opravdu naštěstí nenajdete. Postavy jsou vykreslené s přesně vyváženou dávkou…"

Reklama

Reklama