Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři muži přepadnou srub zlatokopa Samuela Sanda, kterého i s manželkou zabíjí. Míšenecký syn Max Sand jde po stopě vrahů; je odhodlán k pomstě rodičů za každou cenu. Po řadě dní zamorduje prvního pronásledovaného muže v souboji, druhého nedlouho poté nachází v táboře pro trestance. Posledního vraha svých rodičů Sand objeví až po mnoha měsících… Steve McQueen, který ztělesnil hlavní roli, v 60. a 70. letech patřil k nejoblíbenějším hvězdám americké kinematografie. Většinou vytvářel typy tvrdých, odvážných mužů v dobrodružných snímcích. (Česká televize)

(více)

Recenze (102)

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Účel svätí prostriedky. To je krédo hlavného hrdinu filmu, ktorý sa rozhodne pomstiť smrť rodičov a môže tak urobiť len vtedy, ak zapadne do sveta na odvrátenej strane zákona. Niekoľkokrát musí prehodnotiť svoj morálny postoj, aby mohol dospieť k cieľu. Western so zatiaľ najlepším monológom mentora ku greenhornovi. Filmu však chýba režijné navodenie atmosféry a lepšie využitie postavy mentora. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o mladíkovi, ktorý sa vydá na nekonečnú cestu za pomstou behom ktorej sa z neho stane chlap. Hlavná postava mi vôbec nesadla jak tým ako je napísaná. Naivka, ktorý zo začiatku fakt nič nevie a učí sa dosť pomaly. No a jeho obsadenie sa tiež vôbec nevydarilo. McQueen bol v tej dobe na mladíka už príliš starý a pôsobí v tej úlohe smiešne. Nejaká poriadna akcia tu tiež nie je, takže celkovo sklamanie. 4/10. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tento film si nie tak úplne zaslúži tie 3* čo som mu dal. Príbeh je dobrý. Opisuje ako človeka zmení pomsta a tak ďalej a tak ďalej, lenže je to strašne dlhé a ubíjajúce a pozornosť sa dlho neudrží. McQueen bol na svoje pomery taký priemerný, čiže o nejakom vrcholnom hraní nemôže byť ani reč. Ale prečo tie 3*? Kvôli filmovej estetike. Nádherné lokácie a perfektné zábery aké mám na westernoch rád. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Dost propadák. Už jen ten Steve, co má být napůl indián, a je blonďatý a modrooký, že by i vůdce měl radost. Děj plný nelogičností, nepřesvědčivý, násilí samoúčelné (zřejmě snaha trumfnout špageťáky), k tomu mravoličné didaktické pasáže o osobnostním růstu hrdinově. Tohle nezvládl ani režisér, ani Steve. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Když to začalo, říkal jsem si, že to bude starý dobrý klasický western, s přibývajícím časem, když se Maxova cesta za odplatou stále více a více klikatila, jsem musel ještě přidat označení epický a nakonec i hodnocení výborný. Tohle si dám líbit. Co se týká toho věku hlavního hrdiny, z kontextu a z dialogů vyplývá, že by to měl být zhruba osmnáctiletý kluk. Aspoň mně to tak připadá. Obsazování starších herců do mladších rolí byl typický nešvar starých režisérů. Ale pokud má člověk dobrou vůli, dá se to tady přežít. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu je Nevadovi (Steve McQueen) 16 let, zatímco jeho představiteli McQueenovi bylo během filmování už 35 let. (J.A.K.)
  • Tento film inspiroval George Lucase při výběru jména pro Indiana Jonese (Harrison Ford) ve filmové sérii o Indianu Jonesovi. Jméno Indiana bylo inspirováno jeho psem. (J.A.K.)

Reklama

Reklama